به گزارش خبرنگار ایکنا؛ همایش ملی پنجاه و ششمین سال اعطای جایزه بنیاد فرهنگی البرز با هدف تجلیل از ۵۹ نخبه علمی کشور، که شامل دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و طلاب است، امروز پنجم اسفندماه، با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد البرز در حوزه هنری برگزار شد.
ارشدی، مدیرعامل بنیاد البرز، در ابتدای این مراسم با بیان اینکه مرحوم البرز در سال ۴۲ تمام اموال خود را با تأسیس بنیادی فرهنگی به منظور توسعه فرهنگ علم و دانش و حمایت از دانشمندان و نخبگان وقف کرد، اظهار کرد: این وقف به منظور تسکین آلام بشری و ارتقای حیثیت ایرانیان در عرصه جهانی و کسب عزت و افتخار بیشتر صورت گرفت.
وی با بیان اینکه امروز نیاز به تزریق اندیشه فرهنگی مرحوم البرز به منظور ایجاد وقفهای علمی در کشور داریم، گفت: اگر چنین وقفهایی گسترش یابد، شاهد شکوفایی استعداد نخبگان علمی کشور و رفیعتر شدن نام ایران اسلامی خواهیم بود.
ارشدی با بیان اینکه بنیاد البرز از سال ۴۲ در اجرای نیات واقف به سه هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال اعطا کرده است، اظهار کرد: طی این سالیان چهار هزار و 650 جایزه حسن تحصیل نیز اهدا شده است.
وی با بیان اینکه طی ۵۶ سال گذشته، در بسیاری از سالها مراسم اهدای جایزه برگزار نمیشد، بیان کرد: برگزاری همایش تجلیل طی سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته است تا به عنوان یک معروف در میان جامعه خیرین ترویج شود. طی هفت سال اخیر، سه همایش ملی در تهران و هشت همایش استانی برگزار شده و نتیجه آن اهدای دو هزار و 142 جایزه به دانشمندان، نخبگان، اندیشمندان و دانشآموزان بوده است.
ارشدی از جمله اهداف اهدای جایزه علمی البرز را ترویج فرهنگ مقدس وقف و آثار اجتماعی آن، تشویق دانشآموختگان سطوح مختلف به کسب علم، اجرای امینانه نیات واقف و معرفی شخصیت و اندیشه والای مرحوم البرز دانست و گفت: این جایزه امروز به پنج دانشمند، چهار مخترع، 10 دانشجوی رشته علوم پزشکی، 10 طلبه علوم دینی و ۳۰ دانشجوی علوم پایه، انسانی و مهندسی اعطا میشود.
وی ادامه داد: دانشمندان و مخترعان از سوی بنیاد نخبگان، دانشجویان پزشکی از سوی وزارت بهداشت، دانشجویان علوم پایه، مهندسی و انسانی از سوی وزارت علوم، طلاب علوم دینی از سوی مرکز نخبگان و استعدادهای درخشان حوزههای علمیه و دانشآموزان از سوی ادارات کل آموزش و پرورش انتخاب شدهاند.
بنا بر گزارش ایکنا؛ در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: این وقف مبتکرانه در حالی از سوی مرحوم البرز انجام شد که مقدم بر او کسی این کار را در چنین ابعادی به سرانجام نرسانده بود.
وی با اشاره به روایتی در خصوص سنت حسنه وقف، گفت: خداوند چند چیز را میخرد و این دست خداوند است که وقف را از واقف دریافت میکند. به همین دلیل میگویم که وقف اجری ابدی دارد.
نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه در ۴۰ سال پیشرو باید از بحرانهایی که غرب و نظام سلطه ایجاد کرده است خارج شویم، اظهار کرد: ایران اسلامی سرزمینی گسترده و دارنده اندیشمندان، دانشمندان و مغزهای متفکر است که میتواند برای برونرفت از این بحران، راهحلهای مبتنی بر دانش ارائه دهد. دانش ثروتآفرین است و دست بالا در جهان ایجاد میکند؛ کشور ما در این بحران نیاز به ثروتآفرینی دارد و دانش همان گزینهای است که به تولید ثروت میانجامد.
حجتالاسلام خاموشی بر ضرورت فرهنگسازی برای افزایش موقوفات علمی کشور تأکید و تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه در حال حاضر برای افزایش موقوفات علمی در کشور تلاش میکند و چه زیباست که این نوع موقوفات بیشتر از گذشته شود. معاونتی را در سازمان اوقاف فعالتر از گذشته کردیم تا با سازمان اختراعات و اکتشافات و بخشی که به تجاریسازی منجر میشود و میتوان بهره عمومی بیشتری از این اختراعات برد، همکاری گستردهتری داشته باشیم و این نوع وقف را در زندگی مردم کاربردیتر کنیم.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد طلوع دانش است، تصریح کرد: از تمامی محققان و دانشمندان تقاضا داریم که انقلاب و ایران را یاری کنند تا پرچم ایران همواره در اوج بماند.
نگاه پولی به علم و فناوری مهلک است
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، نیز با حضور در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و با تأکید بر اینکه آنچه باعث میشود که کشور از اقتصاد منبعمحور به اقتصادی بر پایه محیط انسانی تغییر جهت یابد، محیط و زیستبوم است، گفت: نگاه پولی به علم و فناوری همانند سم مهلک است و این امر به ماهیت پول بازمیگردد.
وی با بیان اینکه در گذشتههای دور برای آموزش چنین سرمایهگذاریهایی نمیشد، اما اندیشمندان متعددی در ایران میزیستند، تصریح کرد: اگر همه دستگاهها را مجبور کنیم درصدی از بودجه خود را به پژوهش اختصاص دهند. نتیجه شکلگیری فعالیتی رانتی میشود که توسعه علم را در بر نمیگیرد.
ستاری آنچه را سبب جدا شدن از اقتصاد نفتی میشود محیط اعلام کرد و گفت: در انتخاب افراد نباید به جیب آنان نگریست، بلکه باید محتویات مغز و اندیشه آنان را مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: اگر امروز جوانان در زمینه شرکتهای دانشبنیان به بهترین شکل فعالیت میکنند، به واسطه اهمیت انسانهایی است که اعتماد به نفس دارند، نه پولی که به این شرکتها تزریق میشود. اگر تعداد چنین افرادی در جامعه افزایش یابد، رو به موفقیت گام برداشتهایم.
وی بر ضرورت تقویت بنیادهای فرهنگی در کشور تأکید کرد و گفت: بنیادی همچون البرز که با نیت کمک به توسعه علم و دانش تأسیس شده است، میتواند سهم بسزایی در فرهنگسازی کشور ایفا کند. بنیاد البرز روی جوانان سرمایه گذاری کرده و این همان نیاز کشور است که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز بدان اشاره شده است.
ستاری با تأکید بر اینکه به زودی بزرگترین شرکتهای کشور از میان شرکتهای دانشبنیانی که جوانان تأسیس کردهاند ایجاد میشود، اظهار کرد: سرمایه این شرکتها اعتماد به نفس و تلاش جوانان است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تربیت افراد تلاشگر را از مسیر خانواده، مدرسه و جامعه که اعتماد به نفس نیز داشته باشند حائز اهمیت خواند و گفت: سرکوب جوانان و ایجاد روند استخدام، سبب محدود کردن استعداد آنان میشود.
بنا بر گزارش ایکنا؛ در پایان این مراسم از پنج دانشمند، چهار مخترع، 10 دانشجوی رشته علوم پزشکی، 10 طلبه علوم دینی و ۳۰ دانشجوی علوم پایه، انسانی و مهندسی تجلیل شد.
انتهای پیام