کد خبر: 3839619
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۶
مصری بیان کرد:

برگزاری مدرسه پاییزی سلامت و دین/ عملکرد نامناسب نظام سلامت در به‌کارگیری سلامت معنوی

گروه سلامت ــ عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به برگزاری دوره پاییزه سلامت و دین برای اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: عملکرد نهادهای مرتبط با سلامت در رابطه با به‌کارگیری مفاهیم سلامت معنوی رضایت‌بخش نیست.

برگزاری مدرسه پاییزی سلامت و دین برای اساتید دانشگاه/ لزوم تدوین و تبیین نقشه جامع سلامت و دینمهدی مصری، عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ از برگزاری دوره پاییزه سلامت و دین برای اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی قم تابستان امسال دوره سلامت و دین را برای دانشجویان علوم پزشکی با عنوان مدارس تابستانه طراحی کرد و فرهنگستان علوم پزشکی با همکاری این دانشگاه تصمیم گرفت که این دوره‌ها را برای اساتید و اعضای هیئت علمی برگزار کند و مفاهیم سلامت و دین مورد بحث و آموزش قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امتیاز فرهنگی برای اعضای هیئت علمی این دوره‌ها در نظر گرفته شده است، گفت: این دوره تلاش دارد تا مفاهیم، جایگاه، قلمرو و تأثیرات سلامت معنوی را تبیین و با جلب مشارکت نهاد‌هایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقشه جامع سلامت معنوی را تدوین و تشریح کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، با بیان اینکه سلامت معنوی یک مقوله مهم است، گفت: در اسناد بالادستی مانند سیاست‌های کلی سلامت، که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده، بر اخلاق و معنویت در سلامت تأکید شده است.
 
مصری تأکید کرد: سیاست معنوی مد نظر ما سلامت معنوی پیوسته به دین اسلام است؛ امروزه نهاد‌های مرتبط با سلامت کمتر به موضوع سلامت معنوی می‌پردازند یا در به‌کارگیری سلامت معنوی، مفاهیم دم‌دستی را به کار گرفته و انتظار دارند که تغییرات به سرعت در اخلاق و رفتار کادر‌های پزشکی و یا بیماران نمود پیدا کند. البته قائل به این هستیم که اگر فردی از سلامت معنوی بالایی برخوردار باشد، نمود این معنویت در رفتار و عمل او نیز وجود دارد، اما سلامت معنوی محدود به این موارد نیست.
 
وی ادامه داد: نهاد‌های مرتبط با سلامت اگر از موضوع سلامت معنوی استفاده کرده‌اند برای مقوله‌هایی مانند مراقبت از بیماران و کاهش آلام در بیماران END STAGE بوده است؛ این نهاد‌ها سازگاری بیمار با بیماری صعب‌العلاج و روبرو شدن با مصائب و مشکلات بیماری را آموزش داده‌اند. کارگاه‌ها و همایش‌های زیادی هم در این حوزه برگزار کرده‌‎اند. این همایش‌ها موفقیت‌آمیز بود، اما عملکرد این نهادها به طور کلی رضایت‌بخش نبود.

مصری در ادامه با بیان اینکه سلامت معنوی پشتیبان اخلاق پزشکی و حتی اخلاق در جامعه است، گفت: سلامت معنوی کارکرد پیشگیرانه دارد و از انسان‌ها در برابر انجام رفتار نادرست محافظت می‌کند و بسیاری از خطا‌ها را به حداقل رسانده و جامعه را ایمن می‌کند.

عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه یکی از کاربرد‌های سلامت معنوی، پیشگیری است، تصریح کرد: هر فردی باید بتواند رفتار خود را نسبت به دیگران، جامعه و محیط زیست ارتقا دهد. توجه به حفظ محیط زیست و رفتار مناسب در جامعه با سلامت معنوی محقق می‌شود، محیط‌ زیست سالم هم از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند و هم از سوی دیگر داشتن سلامت معنوی بالا افراد را به سوی سبک زندگی سالم سوق می‌دهد.

وی یادآور شد: یکی از مهمترین دلایل مشکلاتی مانند چاقی، دیابت و فشارخون بالا، سبک زندگی ناسالم است. در جامعه ما افراد به غلط در زمان شادی و غم یا خشم و عصبانیت به خوردن غذا روی می‌آورند و با خوردن سعی دارند این احساس‌ها را جبران می‌کنند. این نوع عملکرد اشتباه است؛ در زمان بروز این احساسات باید مؤلفه‌های سلامت معنوی مانند مهربانی، محبت، احسان، عفو و گذشت، توکل به خدا جایگزین این موارد شود.
 
انتهای پیام
captcha