به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم امضای تفاهمنامه همکاری جهاددانشگاهی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و حمایت از کسب و کارهای نوین در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق با مشارکت صاحبان ایدههای نوآورانه فرهنگبنیان و همچنین بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، تحقیقاتی، آموزشی و کاربردی متقابل، امروز سهشنبه، پنجم شهریورماه و با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی، در محل پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی برگزار شد.طیبی در این مراسم اظهار کرد: بخش عمده فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزه علم و فناوری است و علاقهمندی به کار در این حوزه در این نهاد وجود دارد. از طرفی جهاد علاقهمند بود مسئولیت ایجاد پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به این نهاد واگذار شود. به دلیل آنکه ارتباط فرهنگ با روح، جسم و جان آدمهاست و هر چه هم زمان میگذرد، این نیاز بیشتر میشود. ارتباط موضوع فرهنگ و هنر با موازین دینی ما نیز از جمله دلایل اهمیت این حوزه است.رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر اینکه جنس فعالیتهای پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در راستای حمایت از توانمندی ایرانی در حوزه تولیدات فرهنگی است، ادامه داد: به طور جدی معتقد هستیم تحریمها باید از کشور برداشته شود و باید در شرایط غیرتحریم از تولید ملی حمایت کنیم.وی افزود: در این شرایط و برای حمایت از تولیدات فرهنگی که محصول کار پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد است، نیازمند حمایت جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.
کسب مهارت دانشجویان؛ رویکرد اصلی دانشگاه علم و فرهنگ
سیدسعید هاشمی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، نیز در این مراسم با بیان اینکه تلاش شده متناسب با ظرفیتها و نیازهای جهاددانشگاهی این دانشگاه فعالیت کند، اظهار کرد: دانشگاه علم و فرهنگ به لحاظ علمی، کار خود را به گونهای دنبال میکند که بحث کسب مهارت دانشجویان جزء رویکردهای اصلی آن باشد. دانشگاه علم و فرهنگ در میان تمام دانشگاههای جامع کشور، رتبه ۴۸ را کسب کرده است.
وی با بیان اینکه کشور به دانشگاه کارآفرین نیاز دارد، افزود: در این زمینه تلاش میکنیم که ۹۰ درصد فارغالتحصیلان دانشگاه علم و فرهنگ پس از تحصیل در رشته تخصصی خود مشغول به کار شوند.
هاشمی گفت: در کشور ما دانشگاه فراوان است، اما درباره مهارتآموزی و اشتغالزایی فارغالتحصیلان دانشگاهها کاری انجام نمیشود. در دانشگاه علم و فرهنگ در ۸۶ کدرشته در تمامی مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو جذب میکنیم. همچنین با بهرهگیری از ۱۳۵ عضو هیئت علمی تماموقت تلاش میکنیم که بتوانیم در حوزه آموزش عالی نقشآفرینی خوبی داشته باشیم.
در پایان این مراسم، تفاهمنامه همکاری جهاددانشگاهی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضای رؤسای این دو نهاد رسید. بر این اساس، افزایش میزان اشتغال در بخش فرهنگ، هنر و رسانه، بهبود و تسهیل فضای کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانهای، پشتیبانی از کارآفرینان و جذب سرمایه، حمایت از نوآوری و تقویت و توسعه صنایع فرهنگی، توسعه صادرات و تبادل فناوریهای نرم در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، حمایت از توسعه بازار فرهنگ و هنر از مهمترین اهداف این تفاهمنامه است.
حمایت از ایجاد پردیسها، مراکز رشد و مراکز مشاوره کارآفرینی تخصصی
همچنین حمایت از ایجاد پردیسها، مراکز رشد و مراکز مشاوه کارآفرینی تخصصی، حمایت از راهاندازی شهرک کسب و کارهای نوپای فرهنگی، حمایت از راهاندازی فن بازار ملی صنایع فرهنگی، هنری، رسانه و تولیدات محتوایی دیجیتال، طراحی و برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری، رسانهای در سطوح استانی و ملی، برگزاری کارگاهها، دورههای آموزشی بلندمدت و کوتاهمدت و نشستهای تخصصی دانشافزایی در سطوح استانی و ملی، همکاری در تألیف، چاپ و انتشار مقالات و کتب تخصصی و انجام مطالعات و پژوهشهای تخصصی و کاربردی از جمله موضوعات فعالیت مشترک این تفاهمنامه است.
به منظور حسن اجرای این تفاهمنامه و تدوین قرارداد طرحهای اجرایی، تعیین مصادیق علمی و عناوین پژوهشی و دیگر موضوعات مرتبط، کمیتهای متشکل از نمایندگان تامالاختیار طرفین تشکیل خواهد شد و میزان همکاری هریک از طرفین در تأمین امکانات و اعتبارات از سوی این کمیته تعیین و اعلام میشود.
بر اساس گزارش ایکنا در حاشیه این مراسم، قرارداد همکاری برگزاری دوره کوتاهمدت مدیریت ارشد کسب و کار در صنایع فرهنگی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاددانشگاهی، بین معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به امضای محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسید. هدف از این دوره، آموزش و توانمندسازی معرفیشدگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در دوره مدیریت اجرایی صنایع فرهنگی به مدت ۱۴۴ ساعت است.
بر اساس ماده ۳ این قرارداد، محتوای این دوره آموزشی شامل موارد ذیل است: توسعه مهارتهای فردی و ارتباطی مدیران و صاحبان کسب و کارهای صنایع فرهنگی و خلاق، محیط شناسی فرهنگی، اصول صادرات محصولات فرهنگی، آشنایی با مقررات بیمه و مالیات، مبانی سازمان و اصول مدیریت در صنایع فرهنگی و خلاق، برنامهریزی و تفکر استراتژیک در صنایع فرهنگی و خلاق، خلاقیت، نوآوری، کارآفرینی و ارزش آفرینی در فرایند مدیریت صنایع فرهنگی و خلاق، نوآوری مدلها و طرحهای کسب و کار در صنایع فرهنگی و خلاق، بازاریابی و بازاریابی دیجیتالی در صنایع فرهنگی و خلاق، مدیریت مالی و حقوقی، بودجهریزی عملیاتی، تأمین سرمایه در صنایع فرهنگی و خلاق، مدیریت پروژه و کسب و کارها در صنایع فرهنگی و خلاق، مدیریت منابع انسانی در صنایع فرهنگی و خلاق، مدیریت زنجیره تأمین در صنایع فرهنگی و خلاق، تجاریسازی در صنایع فرهنگی و خلاق و فناوریهای نوین و کاربرد آن در صنایع فرهنگی و خلاق.
همچنین قرارداد نگارش طرح کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانهای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاددانشگاهی، بین معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در حاشیه این مراسم منعقد شد. موضوع این قرارداد، ارائه خدمات نگارش ۵۰ طرح کسب و کار صنایع فرهنگی، هنری، رسانه و تولیدات محتوایی دیجیتال برای متقاضیان معرفی شده از سوی وزارت ارشاد است.
همچنین رونمایی از سایت و پوستر جایزه ملی طراحی بستهبندی در صنایع فرهنگی و نیز افتتاح IPTV پارک علوم و فناوریهای فرهنگی از جمله برنامههای امروز بود.
برای مشاهده گزارش تصویری اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام