کد خبر: 3833818
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۱
کدخدایی در پاسخ به ایکنا اعلام کرد:

تعیین شاخص‌های انتخاب اعضای هیئت‌های نظارت استانی و شهرستانی

گروه سیاسی ــ سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش ایکنا درباره برنامه شورای نگهبان در فرایند نظارت بر انتخابات، برای شفافیت عملکرد معتمدان استانی به‌منظور شکل‌گیری رقابتی اخلاقی گفت: در جلسه این هفته هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، برای انتخاب اعضای هیئت‌های نظارت استانی و شهرستانی، شاخص‌هایی تعیین و تعریف شد تا افراد بر آن مبنا انتخاب شوند.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگبهان، صبح امروز 19 مردادماه، در آغاز نشست خبری خود، با تبریک روز خبرنگار به مجموعه اصحاب رسانه، یاد و خاطره شهدای رسانه به ویژه شهید صارمی را گرامی داشت.

وی در ادامه ضمن تبریک ایام و اعیاد با سعادت قربان و غدیر به همه مسلمانان جهان، از پوستر همایش بین‌المللی چهل سال قانون اساسی جمهوری اسلامی، که قرار است از سوی مرکز پژوهش‌های شورای نگهبان برگزار شود، رونمایی کرد.

کدخدایی در بخش بعدی نشست خبری، به تشریح آخرین مصوبات تأیید شده شورای نگهبان از جمله لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره 11 قانون بودجه سال 98، طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، طرح حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه مردمی پرداخت.

همچنین سخنگوی شورای نگهبان از طرح‌‌ دوفوریتی تسیهل تسویه بدهی بدهکاران شبکه بانکی کشور، لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و طرح الحاق موادی به قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسی به عنوان مواردی نام برد که از نظر اعضای شورا مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته شده است.

کدخدایی در ادامه در پاسخ به پرسش ایکنا درباره برنامه شورای نگهبان در فرایند نظارت بر انتخابات برای شفافیت عملکرد معتمدان استانی به منظور شکل‌گیری رقابتی اخلاقی گفت: در جلسه این هفته هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، برای انتخاب اعضای هیئت‌های نظارت استانی و شهرستانی، شاخص‌هایی تعیین و تعریف شد تا افراد بر آن مبنا انتخاب شوند. در این ارتباط شاخص‌های خوبی تعریف شده است که به زودی در صورت امکان رسانه‌ای هم خواهد شد.

عضو حقوقدان شورای نگبهان، درباره طرح ممنوعیت تحصیل خارج از کشور فرزندان مسئولان گفت: هنوز چیزی در این باره برای شورای نگهبان ارسال نشده و لذا نمی‌توانیم اظهارنظری انجام دهیم و تا آنجایی که می‌دانم در مجلس هم فعلاً چنین چیزی مطرح نشده است.

وی درباره برگزاری الکترونیکی انتخابات با توجه به تجربه انتخابات شورایاری‌ها اظهار کرد: دوستان ما در دفتر تهران بازبینی‌هایی را با همکاری شورای اسلامی شهر تهران انجام دادند و گزارش‌هایی را هم به ما دادند، اما شورای نگهبان باید همکاری خود را با وزارت کشور تنظیم کند و تا هر جایی که وزارت کشور از جهت فنی موفق به برگزاری الکترونیکی انتخابات شود ما هم آماده نظارت بر انتخابات هستیم.

کدخدایی درباره دلایل اخلاقی و قانونی شورای نگهبان در عدم اعلام دلایل رد صلاحیت افراد و هجمه‌ها و اتهام‌زنی‌ها به این شورا از سوی برخی جریانات سیاسی و لزوم تغییر چنین رویه‌ای تصریح کرد: ما برای انجام هر کار دیگری غیر از کارهایی که امروز در حوزه انتخابات انجام می‌دهیم، نیازمند قانون هستیم و قانون مربوط باید در مجلس به تصویب برسد. درباره رفتار و رویه شورای نگهبان نیز باید گفت ما آماده هستیم به خود افراد هرگونه منع قانونی را گزارش دهیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اظهارات مطرح شده درباره انصراف آقای غلامی از نامزدی حقوقدانی شورای نگهبان گفت: من ترجیح می‌دهم در این باره صحبت نکنم و منتظر باشیم خود آقای غلامی در این باره اظهار نظر کنند. چون به غیر از یک نامه که ایشان نوشتند بقیه مطالب از زبان دیگران بیان شده و صحت و سقم آن معلوم نیست و کما اینکه نامه ایشان نشان می‌دهد برخی مطالب منتسب به ایشان صحیح نیست. لذا هر وقت ایشان اظهار نظر کردند من هم اگر لازم شد صحبت می‌کنم.

وی درباره مفهوم این سخن خود که گفته بود بیان عمومی دلایل رد صلاحیت منع شرعی دارد و اشاعه فحشاست، ابراز کرد: قانون تأکید کرده که دلایل رد صلاحیت محرمانه به خود افراد اعلام شود. بنابراین همه افرادی که رد صلاحیت می‌شوند می‌توانند به شورای نگهبان بیایند و همه مطالب به آن‌ها گفته می‌شود. درباره منع شرعی باید گفت اگر مسئله‌ای خلاف عفت عمومی باشد طبیعتاً هیچ‌کس نمی‌تواند آن را در فضای عمومی مطرح کند و حیثیت افراد را مخدوش کند.

کدخدایی درباره چرایی تأیید تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با وجود داشتن بار مالی تأکید کرد: در دو نوبتی که این طرح مطرح شد به دلیل داشتن بار مالی از سوی شورای نگهبان رد شده بود اما با اصلاحی که انجام شد فقط به هزینه ناشی از تغییر عنوان اشاره شده است و طبق گفته کارشناسان قرار است همان ساختار و تشکیلات حفظ شود و فقط بحث تغییر عنوان است که آن هم هزینه زیادی ندارد.

وی درباره امکان رسیدن اصلاح قانون انتخابات به انتخابات مجلس در اسفند 98 گفت: اگر قانون نارسا باشد، ممکن است مانند انتخابات ادوار گذشته با مشکلاتی مواجه شویم. بندهایی که هووز اجرا نشده اگر قانون لازم‌الاجرا شود، می‌تواند اجرا شود که شامل مواردی مانند ثبت‌نام نامزدهاست، اما اگر درباره مواردی مانند استعفای افراد پیش از برگزاری انتخابات باشد چون زمان گذشته است، نمی‌تواند اجرا شود.

کدخدایی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارنظر یکی از نمایندگان مجلس که انتخابات اسفندماه مجلس به صورت نیمه الکترونیکی برگزار می‌شود و صرفاً احراز هویت افراد الکترونیکی خواهد بود، بیان کرد: احراز هویت به صورت قطعی الکترونیکی خواهد بود و در قسمت‌های دیگر هر مرحله‌ای را که وزارت کشور به لحاظ فنی آمادگی انجام الکترونیکی آن را داشته باشد، شورای نگهبان هم آماده است نظارت را به شکل الکترونیکی انجام دهد.

وی درباره تناقض جهت‌گیری‌های سیاسی برخی اعضای شورا با قاعده بی‌طرفی شورای نگهبان اظهار کرد: در این باره ما مسئول نیستیم. مجلس به حقوقدانان معرفی شده رأی داد و حتی همان افرادی که تعبیر می‌شد سیاسی هستند، بالاترین رأی را آوردند و مجلس می‌توانست به افراد دیگری رأی بدهد. فکر می‌کنم اعضای شورای نگهبان براساس نگرش و تخصص و دانش و فقهی و حقوقی و قانون اعلام نظر خواهند کرد و اطمینان می‌دهم هیچ‌گونه نگاه سلیقه‌ای و نقض بی‌طرفی در این جهت روی نخواهد داد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره مطرح شدن بحث تحریم آیت‌الله جنتی از سوی آمریکا تأکید کرد: اصولاً یاوه‌گویی‌های ترامپ را جدی نمی‌گیریم. در تحریم سایر مقامات کشور از جمله وزیر امور خارجه همبستگی خوبی بین مسئولان و مردم ایجاد شد که پاسخی به ناکارآمدی این سیاست‌های آمریکا بود و قطعا مردم پشتیبان مسئولان نظام هستند و در همه جا از جمله در مقابله با سیاست‌های استکباری این حمایت را نشان خواهند داد.

وی درباره لیست منتشرشده افراد دوتابعیتی در بین مسئولان از سوی آقای کریمی قدوسی و تکذیب آن از سوی مسئولان درباره تأثیر این نوع سخنان خلاف واقع در روند بررسی صلاحیت‌ها گفت: در زمان رسیدگی به صلاحیت‌ها اگر انجام امر خلافی نسبت به نمایندگان مطرح شود قطعاً بررسی خواهیم کرد.

کدخدایی درباره اظهارنظر معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر رایزنی دولت از طریق وزارت کشور با شورای نگهبان برای کاهش رد صلاحیت‌ها ابراز کرد: ما با وزارت کشور در حوزه‌های مختلف و در همه سطوح مذاکره داریم، اما در این جهت هیچ‌گونه صحبتی نشده است. ملاک شورای نگهبان ماند گذشته قانون خواهد بود و قانون. فارغ از اجرای قانون هیچ رویه و معیار دیگری وجود نخواهد داشت. شورای نگهبان این اطمینان را به داوطلبان می‌دهد که آنهایی که نگرانی از وضعیت خودشان ندارند قانون هم مانعی برای آنها ایجاد نکرده و شورای نگهبان هم به تبع قانون هیچ‌گونه مانعی را ایجاد نخواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه آیا به فراکسیون امید قول‌هایی در خصوص رد صلاحیت‌ها داده است، گفت: آنچه در گذشته و حال گفته‌ایم تأکید براصلاح قانون انتخابات بود و این قول ما هم اجرا شد و در طول 2 سال گذشته همکاری تنگاتنگی میان شورای نگهبان و مجلس برای تغییر قانون وجود داشت که متأسفانه به دلیل طرح بحث استانی شدن انتخابات در مجلس متوقف شد، اما همچنان پیگیر هستیم که اگر بتوانیم قانون را فارغ از بحث استانی شدن، اگر مجلس تصویب کند، برای انتخابات امسال آن موارد قابل اجرا را عملیاتی کنیم.

وی درباره فشار اصلاح‌طلبان به شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت و به گروگان گرفتن مسئله مشارکت حداکثری و واکنش شورای نگهبان به این فشارها گفت: همان طور که بیان شد اجرای مر قانون دستور کار آینده شورای نگهبان است. در شورای نگهبان به روی همه، فارغ از جناح و گروه و حزب، باز است و هر کسی که حرفی برای گفتن دارد ما از آن استفاده می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره ادعای طیف اصلاح‌طلب مبنی بر اینکه ناکارآمدی مجلس و دولت تقصیر شورای نگهبان است، اظهار کرد: شورای نگهبان شرایط حداقلی را که در قانون است برای تأیید صلاحیت‌ها لحاظ می‌کند و معرفی افراد شایسته به خود جریان‌ها و گروه‌ها و احزاب برمی‌‌گردد.

وی درباره استفاده از سایر نهادها ماند سپاه برای تأیید صلاحیت نامزدها تصریح کرد: قانون 4 مرجع را برای استعلام نام برده و استفاده از سایر مراجع را منع نکرده است و لذا شورای نگهبان در زمینه تحقیقات محلی ورود می‌کند و بر همین اساس از هر مرجع دیگری که اطلاعاتی داشته باشد می‌توان استفاده کند.

کدخدایی درباره انتشار برخی اسناد و اطلاعات از فساد برخی نمایندگان و واکنش شورای نگهبان تأکید کرد: همه این اسناد که در جاهای مختلف منتشر می‌شود و به دست ما می‌رسد نیازمند راستی‌آزمایی است و باید صحت و سقم آن‌ها روشن شود. اگر صحت و سقم آن‌ها در حین بررسی صلاحیت‌ها مشخص شود، قطعاً در تأیید صلاحیت افراد مؤثر است، اما گاهی اوقات اخباری منتشر می‌شود که صحت ندارد و طبیعتاً آنها هم مؤثر نخواهد بود.

انتهای پیام

captcha