کد خبر: 3787938
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۴
صالحی در اختتامیه جایزه کتاب سال:

جهش نشر انقلابی در چهارمین دهه انقلاب

گروه ادب ــ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در ایران اتفاقات قابل‌توجهی در حوزه نشر و کتاب رخ داد که نشان از وفاداری این حوزه به انقلاب است.

جهش انقلابی نشر در چهارمین دهه انقلاببه گزارش خبرنگار ایکنا؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر سه‌شنبه ۱۶ بهمن در آیین اختتامیه سی‌وششمین جایزه کتاب‌سال و بیست‌وششمین جایزه جهانی کتاب سال با گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: این انقلاب برخلاف سایر انقلاب‌ها، انقلاب گلوله نبود، بلکه انقلاب کلمه بود، واژه‌ها و کلماتی که در منابر، خطابه‌ها، شعرها، سروده‌ها و نوشته‌های به‌جا مانده از آن دوران وجود دارد. همین موضوع انقلاب اسلامی ایران را از سایر انقلاب‌ها متمایز و ممتاز می‌کند.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در ایران اتفاقات قابل‌توجهی در حوزه نشر و کتاب رخ داد که نشان از وفاداری این حوزه به انقلاب است؛ به طوری که تا قبل از پیروزی انقلاب در فاصله سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۵۷ تنها حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب تولید شده بود و در سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار کتاب منتشر شده است.
صالحی ادامه داد: این آمار‌ها مسیر پرجهش نشر کتاب در این سال‌ها را نشان می‌دهد که در دهه اول انقلاب ۳۵ هزار کتاب تولید شده بود و در دهه چهارم این عدد به ۷۲۶ هزار عنوان کتاب رسید. اگر به این جهش افتخار می‌کنیم، آن را مدیون مؤلفان و ناشران هستیم، کسانی که با تولید کتاب فرصت علم‌اندوزی را برای همگان فراهم کرده و توسعه دادند.
وزیر ارشاد تصریح کرد: در بخش کتاب‌های کاربردی و علمی حدود ۱۴۳ هزار عنوان کتاب طی ۴۰ سال منتشر شده که در دهه اول مجموع کتاب‌ها حدود ۴۰ هزار عنوان و در دهه چهارم به ۸۸ هزار عنوان رسیده است که این آمار نیز نشان می‌دهد جریان علمی کشور در مسیر توسعه و پیشرفت همراه بوده است.
صالحی با اشاره به آمار کتاب‌های حوزه علوم انسانی و اسلامی گفت: این حوزه‌ها نیز با مسیر پرجهشی در بخش تولید همراه بوده و طی چهار دهه، می‌توانیم ردپای پیشرفت علوم را در حوزه‌های مختلف شاهد باشیم. البته این پیشرفت و جهش در آمار جنسیت نویسندگان نیز وجود داشته، به طوری که در سال ۵۷، ۹۶ درصد مؤلفان مرد و تنها ۴ درصد زن بودند و در دهه اول انقلاب نیز ۹۲ درصد مؤلفان مرد و ۸ درصد زن بودند، اما اکنون در چهارمین دهه انقلاب اسلامی ایران ۷۱ درصد مؤلفان مرد و ۲۹ درصد زن هستند.
وی با اشاره به پیشرفت‌ها در حوزه داستان‌نویسی گفت: در این بخش نیز آمار نشان‌دهنده رشد بوده و فاصله بین مردان و زنان کمتر شده و تقریباً به فضای برابر رسیده است.
وزیر ارشاد ادامه داد: در بخش ناشران پرکار یعنی ناشرانی که سالانه حدود ۲۰ تا ۵۰ اثر تولید می‌کنند، در دهه اول انقلاب تنها ۱۷ ناشر بودند، اما در دهه چهارم انقلاب تعداد آن‌ها به ۶۰۰ ناشر رسیده است و ناشران حرفه‌ای نیز که در سال بیش از ۵۰ عنوان کتاب تولید می‌کنند، تعدادشان در دهه نخست انقلاب به تعداد انگشتان یک دست می‌رسید و اکنون در دهه چهار انقلاب به ۲۸۶ ناشر حرفه‌ای رسیده‌اند.
انتهای پیام

captcha