کد خبر: 3787685
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸

آیا باید حاکمیت دینی برپا شود یا می‌توان به حکومت دینداران اکتفا کرد

گروه جامعه ــ نماینده نهاد مقام معظم رهبری در نشست خوانش اجتماعی انقلاب اسلامی از جمله مهمترین سوال‌های که باید به آن پاسخ داده شود را پاسخ به این سوال دانست که آیا باید حکومت دینی برپا شود و یا می‌توان به حکومت دینداران اکتفا کرد.

آیا باید حاکمیت دینی برپا شود یا می‌توان به حکومت دینداران اکتفا کردبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خوانش اجتماعی انقلاب اسلامی در چهل سالگی به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام محمدی مهدی کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با اشاره به اینکه چهلمین سال انقلاب حکایت از این دارد که چله‌های دیگری را پیش رو داریم، چند سوال مهم در خصوص مباحث انقلاب مطرح و از اساتید خواست با توجه به تداوم برگزاری این نشست‌ها تلاش کنند به سوال‌های مطرح شده پاسخ دهند.

وی از جمله‌ سوال‌های که باید به آن پرداخته شود را تداوم یا عدم تداوم انقلاب عنوان کرد و گفت: ما فارغ از این هستیم که آیا انقلاب اسلامی تداوم پیدا می‌کند یا خیر، اگر قبول داشته باشیم که انقلابی که چهل سال تداوم داشته می‌تواند باز هم بقا داشته باشد باید به این سوال مهم پاسخ دهیم که چگونه؟

حجت الاسلام کرمی تصریح کرد: چگونه باقی ماندن انقلاب بسیار مهم است آیا همه مبانی مد نظر امام، رهبری و فرهیختگان انقلاب محقق شده است؟ اگر اهدافی محقق نشده آیا می‌تواند در آینده محقق شود بسیاری از مردم وقتی نعمتی را به دست می‌آورند پس از گذشت چند سال از آن غفلت می‌کنند. این مسئله را در جامعه خودمان هم می‌بینیم به نحوی که اکنون نکات منفی و موانع انقلاب بیشتر خود را نشان می‌دهد تا دستاوردهای آن و گاهی توجهات بیشتر به موانعی است که ممکن است بر انقلاب آسیب بزند. پس باید دقت کنیم انقلاب ما انقلاب فرهنگی و دینی است و هر انقلابی که متکی بر دین باشد تا وقتی که اعتقادات مردم پابرجا است باقی خواهد ماند و مردم به دلیل اعتقاداتشان به امام و انقلاب علاقه دارند.

وی ادامه داد: از جمله سوالات مهم دیگری که باید به آن پرداخته شود را بررسی این مسئله دانست که آیا باید حکومت دینی بر‌پا ‌شود و یا می‌توانیم به حکومت دینداران اکتفا کنیم؟ آیا باید مردم در انجام فرایض دینی آزاد باشند یا دین بر جامعه حاکم باشد برخی از این سوال و مسئله سوء استفاده سیاسی کرده مطرح می‌کنند آیا حاکمیت دینی دموکراسی است یا اجبار؟ و آیا اگر دیدیم بر سر راه حاکمیت دینی موانعی ایجاد شده و در موضوعاتی موفق نبوده‌ایم این مسئله را باید به پای دین گذاشت یا پای دیندارانی که نتوانسته‌اند دین را به درستی به پیش ببرند؟ آیا ناکارآمدی از دین است یا دین را نتوانسته‌ایم بشناسیم.

حجت الاسلام کرمی با اشاره به مطرح شدن بحث برگشت پذیری انقلاب‌ها گفت: عده‌ای مسئله انقلاب در انقلاب را مطرح و عنوان می‌کنند نیاز‌های روزمره منجر می‌شود مردم از انقلاب‌ها فاصله بگیرند اما معتقدیم رمز ماندگاری انقلاب در معرفتی و دینی بودن آن است و اعتقاد داریم دین می‌تواند تمام نیاز‌های مردم را تامین کند یکی از بخش‌های مهم انقلاب بحث تفکر شیعی و اعتقاد به اولیاء الهی است که بر این اساس معتقدیم یکی از مسائلی که انقلاب را نگه داشته توسل به معصومین است پس در این زمینه نباید فقط نگاه صرف علمی داشته باشیم بلکه باید به مسائل و اعتقادات دینی هم توجه کنیم.

انتهای پیام

captcha