کد خبر: 3788492
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵
حجت‌الاسلام واعظی:

بیشتر آثار حوزه نظری و انتزاعی است

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه با بیان اینکه بیشتر آثار حوزه نظری و در حوزه مبانی است تأکید کرد: باید نظام موضوعات را تنقیح کنیم و طلاب را به سمت آثار کاربردی سوق دهیم همچنین باید مفاهمه میان حوزه و بدنه اجرایی کشور شکل بگیرد.

بیشتر آثار حوزه نظری و انتزاعی است

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز ۱۸ بهمن‌ماه در مراسم اختتامیه نمایشگاه گفتمان علمی انقلاب اسلامی در قم گفت: به برکت انقلاب تحولات متفاوت و گوناگونی در حوزه رخ داده؛ البته ممکن است از مناظر مختلف، برخی از این تحولات مثبت و از منظر برخی منفی باشد، زیرا معیار‌های داوری متفاوت است.
وی افزود: در این میان برخی اتفاقات به اذعان همه اتفاق مثبت بوده است و آن بحث فراروی حوزه از دانش‌های متعارف علوم اسلامی مانند فقه، اصول و ... به سمت علوم گسترده‌تری مانند علوم اجتماعی، انسانی، فلسفه‌های غربی و فضای دانشی متعدد است.
واعظی اظهار کرد: امروز فضلای زیادی داریم که در رشته‌های تخصصی ورود کرده و تألیفات کاربردی و قابل قبولی ارائه کرده‌اند و این نمایشگاه نمادی از این توانایی است.
جدایی تولید علم از بدنه اجرا
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه، ضعف در اطلاع‌رسانی را یکی از ضعف‌های حوزه برشمرد و بیان کرد: در کار‌های علمی، چند گروه مخاطب خاص داریم از جمله جامعه علمی کشور، بدنه برنامه‌ریزان و مدیران کشور؛ الان آثار خوبی از حوزه در مسئله اقتصاد تولید شده، ولی چه مقدار مفاهمه میان حوزه و بنده اجرایی وجود دارد و این آثار توانسته مورد استفاده آنان باشد؟.
واعظی اظهار کرد: هیوم از اندیشمندان غربی، در آثار خود در مورد عدالت ۵ صفحه بیشتر ننوشته، ولی در همین مورد صد‌ها صفحه کتاب از سوی دیگران نوشته شده و او را نظریه‌پرداز می‌دانند بنابراین باید مطالب تولیدی، گفتمان‌سازی و اشاعه داده شود و برای بسط تولیدات در بنده کارشناسی کشور تلاش کنیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی افزود: در سطح حوزه و کشور با عدم تناسب میان کمیت و کیفیت مواجه هستیم؛ تعداد دانشجویان علوم انسانی میلیونی است، ولی حجم تولیدات علوم انسانی تناسبی با این میزان دانش‌آموخته ندارد.
این استاد حوزه با بیان اینکه در تولید علم، عمق علمی مهم است، ولی ما گرفتار کمیت‌گرایی شده‌ایم افزود: در فضای حوزه تولیدات کمی زیادی داریم، اما این حجم تولید چقدر با مسائل انضمامی جامعه مرتبط است؟ ما بر روی مبانی و غایات مانند ایده‌آل‌های تعلیم و تربیت و اقتصاد زیاد کار کرده‌ایم، ولی بر روی کار‌های پژوهشی که خروجی آن نهادسازی و برنامه عملی باشد و گره باز کند کم کار کرده‌ایم.
تنقیح نظام موضوعات
وی تأکید کرد: ظرفیت عظیم علمی در حوزه داریم، ولی چرا از قبل نظام موضوعات را تنقیح نکنیم تا محققان آنچه را ما می‌خواهیم تحقیق کنند؟؛ باید از محققان بخواهیم نظام‌نامه موضوعات تدوین شود و از طلاب بخواهیم آنچه را که مورد نیاز حوزه و جامعه است تولید کنند نه اینکه در انتخاب موضوع برای مقاله و پایان نامه متحیر باشند.
رئیس دفتر تبلیغات گفت: احتیاج به نمایشگاه دائمی برای معرفی رهاورد‌های علمی حوزه داریم همچنین در این مرکز می‌توانیم شاهد برگزاری نشست‌های علمی و حضور صاحبنظران حوزه و دانشگاه باشیم و اثار منتشره رونمایی علمی و نه تشریفاتی شود.
واعظی ادامه داد: زمین لازم برای این نمایشگاه را بنده به عنوان رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حاضرم در اختیار بگذارم تا این مجموعه ایجاد و تولیدات علمی حوزه عرضه شود.

انتهای پیام
captcha