به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین عباس رفیعی، مدیر مدرسه امام زینالعابدین(ع) و مدیر مجمع الفکر الاسلامی امروز 19 اسفندماه در نشست خبری معرفی مدرسه امام زینالعابدین(ع) در قم به تبیین اهداف تأسیس این مدرسه پرداخت و گفت: شرایط هر زمانی اقتضاء این مسئله را دارد که طلاب متناسب با آن تربیت شوند؛ طلاب در گذشته نیازمند تبلیغ دین در سطح جهانی نبودند، ولی امروز این مسئله لازم است، لذا طلبه باید با زبان و فضای بینالمللی آشنا باشد، از این رو طلابی که در این مدرسه تربیت میشوند، به این آموزشها تجهیز خواهند شد.
وی با بیان اینکه همچنین طلاب در شرایط امروز نیازمند ابزارهای جدید برای تبلیغ و تدریس هستند، افزود: طلاب در گذشته فرصت بیشتر و مشاغل اجتماعی کمتری داشتند، ولی امروز به همین دلیل نیازمند مهارتهای خاصی هستند؛ در گذشته طلاب با مشکلات بسیط و ساده جامعه مواجه بودند، ولی امروز طلاب با جامعه پیچیده مواجه هستند که مردم آن مشکلات اخلاقی و افسردگی و ... دارند، لذا باید مدرسه علمیه امروزی برای رفع این نیازها داشته باشیم.
رفیعی بیان کرد: مدرسه امام زین العابدین(ع) در دو بعد آموزشی و فرهنگی فعالیتهایی دارد تا به این اهداف برسد؛ در بعد آموزش، بحث یکسانسازی روش تدریس واحد و در عین حال خلاق در میان استادان طراحی شده است که در این روش ضمن رعایت روش تدریس استاد، یکسری نکاتی به آنان توصیه شده است.
رفیعی ادامه داد: دو استاد ناظر در مدرسه از صبح تا پایان روز جوابگوی سؤالات طلاب هستند، همچنین برگزاری امتحانات جامع هفتگی در پایان هر هفته از دیگر کارها در راستای انجام آموزش بهتر و مفیدتر است.
وی با اشاره به بعد فعالیتهای فرهنگی این مدرسه هم اظهار کرد: آموزش مهارتهای تندخوانی، یادداشتبرداری، احکام، مهارتهای زندگی و ... از جمله آموزشهایی است که در بخش فرهنگی به طلاب این مدرسه آموزش داده میشود.
مدیر مدرسه زینالعابدین(ع) با بیان اینکه تقویت بعد پژوهش از دیگر کارهای صورت گرفته است، تصریح کرد: تقویت روحیه پژوهش در طلاب از جمله اهداف این طرح است که با دو زیرشاخه تشکیل انجمنهای علمی و راهاندازی ایستگاه کتاب دنبال میشود. البته سیر مطالعاتی از سوی ما به طلاب پیشنهاد نمیشود، بلکه بیشتر دنبال ترغیب به مطالعه آنان هستیم.
رفیعی اظهار کرد: تربیت بدنی از دیگر محور کارهای فرهنگی است و در این راستا دو روز در هفته بحث ورزش را برای طلاب داریم و روزهای پنجشنبه نیز سالن ورزشی و آموزش شنا برای آنان دایر است؛ محور دیگر هم استفاده از ظرفیت استادان برای مشاوره است که با عنوان طرح سلامتی اجرا میشود و یک مشاور کارآزموده مشکلات روحی طلاب را برطرف میکند.
مدیر مدرسه زین العابدین(ع) از برگزاری کلاسهای اخلاق هفتگی و مهارتهای کاربردی اخلاق در این مدرسه خبر داد و افزود: در این کلاسها، مباحثی مانند کنترل خشم و اعتماد به نفس و ... از نگاه اسلامی به طلاب ارائه میشود. همچنین برپایی جلسات سیاسی ماهیانه از دیگر کارهایی است که در این مدرسه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: محور دیگر استفاده از طلاب در طرح خادمین حضرت حجت(ع) است که هدف از آن، تقویت روحیه کار و تلاش و مسئولیتپذیری در مدرسه است؛ یعنی ما چیزی به نام خادم مدرسه نداریم و خود طلاب این کارها را برعهده دارند.
رفیعی با بیان اینکه این مدرسه دو سال است راهاندازی شده و در پایه اول و دوم کلاس داریم و در هر پایه دو کلاس 12 نفری دائر است، افزود: در مجموع 48 طلبه در این مدرسه مشغول تحصیل و 17 نفر از استادان نیز در این کلاس ها مشغول به تدریس هستند.
رفیعی از اجرای طرح حوزه علمیه مطلوب خبر داد و افزود: در راستای این طرح یک نظامنامه تربیتی تدوین شده که شامل مبانی، اصول و اهداف و روشهای تربیتی است و مباحث آموزشی نیز با این پیش زمینه انجام میشود.
وی با اشاره به معیارهای پذیرش طلاب بیان کرد: اولین گام در بحث پذیرش، تستهای استعدادسنجی است چون مدرسه برای اهداف خاصی تشکیل شده که از جمله هدایت تحصیلی و ورود طلاب به مباحث تبلیغی و پژوهشی با رویکرد ویژه است.
وی افزود: برگزاری آزمون شفاهی و مصاحبه با طلبه و خانواده آنان از دیگر کارهایی است که برای پذیرش افراد انجام میشود، لذا با توجه به هدف این مدرسه که رسیدن به حوزه علمیه مطلوب است، مراحل پذیرش نیز با دقت صورت میگیرد.
رفیعی اظهار کرد: افراد پذیرش شده در مدرسه از میان 140 نفر ثبتنامکننده برگزیده شدهاند و این مدرسه تحت اشراف آیتالله اراکی مشغول آموزش طلاب علوم دینی با متدهای روز است.
انتهای پیام