به گزارش خبرنگار ایکنا؛ اختتامیه دومین جشنواره کتاب سال سبک زندگی با محوریت کتابهای کودک و نوجوان، صبح امروز، سهشنبه، هفتم اسفندماه، با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد شیخ الاسلامی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی و جمعی از اهالی فرهنگ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد شیخالاسلامی در این مراسم با اشاره به روایتی از حضرت زهرا(س) درباره محبت حضرت علی (ع) گفت: امیدوارم با برگزاری این جشنواره بتوانیم حرکت جدیدی را در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی آغاز کنیم و این حرکت ادامه داشته باشد.
یاسر احمدوند، دبیر اجرایی این جشنواره در ادامه با اشاره به روند اجرایی این جشنواره گفت: پس از انتشار فراخوان و ارسال آثار مکتوب مربوط به سالهای ۹۵ و ۹۶ در حوزه کودک و نوجوان، در مجموع ۲۹۰۰ اثر از ۱۹۰ ناشر دریافت کردیم که در نهایت پس از داوری، آثار برگزیده انتخاب شدند.
وی افزود: در این راستا هیچ اثری خارج از ضوابط، داوری نشد و در مرحله نخست داوری ۱۰ داور و کارشناس حوزه کودک و نوجوان، آثار را داوری کردند. داوران آثار را از نظر نثر، کتابآرایی و ... که دارای استانداردهای لازم نبودند، کنار گذاشتند. البته هر اثر را حداقل دو داور خوانده است.
احمدوند در ادامه با تأکید بر مشارکت بیشتر نهادها و سازمانها در رابطه با ترویج سبک زندگی اسلامی گفت: اگر دفتر تبلیغات اسلامی، میداندار است، اما نیازمند مشارکت و همافزایی سایر نهادها نیز هست و امیدواریم در سالهای آینده وزارت ارشاد نیز مشارکت بیشتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: در حوزه نظر و نظریهپردازی و تولید، جدایی وجود دارد، در حالی باید با پیوستگی میان این دو، ناشران نیز ارتباط بیشتری پیدا کنند. در حال حاضر وضعیت نشر در شرایط مطلوبی قرار ندارد و گرانی کاغذ و توزیع آن دامنگیر ناشران شده و آثار تولیدی در حوزه کودک و نوجوان وضعیت خوبی ندارد.
دبیر اجرایی دومین جشنواره کتاب سال سبک زندگی ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد آثار این حوزه ترجمهای است و ما نیازمند آثار تولیدی با محتوای ایرانی هستیم تا همافزایی فرهنگی بتواند نیازهای این حوزه را پشتیبانی کند.
حجتالاسلام و المسلمین مهدی علیزاده، رئیس قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه این مراسم گفت: سبک زندگی مقوله مهم و جدی است که هر چقدر برای آن هزینه نکنیم، در آینده باید در رابطه با درمان و علاج آن هزینه کنیم و این موضوع به اندازهای مهم است که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری نیز وجود داشته و بر آن تأکید شده است.
وی افزود: به لحاظ نظری امروز به کلاننظریه در حوزه سبک زندگی نرسیدهایم و یک ادبیات حرفهای و مستقر در این زمینه شکل نگرفته است، اما این موضوع سهل ممتنع است و همه آن را لمس میکنیم.
علیزاده ادامه داد: امروزه، منطق انتخابهای انسان و اولویتگذاری و مدل برآمده از آن، مایه و پایه اصلی و بنیاد سبک زندگی است و خروجی آن نظام و شبکه همبسته از اولویتهای ما است و مدل و منطقی دارد که وقتی تک انتخابها با هم انسجام مییابند، سبک زندگی را تولید میکنند.
وی تصریح کرد: این موضوع در دین اسلام، بسیار جدی است و ارسال رسل و انزال کتب، به این دلیل بوده که انسان به تراز حیات طیبه برسد و با این کلیدواژه سبک زندگی را نمایه کنیم. اما اخلاق اسلامی به عنوان ابزار و شریعت به معنای منهاج در خدمت سبک زندگی است که نسخه حیاتی آن شکل گیرد.
رئیس قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت سبک زندگی گفت: سبک زندگی از لایه روبنایی زندگی آغاز میشود و سپس لایههای بیرونی را واکاوی میکند تا به لایههای درونی برسد. با توجه به اینکه سبک زندگی براساس یک تفکر شکل گرفته است، از این رو باید آنگونه که فکر میکنیم زندگی کنیم، نه آن گونه که زندگی میکنیم، فکر کنیم.
وی افزود: امروزه شتاب و ضرباهنگ تغییرات به اندازهای بالا است که بسیاری از ما از نظر فهم، از دنیای نسل آینده دور میشویم و این یک تهید است. کسانی که استراتژیک میاندیشند، این سؤالها را مطرح میکنند که آیا میتوان تهدید را کنترل کرد، آیا میتوان آن را دور کرد و آیا میتوان آن را به فرصت تبدیل کرد؟ در دهکده جهانی، برای اعضا و شهروندان آن، ذائقهسازی میکنند و به صورت حرفهای، منطق زندگی را تولید میکنند. آنها با انیمیشن و پویانمایی و بازیهای رایانهای و سریالها جامعه امروز را قابل کنترل و هدایت کردهاند و این مخاطرهای بزرگ است و هویت آدمها را دچار اضمحلال میکند.
محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی کشور نیز در ادامه شعری را در مدح حضرت فاطمه زهرا (س) خواند که ابیاتی از آن به این ترتیب است.
این است آن شکوه بلاغت که ریخته است
هنگام خطبه عقد لآلی ز گوهرش
این است باغ یاس نبوت که سالهاست
پیچیده در مدینه نسیم معطرش
این است آن نتیجه ایمان که جز علی
کس را نیافریده خداوند همسرش
احمد که کائنات بود پابوس او
میزد ز شوق بوسه به دستان دخترش
محبوبه خدا و جگر گوشه رسول
وین هر دو آگهند ز اوصاف دیگرش
محمد گلزاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در ادامه کتابهایی را در حوزه روانشناسی و سبک زندگی معرفی و بر کتابخوانی والدین تأکید کرد و گفت: کودکی، زمان شکلگیری سبک زندگی است و کودکان آنچه را میبینند در ذهنشان شکل میگیرد و در زندگی خود به کار خواهند گرفت؛ از این رو والدین باید کتابخوانی و مطالعه را در اولویت زندگی خود قرار دهند.
حجت الاسلام دعایی نیز در سخنان کوتاهی گفت: جامعه هم از ما تأثیر پذیرفته و هم دلزده شده، اما به عنوان یک طلبه به دستاوردهای دفتر تبلیغات اسلامی در حوزههای مختلف میبالم.
وی افزود: ما در جامعه خودمان شخصیتها و الگوهای بزرگی همچون حسینعلی راشد داریم که شبهای جمعه در رادیو سخنرانی داشت و چون به گفتههای خود عمل میکرد و حرف و عملش یکی بود، سخنانش اثرگذار بود.
دعایی ادامه داد: چندی پیش دختر مرحوم راشد (بتول) با من تماس گرفت و گفت؛ کتابی که از شرح حال پدر حجتی کرمانی منتشر کردهاید، میخواهم برای پدرم نیز چنین اثری را منتشر کنید که در زمان چاپ، مقدمهها و تقریظهای بسیاری بر آن نوشته شد و مورد استقبال مخاطبان نیز قرار گرفت.
انتهای پیام