
سیدسعید هاشمی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، در گفتوگو با ایکنا؛ تعداد دانشجویان ورودی سال گذشته دانشگاه علم و فرهنگ را دو هزار و ۱۰۰ نفر اعلام کرد که تعداد ۸۰۰ نفر آنها در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری و مابقی در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل شدند.
وی درباره آمار حدودی پذیرش دانشجویانی که امسال در این دانشگاه تحصیل میکنند، اظهار کرد: پذیرش دانشجو در دانشگاه علم و فرهنگ براساس برنامهها و توسعه رشتههای جدید، در هر سال تحصیلی افزایش مییابد. از هفته گذشته ثبتنام در رشته گردشگری هم آغاز شده و هنوز نمیتوان آمار دقیقی از تعداد ثبتنامیهای این دانشگاه ارائه کرد.
فراخوان جذب دانشجوی خارجی در سال آینده
هاشمی همچنین درباره تصمیم دانشگاه برای جذب دانشجوی خارجی افزود: یکی از اهداف جدی ما پذیرش دانشجوی خارجی در راستای توسعه تعاملات علمی با دنیاست و اینکه بتوانیم در رتبهبندی دانشگاههای دنیا جایگاه خوبی را به دست بیاوریم. یکی از هدفگذاریهای ما این است که در زمره هزار دانشگاه برتر دنیا باشیم. پیشتر تعاملاتی در حوزههای علمی با برخی کشورها داشتیم و با توجه به فعالیتهای امسال دانشگاه در حوزه بینالملل، درخواست جذب دانشجوی خارجی را با وزارت علوم مطرح کردیم. دانشگاه علم و فرهنگ نخستین مجموعه دانشگاهی غیردولتی است که توانسته اجازه پذیرش دانشجوی بینالمللی را از وزارت علوم بگیرد. به دانشگاههای دولتی هم این مجوز به سختی اعطا میشود. خوشبختانه دانشگاه علم و فرهنگ با رعایت استانداردهای مورد تأکید وزارت علوم، موفق به اخذ مجوز جذب دانشجوی خارجی شد. امیدواریم این مهم بستر جدیدی را برای ما در حوزه گسترش روابط بینالملل فراهم کند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته فعالیتهای بینالمللی ما آغاز شده و با کشورهای مالزی و اتریش به منظور فعالیتهای مشترک توافقاتی داشتیم اما مجوز جذب دانشجو نداشتیم افزود: امسال میتوانیم در این موضوع اقدام کنیم. کمی زمانبر خواهد بود، اما از سال آینده فراخوان گسترده جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه علم و فرهنگ را خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ درباره خالی ماندن نیمی از صندلیهای دانشگاهها و اینکه آیا این دانشگاه هم با ظرفیتهای خالیمانده مواجه بوده یا خیر، گفت: خوشبختانه درصد کمی از صندلیهای ما خالی مانده است. تعداد صندلیهای خالی در دانشگاههای تهران به نسبت جمعیتی که در تهران برای تحصیل اقدام میکنند، معمولاً خیلی کم است و مسئله خالی ماندن ظرفیت دانشگاهها عمدتاً مربوط به شهرستانها و مناطقی است که از پایتخت دور هستند. در دانشگاه علم و فرهنگ تقریباً صندلی خالی نداریم، بلکه حتی با کمبود تعداد صندلی مواجهایم.
رویکرد کسب مدرک تغییر کرده است
هاشمی با بیان اینکه جامعه دانشجویی امروز به سمت تحصیل به منظور ورود به بازار کار در حرکت است، ادامه داد: دانشگاه علم و فرهنگ با رویکرد کارآفرینی فعالیت خود را ادامه میدهد و امیدواریم بتوانیم دانشجویان مشغول تحصیل در این دانشگاه را در رشتههای تحصیلی خودشان متخصص و توانمند تربیت کنیم. معتقدیم که در آیندهای نه چندان دور انتخاب مردم دانشگاههایی خواهد بود که پس از فراغت از تحصیل، برای آنها کسب و کاری ایجاد کند و نگاه آن دانشگاه به ایجاد اشتغال و کارآفرینی پررنگتر باشد. در سالهای قبلتر کسب مدرک عمدهترین دلیل افراد برای ورود به دانشگاه بود که امروزه این رویکرد تغییر کرده و کارآفرینی و مهارتمحوری مهم تلقی میشود.
امسال پنج رشته را حذف خواهیم کرد
همچنین رئیس دانشگاه علم و فرهنگ درباره ساماندهی رشتههای این دانشگاه و رشتههایی که حذف شدهاند، گفت: سال گذشته سه رشته و امسال پنج رشته در دانشگاه علم و فرهنگ حذف خواهد شد. دانشگاههای غیردولتی معمولاً سریعتر از دولتیها این کار را انجام میدهند، چرا که وقتی میبینیم رشتهای متقاضی ندارد آن را حذف میکنیم. سازوکار حذف رشتهها هم به این صورت است که طی سه سال میانگین پذیرش دانشجو در رشتهها را در نظر میگیریم و اگر در طول این مدت تعداد متقاضیان رشتهای از حد معمول خیلی کمتر باشد، آن رشته حذف یا جایگزین میشود. بر این اساس رشتههایی که ثبتنام در آنها کمتر از ۱۰ نفر باشد حذف یا جایگزین رشته دیگری میشوند.
وی در پایان تأکید کرد: منابع ما محدود است. بنابراین معطل نمیمانیم، اما بعضی دانشگاهها از جمله دانشگاههای دولتی اصرار دارند در برخی کدرشتهها که کارایی هم ندارد، جذب دانشجو داشته باشند.
انتهای پیام