به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدعلی محققی، معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، در همایش «قرآن، عترت و سلامت» اخلاق حرفهای از منظر قرآن را مورد بحث قرار داد و اظهار کرد: متصف بودن به صفت تقوی و خداترسی مهمترین ویژگی قرآنی افراد حرفهای است که با تجلی در نیات، اعمال و رفتار موجب رضایت الهی و خشنودی خلق میشود.
معاون علمی فرهنگستان گفت: ملاک دیگر از منظر قرآن که به آموزش سلامت مربوط میشود علم مفید است.
وی نیت الهی و معنوی را از ویژگیهای مهم اخلاق در اهل ایمان دانست و بیان کرد: اگر نیت درست نباشد عمل باطل است و به نتیجه نخواهد رسید. امام راحل (ره) فرمودند که کارها و اعمال خود را برای خداوند خالص کنید.
محققی اظهار کرد: حقیقتجویی یا پرهیز از پیشداوری و قضاوت عجولانه از دیگر منظرهای اخلاق در قرآن است؛ در طبابت نیز به همین صورت است.
وی افزود: احترام و احسان به دیگران و داشتن روحیه قدرشناسی موضوع بسیار مهمی در تعاملات حرفهای است. تکریم ارباب رجوع و بیماران نیز از همین دست است.
معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: اصل راستی و درستی در مبانی اسلامی بسیار مهم است، به ویژه در مورد وظایفی که حیاتی است. در حرفه پزشکی باید منابع و رفرانسها رعایت شود تا کاری که انجام میشود ریشهدار و معتبر باشد.
وی در ادامه به اصل تواضع و فخرفروشی نکردن در اخلاق اسلامی پرداخت و گفت: در قرآن آمده است که بدترین جایگاه جهنم مربوط به متکبران است؛ باید خدمات مقدس طب و سلامت بدون تکبر صورت پذیرد.
محققی ضمن اشاره به لزوم پاسخگویی به نیازهای مردم به عنوان منظر دیگری از اخلاق در اسلام بیان کرد: پزشک باید به مقام خود به چشم امانت و مسئولیت الهی بنگرد.
وی همچنین تاکید کرد: پزشکان باید پشتکار داشته باشند و از تفرقه بپرهیزند.
انتهای پیام