پیاده‌روی زائران فقط از مرزهای مجاز/ بازگشت را به ساعات پایانی موکول نکنید
کد خبر: 3844515
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۰
توصیه‌های ناجا به زائران اربعین حین و بعد از سفر؛

پیاده‌روی زائران فقط از مرزهای مجاز/ بازگشت را به ساعات پایانی موکول نکنید

کانون خبرنگاران نبأ ــ زائران اربعین موظف‌اند ضمن همکاری نزدیک با مأموران و کارکنان مرزی، برای تسهیل در تردد در مناطق مرزی به منظور حفظ امنیت جانی و تأمین سلامت فردی و گروهی از مرزهای مجاز اعلامی و در مسیرهای مشخص شده تردد کنند.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا؛ نبأ، اداره‌کل آموزش همگانی معاونت اجتماعی ناجا در اطلاعیه‌ای پیام‌ها و هشدارهای ویژه سفر اربعین را اعلام کرد که عبارت‌اند از:

حین سفر
1- به همراه داشتن گذرنامه و روادید معتبر در هنگام خروج از مبادی مرزی برای اتباع ایرانی و خارجی الزامی است.
2- تأكيد می‌شود، زائران محترم در هنگام خروج از گيت گذرنامه در مبادی خروجی مرزی كشور، نسبت به ممهور کردن مهر خروج در گذرنامه خود توسط افسر پليس گيت مرزی اقدام کنند. عدم اقدام به اين امر سهواً و يا تعمداً تبعات و پيگرد قانونی برای مسافر در برخواهد داشت.
3- گاهی اوقات مشاهده می‌شود زائران ایرانی و خارجی به استفاده از گذرنامه افراد غير، جهت خروج از مرز اقدام می‌کنند. اين امر علاوه بر اين كه برای فرد استفاده كننده از گذرنامه غير، به عنوان تخلف و تخطی از قانون محسوب می‌شود، برای صاحب اصلی گذرنامه نيز تبعات قانونی به همراه خواهد داشت.
4- گذرنامه در طول سفر به عنوان سند هويتی برای مسافر تلقی می‌شود، لذا حفظ و نگهداری از آن از اهميت به‌سزايی برخوردار است و چنانچه در هنگام سفر به هر نحو، گذرنامه مفقود شود، امكان ورود به كشور پس از طی مراحل قانونی برای فرد مذكور امكان‌پذير خواهد بود.
5- در صورت گم شدن و جداشدن از بستگان در حین سفر، به كنسولگری ایران در عراق مراجعه کنند.
6- در صورت فقدان گذرنامه به كنسولگری ایران در عراق مراجعه کنند.
7- به منظور حفظ امنیت جانی و تأمین سلامت فردی و گروهی از مرزهای مجاز اعلامی و در مسیرهای مشخص شده تردد کنند.
8- همکاری نزدیک با مأموران و کارکنان مرزی برای تسهیل در تردد در مناطق مرزی داشته باشند.
9- به افرادی که در پوشش‌های مذهبی، قصد تهییج مردم به عدم رعایت قانون را دارند، توجه نکنند و در صورت برخورد با این گونه افراد آنان را به مأموران انتظامی و امنیتی معرفی کنند.
10- تا حد امکان زنان با محارم خود از مرز خارج شوند.
11- از ایجاد بی‌نظمی و ترافیک توسط هیئت‌ها و دسته‌جات عزاداری مستقر در کنار جاده‌های اصلی، خیابان‌ها و ورودی شهرهای منتهی به مرزها خودداری کنند.
12- مسائل شرعی و عرفی مراسم اربعین را رعایت کرده و از اجرای مراسمی چون قمه‌زنی و یا استفاده از زنجیرهای خاردار خودداری کنند.
13ـ همکاری و هماهنگی با مدیر و روحانی کاروان به معنای ایجاد محدودیت برای زائران نیست.
 14ـ در طول سفر سعه صدر داشته، سختی‌ها، کمبودها و رنج‌های سفر را با بردباری تحمل کنید. روشن است که سفر به کشور عراق و دوری از وطن و حضور گسترده زائران در ایام اربعین مشکلات و سختی‌هایی را به همراه دارد، بنابراین زائر با آمادگی روحی و روانی که از قبل در خود ایجاد می‌کند و شناخت کافی و درک درستی که از شرایط و موقعیت ویژه ایام اربعین پیدا می‌کند در طول سفر، سعه صدر و بردباری را پیشه خود می‌کند و از بی‌تابی و گلایه از دیگران می‌پرهیزد.
 15ـ عزاداری برای امام حسين(ع) به ما اجازه نمی‌دهد که حقوق هم‌وطنان و هم‌کیشان خود را نادیده بگیریم. حوصله و شکیبایی زائران گرانقدر در هنگام انجام امور مرزی و گمرکی، راهگشای پلیس و سایر عوامل اجرایی برای ارائه‌ خدمات مطلوب‌تر خواهد بود.
16ـ سفر اربعین سفری فشرده و جمعی است و زائر با دیگران در ارتباط است؛ محدودیت‌های مکانی برای استراحت، عدم وجود وقت مشخص برای خواب و بیداری، ازدحام زیاد جمعیت، محدودیت در فضاهای زیارتی و سایر شرایط، همه زمینه‌هایی را فراهم می‌کند که اگر زائر اربعین توجه و دقت لازم را نداشته باشد چه بسا موجب آزار و اذیت و ایجاد مزاحمت برای دیگران شود و به‌جای تقرب به پروردگار و جلب توجه اهل بیت(ع)، مرتکب گناه نیز نشود.
 17ـ سفر اربعین، سفری معنوی با هدف زیارت عتبات عالیات و بهره‌مندی از مراسم اربعین سید‌الشهداء است، زائر راستین کربلا در طول سفر تمام توجهش بر بهره‌برداری حداکثری معنوی است و از هرگونه فعالیت غیر ضرور و منافی معنویت از قبیل دورهم‌نشینی و گعده‌هایی که در آن غیبت وجود دارد، گشتن در بازار و خریدهای غیر ضروری و مانند اینها پرهیز می‌کند.
 18ـ کربلا سرزمین فداکاری و ایثار است و زائر اربعین حسینی به تأسی از امام حسین(ع) و یاران با وفایش سفر اربعین را به فرصتی برای نشان دادن میزان سنخیت و الگوگیری از آن حضرت و یاران فداکارش تبدیل می‌کند و جلوه‌های ایثار، گذشت و مقدم داشتن دیگران را در موقعیت‌هایی که شایسته و بایسته است از قبیل صف‌های توزیع غذا، سوار شدن بر وسایل نقلیه، مکان‌های عبادت و زیارت و صف‌های جماعت و مانند اینها، را به نمایش می‌گذارد.
19ـ سفر اربعین فرصت استثنایی معنوی را برای زائر فراهم می‌کند که ممکن است دیگر برای او تا آخر عمر تکرار نشود. بنابراین زائر اربعین تمام توجه و تمرکزش را بر استفاده کامل از این فرصت قرار داده و از انجام فعالیت‌ها و برنامه‌های غیر ضروری پرهیز می‌کند.
20ـ در طول سفر به فلسفه و عظمت قیام امام حسین(ع) توجه کنید. زائر اربعین با هدف بهره‌برداری معنوی و تقویت باورهای دینی و انس و ارتباط معنوی با اهل بیت(ع)، به‌ویژه امام حسین(ع) به کشور عراق سفر می‌کند، بنابراین در طول سفر از یاد سیدالشهدا(ع) و فلسفه و عظمت قیام آن حضرت و یاران باوفایش غافل نمی‌شود.
21ـ از میزبانان به‌ویژه مردم عراق، مسئولین و دست‌اندرکاران کاروان‌ها و همه کسانی که به‌نحوی به وی خدمت‌رسانی دارند، سپاسگزاری کنید.
22ـ در ایام سفر اربعین افراد زیادی به عشق سالار شهیدان و به قصد تقرب الهی با طیب نفس به شکل‌های گوناگون از قبیل تهیه مکان استراحت، دادن غذا و پذیرایی و انجام هماهنگی‌های سفر، اخذ ویزا و هماهنگ کردن وسائل نقلیه و … به زائران اربعین خدمت می‌کنند. شایسته است زائر اربعین ضمن نادیده گرفتن کمبودها و نقایص، صمیمانه از همه کسانی که به‌نحوی به زائران اربعین حسینی خدمت می‌کنند، سپاسگزاری کند.
 23ـ بهداشت محیط و نظافت فردی اهتمام ویژه داشته باشید. وجود جمعیت زیاد و محدودیت خدمات بهداشتی و کثرت پذیرایی، به‌طور طبیعی زمینه بروز برخی مشکلات و نارسایی‌های بهداشتی را فراهم می‌کند. ضمن حفظ بهداشت فردی به بهداشت محیط پیرامون خود توجه ویژه داشته و از هرگونه اقدامی که موجب آلودگی محیط پیرامون شود، پرهیز کنید.
24ـ از اسراف و زیاده‌روی در خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها پرهیز کنید. یکی از جلوه‌های زیبای سفر اربعین تجلی ایثار و مهمان‌نوازی و سخاوتمندی مردم عراق است که با انواع خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها با اشتیاق و گاهی با اصرار و التماس از زائران اربعین پذیرایی می‌کنند. ضمن رعایت آداب میهمانی و احترام به پذیرایی‌کنندگان، از هر نوع اسراف و پرخوری پرهیز کنید.
25ـ زائر اربعین از جمهوری اسلامی، شأن و جایگاه خود را مطابق با انتظاراتی که از جمهوری اسلامی ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام می‌رود حفظ، و از هر نوع رفتار خلاف شأن دوری می‌کند. در ایام اربعین حسینی زائرین کشورهای مختلف به‌ویژه از مناطق مختلف کشور عراق با جمعیت چند میلیونی شرکت می‌کنند. بی‌تردید زائران جمهوری اسلامی به خاطر موقعیت خاصی که ایران اسلامی دارد، شأن و جایگاه ویژه‌ای نزد سایر زائران دارند و آنان انتظارات ویژه‌ای از ایرانی‌ها دارند. از این رو زائر ایرانی می‌بایست در طول سفر مراقب رفتارها و نوع تعامل خود با دیگران به‌ویژه زائران غیر ایرانی و مردم شریف عراق باشد و از خود الگوی کاملی از یک زائر راستین اربعین آن‌گونه که در شأن زائر جمهوری اسلامی ایران است، ارائه کند.

بعد از سفر
1- ارائه گذرنامه توسط زائران در هنگام ورود به گيت گذرنامه در مبادی مرزی ورودی به كشور جهت ممهور کردن مهر ورود در گذرنامه توسط افسر پليس مستقر در گيت مرزی الزامی است، عدم اقدام به اين امر سهواً و يا تعمداً تبعات و پيگرد قانونی برای مسافر در برخواهد داشت.
2- از تجمع و ازدحام در مبادی ورودی خودداری و ضمن حفظ آرامش خود، دیگران را نیز به این امر دعوت کنند.
3- تعامل و همکاری لازم با مأمورین کنترل مرزی و نهادهای امنیتی و انتظامی را در مبادی ورودی داشته و از بحث و جدل با آنان پرهیز کنند.
4- زمان بازگشت خود را به کشور مدیریت کرده و به ساعات پایانی مراسم اربعین موکول نکنند.
5- با توجه به انبوه بازگشت‌ها در برگشت به کشور، نسبت به افراد کهنسال و کودکان اهتمام داشته و به آنان در طول مسیر کمک کنند.

انتهای پیام

captcha