کد خبر: 3838274
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۸
طیبی تبیین کرد؛

خود اشتغالی؛ مأموریت جهاددانشگاهی در حوزه کار آفرینی

گروه سلامت ــ رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه این نهاد مأموریت‌های خود را در حوزه کارآفرینی، خود اشتغالی تعریف می‌کند، گفت: در حوزه اجتماعی نیز به دنبال اشتغال زنان سرپرست خانوار و جوانان توانمند هستیم.

کاربردی کردن علم در جهاد دانشگاهی/ نگاه جهاد در کارآفرینی خود اشتغالی استبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی، در بیستمین کنگره بین‌المللی و جشنواره رویان که امروز ششم شهریورماه، در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای ایران در علم پزشکی، اظهار کرد: 40 سال قبل را همه به یاد می‌آوریم که وضعیت چگونه بود و نسبت به آن معترض بودیم. یک سال بعد از انقلاب اسلامی عده‌ای دانشمند با هدف تحقیق، توسعه و پیشرفت علمی دور هم جمع شدند و جهاددانشگاهی را بنیان گذاشتند.

وی افزود: جهاددانشگاهی امروزه علاوه بر علم پزشکی در زمینه کشاورزی، صنایع غذایی، آموزش و فناوری نیز فعالیت‌های چشمگیری دارد، نگاه ما در جهاددانشگاهی کاربردی بوده و همواره در پی حل مسائل و مشکلات در حوزه چالش‌های جامعه است.

طیبی افزود: به حدی تلاش می‌کنیم که فناوری‌های تولید شده توسط جهادگران تجاری‌سازی شده و در کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی یادآور شد: جهاددانشگاهی همچنین در حوزه فناوری‌ و مهندسی نیز فعالیت ویژه‌ای دارد و عمده فناوری‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی و مبتنی بر بازارهای مصرفی و صنعتی کشور و جهان است. در زمینه انتقال تکنولوژی نیز فعالیت کرده و در فناوری‌هایی که خود صاحب آنها نیستیم به شرط انتقال دانش با بکارگیری این فناوری‌ها در جهاددانشگاهی موافقت می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی اظهار کرد: این مجموعه علاوه بر حوزه‌های پزشکی و فنی و مهندسی در حوزه آموزش فعالیت دارد. دارای دو دانشگاه علم و فرهنگ و علم و هنر هستیم و دانشکده‌ای به نام دانشکده تکنولوژی‌های جدید در حوزه پزشکی و شش مجموعه آموزش عالی دیگر در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه کارآفرینی مأموریت‌های خود را در خود اشتغالی تعریف می‌کند، گفت: در حوزه اجتماعی نیز به دنبال اشتغال زنان سرپرست خانوار و جوانان توانمند هستیم. جهاددانشگاهی سعی دارد بگوید جوانان این کشور توانایی‌های زیادی را برای علم و تکنولوژی داشته و می‌توانند کارهای بسیار بزرگی را انجام دهند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های رویان در زمینه‌های مختلف درمان ناباروری، تولید مثل و سلول‌های بنیادی، اظهار کرد: مجموعه‌های بزرگ مانند رویان باید کارهای خود را در معرض دیگران گذاشته و همزمان از تجارب استفاده کنند.

طیبی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا گفت: علیرغم اینکه بسیاری از دانشمندان مدعو به کنگره بین‌المللی رویان نتوانستند به دلیل وجود این تحریم‌ها به کنگره بیایند، اما خوشبختانه تعداد زیاد دیگری از محققان و دانشمندان مطرح عازم شده و سخنرانی‌های خود را ارائه می‌دهند.

در ادامه این همایش رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به اهمیت ژن درمانی در علم پزشکی، گفت: این روش یکی از روش‌های جدید و با صرفه اقتصادی بوده که امروز تحقیقات بسیاری نیز بر آن انجام شده است.

وی با بیان اینکه روش ژن درمانی در بیماری‌هایی مانند هموفیلی و تالاسیمی کاربرد زیادی داشته و می‌تواند به کشور کمک‌های فراوانی کند، اظهار کرد: رویان با توجه به توانایی‌ها و پتانسیل‌های خود می‌تواند در این زمینه فعالیت کند و امیدوارم به عنوان پیشگام این علم در کشور بتواند آن را توسعه دهد.

انتهای پیام

captcha