به گزارش ایکنا؛ فردا شنبه 12 مردادماه، مصادف است با اولین روز ماه ذیالحجه که آخرین ماه سال هجری قمری است.
ماه ذیالحجه، ماه انجام اعمال حج است و مناسبتهای بزرگ اسلامی مانند ازدواج حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع)، عرفه، عید قربان، عید غدیر و مباهله در این ماه رخ داده است.
برای این ماه به ویژه 10 روز اول آن اعمال عبادی پرفضیلتی از جمله نماز ویژه این 10 روز و روزه 9 روز اول آن توصیه شده است.
نماز 10 روز اول ذیالحجه
امام صادق(ع) مىفرمایند: پدرم حضرت امام باقر(ع) به من فرمود: پسرم! در دهه نخست از ماه ذىالحجه، هر شب میان نماز مغرب و عشا این دو رکعت نماز را ترک مکن: در هر رکعت سوره حمد و سوره قل هو الله را مىخوانى و پس از آن آیه 142 سوره اعراف را مىخوانى. اگر چنین کنى، در ثواب حاجیان و اعمال حج آنها شریک مىشوى.
روزه 9 روز اول ذیالحجه
در روایتى از امام موسى کاظم(ع) نقل شده است که هر کس 9 روز اول ذىالحجه را روزه بگیرد، خداوند ثواب روزه تمام عمر را براى او مىنویسد.
خواندن دعای روایت شده از امام صادق(ع) از روز اول تا عصر روز عرفه پس از نماز صبح و قبل از نماز مغرب، خواندن پنج دعایى که به فرموده امام باقر(ع) خداوند آن را به وسیله جبرئیل براى حضرت عیسى(ع) هدیه فرستاد تا در ایام این دهه آنها را بخواند، خواندن سوره فجر و خواندن تهلیلات «لا اله إلاّ اللّه ها» را که از امیرمؤمنان(ع) نقل شده است، از توصیهشدهترین اعمال 10 روز اول ماه ذیالحجه است.
همچنین خواندن نماز حضرت فاطمه(س) نیز از اعمالی است که اقامه آن در روز اول ماه ذیالحجه توصیه شده است. این نماز چهار رکعت است(هر دو رکعت به یک سلام) که برای اقامه آن در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و 50 مرتبه سوره «قل هو الله» را بخوانید و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه(س) را بگویید، آنگاه بخوانید: «سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِی الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ، سُبْحانَ ذِی الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَری اَ ثَرَ النَّمْلَةِ فِی الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هکَذا وَلا هَکَذا غَیْرُهُ».
برای مشاهده جزئیات بیشتر اعمال توصیه شده ماه ذیالحجه به کتاب مفاتیح الجنان مراجعه کنید.
انتهای پیام