کد خبر: 3807010
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۳
مفید:

هر محصولی که در زمین بدون سم و کود، کشت شود ارگانیک نیست

گروه سلامت ــ مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: هر محصولی که در زمین بدون سم و کود، کشت می‌شود، لزوما ارگانیک نیست و برای اینکه یک محصول، ارگانیک قلمداد شود، زمین کشاورزی باید حداقل 5 سال دارای شرایط خاص باشد.

هر محصولی که در زمین بدون سم و کود، کشت شود ارگانیک نیستبه گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو وحید مفید، مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی این سازمان با بیان اینکه، هر محصولی که در زمین بدون سم و کود، کشت می‌شود، لزوما ارگانیک نیست گفت: برای اینکه یک محصول، ارگانیک قلمداد شود، زمین کشاورزی باید حداقل ۵ سال دارای شرایط خاص باشد.
وی افزود: برداشت غلطی در این مورد وجود دارد که مردم تصور می‌کنند هر محصولی که یک کشاروز برای کشت آن از سم یا کود شیمیایی برای یک سال زراعی استفاده نکرده باشد، ارگانیک است.

وی افزود: بر اساس استاندارد‌های جهانی، برخی مواد نباید در محصولات ارگانیک وجود داشته باشد، همچنین برای عدم استفاده از این مواد در محصولات کشاورزی، فرآیند‌های حداقل ۵ تا ۷ ساله تعریف شده است، بنابراین زمین‌های کشاورزی که ادعا می‌شود محصولات ارگانیک دارند باید در طول بازه‌های زمانی مشخص از کود و سموم استفاده نکرده باشند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه برای ایجاد شرایط تولید محصولات ارگانیک واقعی به برنامه هدفدار نیاز است، عنوان کرد: در محصول ارگانیک باید باقی مانده موادی که برای سلامت مضر است در حداقل باشد و این مورد در یک دوره مشخص شده تکرار شود.

مفید یادآور شد: توانایی ما در بازرسی محدود است، بنابراین نیاز به حمایت بین بخشی و همکاری مردم در این زمینه بوده و اطلاع رسانی در زمینه محصولات ارگانیک و تغذیه سالم نقش آموزش و پروش، صدا و سیما و دانشگاه‌ها بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام
captcha