به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ ابوالفضل ایرانیخواه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم روز گذشته، 9 بهمن با اشاره به دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان در طول 40 سال انقلاب گفت: امروز در حالی در چهل سالگی انقلاب قرار داریم که شاهد بیشترین دشمنی و توطئهها علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم و از سوی دیگر پیشرفتهای بسیاری در کشور رقم خورده است.
وی با بیان اینکه شاخصهای کنونی نظام در عرصههای مختلف با زمان طاغوت قابل مقایسه نیست، گفت: در حوزه دفاعی، نظامی، بهداشت و سلامت وضعیت کنونی کشور قابل مقایسه با آن زمان نیست و ما در عرصههای مختلف از نظر کمی، کیفی و شاخص عملکردی رشد بسیاری داشتهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه شاید گفته شود این عملکرد ممکن بود توسط هر گروهی انجام شود، گفت: باید این موضوع را در نظر بگیریم که ما به صورت شاخصی مسائل را رصد میکنیم، مثلا اگر در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در زمان طاغوت شاخص ارزیابی ما با کشورهایی از جمله اتیوپی بود، امروزه شاخص ارزیابی حوزه سلامت با کشورهای پیشرفته اروپایی مقایسه میشود که نشان میدهد به برکت انقلاب چه پیشرفت گستردهای داشتهایم.
ایرانیخواه با بیان اینکه در زمان طاغوت بیمارستانها در قم تنها تا ظهر فعال بوده و بعد از آن مردم دسترسی به پزشک نداشتند، گفت: امروزه هیچ خدمت بهداشتی و درمانی نیست که در قم انجام نشود و هیچ نیازی به حضور بیمار برای مداوا به مراکز درمانی خارج از استان نیست، امروزه در کشور و استان قم جراحیهای پیشرفتهای انجام میشود که این جراحیها را در کنار کشورهایی از جمله انگلستان و آمریکا شاهد هستیم، که این مسائل دستاورد انقلاب اسلامی ایران است.
وی با اشاره به شاخص مرگ و میر در میان نوزادان گفت: در زمان طاغوت شاهد مرگ و میر در این عرصه بودیم که شاخص مرگ نوزاد در هر هزار نفر نزدیک به 30 نفر بود که این رقم به 3 دهم رسیده است. شاخص مرگ کودکان زیر پنج سال در هر هزار تولد زنده، 106 نفر بود که این رقم نیز امروزه به 10 نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به خدمات ارائه شده در مراکز بهداشتی اشاره کرد و گفت: خدماتی که امروزه در مراکز بهداشتی استان انجام میشود، در زمان طاغوت در بیمارستانهای قم انجام میشد و سطح بیمارستانهای قم در این حد بود، اما امروزه در استان قم 10 بیمارستان داریم که تمامی سطح خدمات را انجام میدهند.
ایرانیخواه گفت: در زمان طاغوت در استان قم تنها دو پایگاه سلامت فعال بود که امروزه این تعداد پایگاهها به 89 پایگاه و 59 خانه بهداشت روستایی رسیده است.
وی بیان داشت: یکی از توسعههای بهداشت و درمان در استان قم، توریسم درمانی بود که شاهد جهش و تحولی عظیم در این حوزه هستیم و امروزه بیماران بسیاری از کشورهای مختلف برای درمان به قم سفر میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به تعداد دانشجویان آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر نزدیک به 2 هزار دانشجو در 7 دانشکده در استان قم مشغول به تحصیل هستند و از نظر نسبت دانشجو، دومین دانشگاه در جذب دانشجویان خارجی هستیم.
سیدمحمدمهدی مؤذن
انتهای پیام