کد خبر: 3833010
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۴

تسهیل روند‌های قضایی برای اهالی فرهنگ، رسانه و هنر

گروه جامعه ــ آئین افتتاح مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران، ویژه فرهنگ، هنر و رسانه امروز، 15 مردادماه، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سخنگوی قوه قضائیه و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

روند‌های قضایی برای اهالی فرهنگ، رسانه و هنر تسهیل می‌شودبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین گشایش مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران، ویژه فرهنگ، هنر و رسانه، سه‌شنبه ۱۵ مردادماه، با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه و حجت‌الاسلام حکمتعلی مظفری، رئیس شوراهای حل اختلاف کشور، برگزار شد.

حجت‌الاسلام مظفری، معاون قوه قضائیه و سرپرست شوراهای حل اختلاف کشور با تبریک روز خبرنگار به اهالی رسانه که در پیش است، اظهار کرد: حضور مسئولان عالی در این نشست نشان از اهمیت صلح و سازش در جمهوری اسلامی دارد، اصحاب رسانه نقش فرهنگسازی دارند و چه فرهنگی بالاتر از صلح، گذشت، عفو و اغماض که مورد تأکید قرآن کریم و ائمه هدی(ع) است.

وی افزود: از زحمات مجموعه شوراهای حل اختلاف کشور تشکر می‌کنم، طبق آمار اکنون ۳۰ درصد پرونده‌های ورودی به شوراها با صلح و سازش حل می‌شود، مطمئن هستیم با رویکرد جدید ریاست قوه قضائیه که بر حل اختلاف بر مبنای صلح و سازش تأکید دارند، جایگاه شوراهای حل اختلاف تقویت می‌شود.

معاون قوه قضائیه تأکید کرد: مطالبه‌گری از مسئولان کشور، افزایش اعتماد و آگاهی میان اقشار مختلف مردم نسبت به حاکمیت و امیدآفرینی از دیگر موضوعاتی هستند که قوه قضاییه به آن‌ها نگاه راهبردی دارد.

آغاز یک راه برای تغییر نگرش حقوقی به مشکلات اصناف هنری و رسانه‌ای

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست بیان کرد: یکی از کارهایی که در تعامل با قوه قضائیه قرار بود انجام شود، افتتاح این مجتمع بود که البته آغاز راه است و هنوز کارهای مهم‌تری باقی مانده؛ انقلاب ما هویت فرهنگی داشت پس طبیعتاً نوع نگاه به اصحاب فرهنگ و رسانه باید تمایزی داشته باشد، نه اینکه از عدالت تخطی شود بلکه اقتضای شخصیتی و منزلتی اهالی رسانه رعایت شود.

صالحی در ادامه گفت: همه اجزای جامعه مثل سلامت، اقتصاد، علم و آموزش و ...نسبتی جدی با رسانه دارد، اگر رسانه، حوزه خلاق و آرامی باشد طبیعتاً در جامعه تغییرات بزرگی به وجود می‌آید، دنبال ساختاری هستیم که مناسبات اهالی رسانه با دستگاه قضایی سالم‌تر، روان‌تر و سریع‌تر انجام شود. معمولاً مسیر دادرسی و احقاق حق اهالی رسانه در دستگاه قضایی مسیری طولانی دارد، در حوزه قاچاق کتاب و محصولات هنری مؤلف حس می‌کند مسیر طولانی و هزینه آن، او را به نتیجه به موقع و مطلوب نمی‌رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآوری کرد: حوزه فرهنگ، هنر و رسانه شاخه گسترده‌ای است، این عبارت از سه شاخه تشکیل شده که هر کدام زیرشاخه‌های فراوانی دارد و ما در طرح اطلس فرهنگی کشور دنبال احصای این زیرشاخه‌های تخصصی هستیم. مجتمعی که امروز گشایش می‌یابد وظیفه سنگینی در حل اختلافات این حوزه دارد. خدا را شاکریم که در آستانه روز خبرنگار، این اتفاق خوب برای خبرنگاران اتفاق افتاده است.

کارشناسی همه‌جانبه، داوری عادلانه

وی در ادامه گفت: داوری عادلانه مبتنی بر کارشناسی همه‌جانبه است، به همین دلیل سه ضلع وزارت ارشاد، اصناف فرهنگی و قوه قضائیه می‌توانند نظام کارشناسی مشترک برای حل اختلافات استفاده کنند. حکم عادلانه، حکمی است که افکار عمومی با آن همراهی کند، گروه‌های مرجع باید در مسیر صدور حکم همراه باشند و ظرف تطبیق حکم را جامعه بدانند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: دو نکته می‌تواند شکل گیرد که به آن هم باید فکر کنیم: پاره‌ای از اختلافات بخاطر ابهام در آیین‌نامه صنوف است. مثلا اگر تهیه‌کننده با عوامل یک فیلم قرارداد می‌بندد باید آئین‌نامه‌ها به گونه‌ای باشند که کمترین اختلاف پسینی و اختلافِ حین کار به وجود نیاید یا اینکه اصلاً به اختلاف نینجامد. نظام حقوقی در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه نیاز به ترمیم و تکمیل دارد. اکنون گام اول با درایت قوه قضائیه و همکاران ما در وزارت ارشاد برداشته شده است، امیدواریم نظام ارتباطی وزارت ارشاد با قوه قضائیه تقویت شود.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی، نماینده ولی‌فقیه در روزنامه اطلاعات به نمایندگی از اهالی رسانه در این نشست اظهار کرد: در وزارت ارشاد نیز بنده‌ای صالح، تصدی امر را بر عهده دارد، به موازات این، یادگاران و شهید بهشتی نیز اکنون حرکت جدیدی را در قوه قضائیه آغاز کرده‌اند که نوید فصلی تازه را می‌دهد.  با حسن ظن و سلامت و رواداری که مسئولان قوه قضائیه دارند، امیدواریم روند‌های قضایی برای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه تسهیل شود.

نگاهی جدید به رسانه‌ در قوه قضائیه 

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، نیز در این نشست با تبریک دهه اول ماه ذی‌حجه که ایام‌الله محسوب می‌شود، گفت: روز خبرنگار را به اهالی رسانه که شخصیت‌های اثرگذاری هستند، تبریک می‌گویم و یاد خبرنگاران شهید را گرامی می‌داریم. اخیرا با جامعه رسانه‌ای کشور به عنوان سخنگوی قوه قضائیه ارتباطی ایجاد کرده‌ام و اکنون بیش از پیش بر اهمیت اصحاب رسانه اذعان دارم.

وی درباره رویکردهای تحولی در قوه قضائیه اظهار کرد: رویکرد ما توسعه ارتباطات قوه قضائیه با جامعه رسانه‌ای، هنری و فرهنگی و بلکه با کل شهروندانی که ما عهده‌دار خدمت به آن‌ها هستیم، است. کانال ارتباطی میان اهالی مطبوعات با قوه باید تقویت شود. یکی از زمینه‌هایی که این هدف را تقویت می‌کند حفظ ارزش‌های اسلامی و کرامت انسانی مخاطب ماست که در تمام فرایندهای قضایی ما را کمک می‌کند. در دوره تحول بر نقدپذیری و حتی بعضا بی‌مهری‌هایی که می‌شود، واکنش نشان ندهیم. در عرصه‌های مختلف اراده‌مان بر کارهای تخصصی است.

اسماعیلی در پایان تصریح کرد: همانطور که ما دنبال تحول هستیم از عزیزان رسانه هم انتظار تحول داریم؛ اخلاق، رفتار و نوشتار رسانه‌ای ما به تحولی نیاز دارد که در آن کمترین لغزش و خطا را داشته باشیم. جالب است که خاطراه‌ای را از پدر وزیر ارشاد نقل کنم، در دوران جوانی مدتی را در محضر مرحوم آیت‌الله صالحی تلمذ کردیم، ایشان در درس مزاح می‌کردند اما از جایی به بعد دیگر این کار را انجام ندادند، ایشان فرمود مدتی است امام جماعت شده‌ام باید شأن امامت جماعت را رعایت کنم، یک فرد رسانه‌ای قطعاً توجه دارد که شأن و منزلت و تأثیری در جامعه دارد، پس باید تحول را در خود ایجاد کند. بیشترین تقید دینی به ارزش‌ها را جامعه رسانه‌ای و هنری باید داشته باشند.

انتهای پیام

captcha