راهبرد جامعةالزهراء تقویت نقش مادری در کنار فعالیت‌های اجتماعی است
کد خبر: 3842871
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۴
مدیر جامعه الزهراء خبر داد:

راهبرد جامعةالزهراء تقویت نقش مادری در کنار فعالیت‌های اجتماعی است

گروه حوزه‌های علمیه ــ مدیر جامعه الزهراء تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین راهبردهای این نهاد حوزوی این است که زمینه را برای فعالیت‌های اجتماعی بانوان در کنار ایفای نقش مادری و همسری آنان ایجاد کند.

راهبرد جامعه الزهراء ایفای نقش مادری در کنار فعالیت‌های اجتماعی است/ راه‌اندازی 5 رشته تحصیلی جدیدبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدمحمود مدنی، مدیر جامعه الزهراء(س) امروز 26 شهریورماه، در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعه‌الزهرا(س) به پذیرش 2 هزار و 300 طلبه در سال جاری اشاره کرد و گفت: این مؤسسه علمی حوزوی با پذیرش دوهزار و 300 نفر در سال جاری پذیرای حدود 20 هزار طلبه در سطوح یک تا چهار و دوره عالی است.
وی یادآور شد: علاوه بر حضور طلاب، 500 دانشجو در 12 رشته تحصیلی دانشکده هدی و دو هزار و 500 دانش‌آموز در مجتمع آموزشی تربیتی هدی مشغول تحصیل هستند.
 
مدیر جامعه‌ الزهرا(س) تصریح کرد: به لطف خداوند متعال و با عنایات ویژه صاحب‌خانه حضرت زهرا(س) که جامعه‌الزهرا به نام آن حضرت مفتخر است و با تلاش طلاب، اساتید و کارکنان، در سال گذشته علی‌رغم کاهش 53 درصدی بودجه و تخصیص 47 درصد بودجه، هیچ یک از برنامه‌های جامعه‌الزهرا متوقف نشد و گسترش ارزشمندی را در مسیر فعالیت‌های خود شاهد بودیم.
 
وی بیان کرد: در اجرای سیاست مهم مهارت‌افزایی، توفیق داشتیم دوره تربیت مدرس را برای اولین بار با 6 رشته در جامعه‌الزهرا(س) آغاز کنیم که این دوره برای اساتید مجموعه به صورت ناپیوسته اجرا می‌شود.
 
مهارت‌افزایی
مدنی ادامه داد: سال گذشته دوره تربیت مترجم در رشته‌های عربی، انگلیسی و ترکی استانبولی راه‌اندزی شد، برگزاری سه دوره تربیت مشاور، سه دوره تربیت پژوهشگر و دو دوره تربیت پاسخگوی سؤالات فقهی و عقیدتی از دیگر دوره‌های مهارت‌افزایی در سال گذشته بود.
وی اضافه کرد: در سال گذشته، دوره‌های تربیت مبلغ عمومی، تربیت مبلغ دانش‌آموزی و دو دوره تربیت تدوینگر متون درسی انجام شد که هر یک از این دوره‌ها حداقل در دو ترم تحصیلی تشکیل می‌شوند.
مدیر جامعه‌الزهرا(س) به اعزام مبلغان جامعه‌الزهرا(س) در ایام مناسبتی اشاره کرد و افزود: سال گذشته، 720 مبلغ به خارج از کشور و بیش از 2 هزار مبلغ در داخل کشور اعزام شدند، در حالی که بودجه ای برای اعزام مبلغ نداریم.
راه‌اندازی 5 رشته تحصیلی جدید در جامعه‌الزهرا(س)
مدنی همچنین به راه‌اندازی رشته‌های تحصیلی جدید در جامعه‌الزهرا(س) اشاره کرد و گفت: سال گذشته 5 رشته تحصیلی را تدوین کردیم و موفق شدیم مراحل تصویب آن را در شورای عالی سیاستگذاری بگذرانیم و اجرایی کنیم. 14 رشته دیگر تدوین شده و در حال تصمیم‌خواهی از شورای عالی سیاستگذاری حوزه است.
وی به فعالیت‌های مرکز پاسخگویی به سؤالات فقهی و عقیدتی اشاره و بیان کرد: این مرکز در سال گذشته توانسته سه هزار داوطلب مشاوره را پاسخگو باشد. همچنین مرکز با بیش از 60 استاد پاسخگو به طریق حضوری، تلفنی و کتبی و استفاده از فضای مجازی پاسخگوی سؤالات فقهی و عقیدتی بوده است.
برگزاری نخستین همایش کتاب سال بانوان در جامعه‌الزهرا
مدیر جامعه‌الزهرا(س) همچنین به برگزاری نخستین همایش کتاب سال بانوان در جامعه‌الزهرا اشاره کرد و گفت: در نخستین همایش، بیش از 600 اثر با موضوع بانوان ارزیابی و آثار برگزیده تجلیل شدند.
مدنی یادآور شد: این پدیده مهم و مبارک می‌تواند در معرفی ظرفیت والای بانوان و هدایت حوزه زن و خانواده نقش اساسی ایفا کند و امسال با توجه به ظرفیت موجود، دومین همایش کتاب سال بانوان را برگزار می‌کنیم.
وی در ادامه ابراز کرد: علی‌رغم همه محدودیت‌ها و زیرساخت‌ها در بخش مجازی و غیرحضوری رشد جدی داشتیم. سال گذشته هفته‌ای 300 کلاس آنلاین برگزار می‌شود و 619 کلاس آنلاین و آفلاین دایر بود.
مدیر جامعه‌ الزهرا افزود: برای تسهیل خدمات به طلاب، اساتید، مخاطبان و جامعه هدف بیش از 30 سامانه راه‌اندازی شد، از جمله سامانه شمیم ویژه مبلغان مراحل ثبت نام مبلغ، دوره‌ها، آزمون‌ها، دریافت‌های حکم‌های تبلیغی و غیره بدون حضور مبلغان از طریق این سامانه انجام می‌شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی اضافه کرد: سامانه پاسخگویی سؤالات دینی و فقهی نیز در اختیار مردم قرار گرفته و مخاطبان می‌توانند از این سامانه جهت پاسخ به سؤالات خود استفاده کنند.
وی تصریح کرد: ما در سال گذشته موفق شدیم همکاری جدی را با نهادهای علمی، آموزشی و فرهنگی کشور داشته باشیم و طلاب و اساتید در کنفرانس‌ها و همایش‌ها مختلفی مقالاتی ارائه کردند که بیش از هزار و 280 مقاله ارائه شد و 167 مقاله به رتبه‌های برتر دست یافتند.
برگزاری 62 دوره آموزش‌های کوتاه مدت معارف اسلامی
مدیر جامعه‌الزهرا در ادامه به فعالیت‌های مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت معارف اسلامی اشاره کرد و گفت: این مرکز هم‌اکنون در دو بخش ایرانی و بین‌الملل فعال است و با برگزاری 62 دوره با حضور دو هزار و500 نفر در سال گذشته خوش درخشیده و برنامه سه‌ساله خود را تدوین کرده است.
مدنی تصریح کرد: انتظار می‌رود این دوره‌ها که به غیرطلاب ارائه می‌شود، بتواند معادل تحصیلات رسمی ما مؤثر و تأثیرگذار در جامعه باشد.
وی یادآور شد: مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت معارف اسلامی پذیرای خانواده‌های شهدای مدافع حرم در این دوره‌ها بوده است. همچنین دانشجویان کشورهای خلیج فارس در این دوره‌ها حضور داشتند.
مدیر جامعه‌الزهرا تصریح کرد: این شجره طیبه به دست بابرکت امام راحل(ره) عرض شد و با تعیین هیئت مؤسس از مراجع عظام تقلید و آیات عظام هدایت شد که تحت مدیریت‌های پیشین و با حضور بیش از هزار استاد در این مجموعه بدین جایگاه رسیده است.
مدنی در ادامه به برنامه‌های پیش رو در سال تحصیلی جاری و آینده اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم که باید در آینده به آن توجه شود، راه‌اندازی پژوهشگاه جامعه‌الزهرا با سه پژوهشکده و گروه‌های مختلف علمی پژوهشی است که تمام زمینه‌های راه‌اندازی این پژوهشگاه آماده شده و امید است که به زودی مراسم افتتاح پژوهشگاه را به عنوان ظرفیت برای استفاده از فارغ‌التحصیلان و طلاب انجام شود.
وی همچنین به لزوم راه‌اندازی و ساماندهی مجدد انجمن‌های علمی پژوهشی اشاره کرد و اظهار کرد: انجمن‌ها در سه بخش آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و تبلیغی راه‌اندازی می‌شود که اساتید، فارغ‌التحصیلان و طلاب مخاطب این انجمن‌ها هستند.
مدیر جامعه‌الزهرا خطاب به استادان و طلاب الزهرا تصریح کرد: انجمن‌ها محل ظهور و بروز توانمندی، توانایی‌ها و ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی شما است و ظرفیت‌های بالفعل جامعه در حوزه‌های مختلف از فضای مجازی و هنرهای تجسمی و شعر و ادبیات گرفته تا فقه و اصول فسلفه و کلام باید در این انجمن‌ها شکوفا شود.
مدنی بیان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های سال آینده، توجه به انجام رسالت مهم طلاب، اساتید و کارکنان جامعه‌الزهرا در صحنه فرزندپروری و خانواده  است، زیرا ما معتقدیم که باید وظایف اصلی زن در سایه کارهای اجتماعی او متوقف نشود. 
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که ایفای نقش مهم همسری و مادری در کنار مسائل آموزشی و پژوهشی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و فعالیت‌های علمی و پژوهشی ما تأثیر سوئی بر فضای خانواده نداشته باشد.
مدیر جامعه‌الزهرا تأکید کرد: شعار ما این است که طلبه موفق ما مراحل چهارگانه‌ای دارد که شامل امرأه مؤمنه، زوجة صالحه، أم برّه و معلمة هادیه است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی بیان کرد: ما در سال گذشته بحث مهارت‌های مورد نیاز خانواده را به صورت گسترده انجام دادیم و در سال جاری گسترش می‌دهیم.
وی با اشاره به راه‌اندازی اداره ازدواج در این مؤسسه، افزود: در سال‌های گذشته دو جشن ازدواج طلاب با حضور 100 نفر و 160 زوج برگزار شد که امید است این روند رو به گسترش باشد. 
برگزاری نشست‌های بصیرتی 
مدیر جامعه‌الزهرا  تصریح کرد: خواهران همان طور که اثبات کردند که درخشش در جبهه‌های علمی هیچ منافاتی با عفاف و حجاب و ارزش‌های اسلامی ندارد، اثبات کنند که درخشش در جبهه‌های علمی، تبلیغی و پژوهشی هیچ منافاتی با ایفای شایسته‌ترین نقش در انجام جهاد المرأه و مادری و همسرداری و زندگی خانوادگی ندارد و الگویی شوند که هم در آن جبهه بدرخشند و هم در این جبهه انجام وظیفه کنند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی بیان کرد: در اجرای رسالت‌های انقلاب و معرفی طلبه تراز انقلاب اسلامی، نشست‌های بصیرت‌افزایی را در حد نخبگانی داشتیم، اما در سال جاری این نشست‌ها را در سطح گسترده‌تر خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: جامعه‌الزهرا به دور از فعالیت‌های جناحی و حزبی در تمام صحنه‌های انقلاب حضور جدی و اساسی داشته است.
مدیر جامعه‌الزهرا علیهاالسلام یادآور شد: زمانی که رهبر معظم انقلاب به سند 2030 اشاره داشتند، گروه‌های پژوهشی در جامعه‌الزهرا تشکیل شد و امروز یکی از گسترده ترین طرح‌های پژوهشی نسبت به تحلیل این سند در جامعه‌الزهرا علیهاالسلام تدوین شده و آماده انتشار است.
تحقیق در مورد بیانیه انقلاب
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی ادامه داد: در بحث گام دوم انقلاب، فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شده و امید است در همه صحنه‌ها با رعایت سطح نخبگانی و به دور از درگیری‌های حزبی و جناحی بتوانیم پشت سر رهبر معظم انقلاب و در دفاع از همه ارزش‌ها و خون شهدا انجام وظیفه کنیم.
مدیر جامعه الزهراء(س) تاکید کرد: ما دست خود را برای هر نوع نقد و پیشنهادی از سوی طلاب و استادان دراز می کنیم تا وضعیت بهتری را رقم بزنیم.
مدیر جامعه‌الزهرا همچنین در سخنانش ضمن خوشامدگویی به طلاب و استادان تصریح کرد: امروز دو تابلوی شکر و سپاس و دعا و تمنا را در این مراسم ترسیم می‌کنیم که در تابلوی شکر و سپاس، با توجه به آیه شریفه «وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ» که آخرین آیه سوره مبارکه ضحی است، نعمت‌ها و توفیقاتی را که خداوند در این مجموعه بابرکت تفضل و عنایت کرد، بازگو می‌کنیم.
یادآور می‌شود، آیت‌الله مرتضی مقتدایی، عضو هیئت امنای حوزه علمیه خواهران و برخی استادان حوزه از دیگر حاضران در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعه الزهراء بودند.
انتهای پیام
 
captcha