کد خبر: 3793578
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۸
معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خبر داد:

رشد 34 درصدی درآمدهای مردمی کمیته امداد/ هیچ یتیمی در امداد بدون حامی نیست

گروه جامعه ــ معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد مجموع منابع درآمدی این نهاد که شامل جشن نیکوکاری نیز می‌شود را از ابتدای سال ۹۷ تاکنون با ۳۴ درصد رشد نسبت به سال گذشته همراه دانست.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ علیرضا عسگریان، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امروز هفتم اسفند‌ماه، با حضور در نشستی خبری به تبیین جزئیات جشن نیکوکاری پرداخت و گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته و درآمدهای مردمی این معاونت طی ۱۱ ماهه گذشته ارائه کرد.

رشد 41 درصدی درآمدهای جشن نیکوکاری

عسگریان با بیان اینکه جشن نیکوکاری به صورت نمادین طی روزهای 15 و 16 اسفند‌ماه جاری، برگزار می‌شود، گفت: فعالیت‌های مرتبط با این جشن و جمع‌آوری کمک‌های مردمی از ابتدای دی‌ماه سال جاری، آغاز شده است و تاکنون با رشد ۴۱ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه بوده‌ایم.

وی میزان کمک‌های مردمی جمع‌آوری شده در جشن نیکوکاری را طی سال گذشته ۱۸۳ میلیارد اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی ما این است که امسال مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان جمع آوری شود. جمع‌آوری کمک‌های مردمی با همکاری صنوف، مدارس، سازمان‌های دولتی و غیر‌دولتی و مراکز نیکوکاری انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال عموم مردم جامعه با مشکلات اقتصادی مواجه شدند و تصور بر این بود که میزان کمک‌های مردمی کاهش یابد، گفت: ملت ایران نسبت به هم‌وطنان خود حساس بودند و همین امر باعث شد مشکلات اقتصادی نه تنها تأثیری بر میزان کمک‌های اهدایی آنان نداشته باشد، بلکه در میزان کمک‌های مردمی با رشد قابل توجهی نیز مواجه شویم.

وی مجموع منابع درآمدی کمیته امداد که شامل جشن نیکوکاری نیز می‌شود را از ابتدای سال ۹۷ تاکنون با ۳۴ درصد رشد نسبت به سال گذشته همراه دانست و تصریح کرد: میزان صدقه جمع‌آوری شده طی ۱۱ ماه گذشته ۳۰۱ میلیارد تومان، طرح اکرام ایتام و محسنین ۵۹۰ میلیارد تومان، کمک‌های مبتنی بر نیاز ۸۲۶ میلیارد تومان و زکات ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است؛ به طوری که در زمینه صدقه با رشد سه درصدی، اکرام ایتام و محسنین ۳۶ درصدی، کمک‌های مبتنی بر نیاز ۴۷ درصدی و زکات ۳۶ درصدی مواجه شدیم.

عسگریان تعداد افرادی که تحت پوشش طرح اکرام ایتام و محسنین هستند را ۲۹۰ هزار نفر برشمرد و گفت: از این تعداد ۱۴۸ هزار نفر یتیم و ۱۴۲ هزار نفر بی‌سرپرست هستند که تحت پوشش طرح اکرام محسنین قرار می‌گیرند. هزینه‌ای که طی سال جاری از سوی خیرین برای طرح اکرام ایتام و محسنین اختصاص پیدا کرده است ۶۰۰ میلیارد تومان است.

وی با تأکید بر اینکه امروز می‌توانیم اعلام کنیم که هیچ تیمی در کمیته امداد وجود ندارد که حامی نداشته باشد، تصریح کرد: سرانه هر یتیم به طور متوسط در سال جاری ۲۳۰ هزار تومان و سرانه محسنین به طور متوسط ۱۱۳ هزار تومان بوده است. تلاش می‌کنیم سرانه ایتام در سال آینده به ۳۰۰ هزار تومان برسد.

وی میزان مراکز نیکوکاری زیرمجموعه کمیته امداد را هزار و ۷۰۰ مورد برشمرد و با بیان این که درصدد هستیم این تعداد تا پایان فروردین‌ماه سال آینده، به دو هزار مورد ارتقا یابد، اظهار کرد: مسئولیت ۵۰ درصد صندوق‌های صدقات به مراکز نیکوکاری ارجاع داده می‌شود.

ایجاد 700 مرکز نیکوکاری جدید 

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه امسال ۷۰۰ مرکز نیکوکاری به مجموعه مراکز قبلی اضافه شده است، گفت: طی سال جاری با رشد ۷۰ درصدی در زمینه راه‌اندازی مراکز نیکوکاری مواجه بوده‌ایم.

اصحاب رسانه مرکز نیکوکاری صنفی ایجاد کنند

عسگریان از نبود مراکز نیکوکاری در دو مجموعه یاد کرد و گفت: در ستاد کمیته امداد و در میان اصحاب رسانه، جامعه نیکوکاری وجود نداشت. این اتفاق در ستاد کمیته امداد رخ داد و امیدواریم در میان اصحاب رسانه نیز به زودی شاهد شکل‌گیری مرکز نیکوکاری باشیم.

وی میزان صدقه اهدایی شده توسط هر ایرانی را طی 11 ماهه گذشته چهار هزار تومان اعلام کرد و گفت: یک پنجم صندوق‌های صدقات حذف شدند و در حال حرکت به سمت دریافت الکترونیکی صدقات هستیم. از جمله درگاه‌های پرداخت صدقه ارسال عدد یک به سامانه پیامکی ۸۸۷۷، تماس با شماره گویای 0968877 و کد دستوری *8877# است. امیدواریم در سال آینده کمک‌های مردمی غیرحضوری ۲۵ درصد رشد داشته باشد.

پایه‌گذاری شبکه نیکوکاری در مدارس از دیگر مواردی بود که عسگریان بدان اشاره کرد و گفت: در کنار مراکز نیکوکاری با هزار و 250 مؤسسه خیریه نیز تفاهم همکاری داریم و فعالیت‌های مشترک انجام می‌دهیم. همچنین دو هزار خیریه روستایی که شورای زکات روستا نامیده می‌شود نیز در حال حاضر فعال است که درصدد هستیم این تعداد را نیز به ۱۵ هزار مورد ارتقا دهیم.

رشد 36 درصدی جمع‌آوری زکات

ارائه گزارش‌های مرتبط با زکات نیز بخش دیگری از این نشست بود. وی تعهد سال ۹۷ را براساس مصوبه شورای عالی زکات مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با این وجود مبلغ جمع‌آوری شده بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان بود که نسبت به زمان مشابه با ۳۶ درصد رشد مواجه بوده است. از این میزان ۱۳۵ میلیارد تومان زکات فطریه و ۳۱۵ میلیارد تومان زکات مال محسوب می‌شود. همچنین 165 میلیارد تومان از این مبلغ زکات مال واجب و ۱۵۰ میلیارد تومان نیز زکات مستحب مال بوده است.

عسگریان همچنین به آمار ۹ ماهه نخست سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت نیز ۴۰۹ میلیارد تومان زکات جمع‌آوری شد که ۷۵ درصد آن که مبلغی معادل ۳۰۸ میلیارد تومان بود، صرف امور محرومان از جمله احداث و مرمت مسکن، اهدای جهیزیه، خدمات آموزشی، درمانی، آزادی زندانیان و ... شد و ۲۵ درصد آن که معادل ۱۰۱ میلیارد تومان بود نیز برای پروژه‌های عمرانی هزینه شد.

وی با بیان اینکه زکات جمع‌آوری شده در همان محل و روستا هزینه می‌شود، گفت: تمام هزینه‌های اجرایی زکات از محل اعتبارات کمیته امداد هزینه می‌شود و پرداخت حق‌الزحمه عاملان جمع‌آوری زکات بر عهده کمیته است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) در پایان سخنان خود تعهد شورای عالی زکات برای سال ۹۸ را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

انتهای پیام

captcha