کد خبر: 3779705
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۷
علامه خبر داد:

تدوین نقشه جامع مطالعات اسلام و سلامت

گروه سلامت ــ رئیس دبیرخانه‌ توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت از تدوین نقشه جامع مطالعات اسلام و سلامت در این دبیرخانه، تعیین اولویت‌های پژوهش میان‌رشته‌ای، تدوین درسنامه‌ها و برگزاری کارگاه‌های قرآن و سلامت خبر داد.

تدوین نقشه جامع مطالعات اسلام و سلامتحسام‌الدین علامه، رئیس دبیرخانه توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، در گفت‌وگو با ایکنا، از تدوین نقشه جامع مطالعات قرآن و سلامت در این دبیرخانه خبر داد.
وی تصریح کرد: کار تدوین این نقشه از مردادماه آغاز شده و نسخه اولیه آن آماده شده است. اگرچه هنوز نمی‌توان گفت این نقشه کامل است، اصرار داریم تا پایان سال نسخه نهایی آن آماده شود و در اختیار پژوهشگران مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت قرار گیرد.
علامه ادامه داد: هسته فکری دبیرخانه توسعه پژوهش و آموزش عالی در نظام سلامت برای تدوین این نقشه جامع، جلسات متعددی را با علمای برجسته حوزه علمیه و پژوهشگاه‌های مستقر در قم، استادان دانشگاه‌های علوم پزشکی، علوم انسانی و قرآن و حدیث داشته است.
وی تأکید کرد: این نقشه قرار است چهارچوب حرکت علمی مطالعات و منطق علمی حاکم بر آن را تبیین کند. همچنین، نقشه جامع مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت شامل مبادی مطالعات میان‌رشته‌ای، مبادی کلامی، مسیر مطالعات و مبانی فلسفی، کلام قدیم و جدید و مبانی فقهی مطالعات است.
وی بیان کرد: در این نقشه ملاحظات روشی مورد استفاده در مطالعات شامل روش‌های معرفتی و ابزاری‌های کمی، ابزار‌های کیفی و ابزار‌های کمی-کیفی روش تحقیق در مطالعات تجربی و اسلامی و رویکرد‌های روشی در مطالعات میان‌رشته‌ای است. احصا، تنقیح و پردازش منابع قرآنی، روایی و تمدنی مورد استفاده در مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت نیز بخشی دیگر از این نقشه را تشکیل می‌دهند.
وی یادآور شد: برای تهیه این نقشه، گفت‌‍وگو‌های مشارکتی با حضور عاملان حوزه سلامت و دین، دانشمندان فلسفه روشی و فلسفه علم انجام می‌شود. ضمن اینکه برای ارائه فرضیه‌ها و نظریه‌های کاربردی در حوزه سلامت و رفع چالش‌های آن، از گزاره‌‎های روزآمد سلامت و گزاره‌های پردازش‌شده طبی موجود در آموزه‌های وحیانی برای نظریه‌پردازی کلان و خرد در هر چهار بعد سلامت استفاده می‌شود.
علامه با تأکید بر اینکه این نقشه قرار است تا پایان سال جاری نهایی شود، گفت: زمانی که این نقشه نهایی شود، براساس آن کارگاه‌های پژوهشی و روشی مطالعات میان‌رشته‌ای اسلام و سلامت برگزار می‌شود. همچنین درسنامه‌های مرتبط برای داشتن یک سیر مطالعاتی، تدوین و اولویت‌های پژوهشی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و سلامت نیز تعیین می‌شود.
انتهای پیام
captcha