کد خبر: 3852371
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
بر خط جامعه؛

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

گروه جامعه ـــ بازگشت زائران کشورمان از پیاده‌روی اربعین حسینی، برگزاری پیاده‌روی جاماندگان در شهرهای مختلف ایران به خصوص تهران، امتداد خدمت‌رسانی نیکوکاران در منطقه جازموریان کرمان و تلاش حامیان محیط زیست برای جلوگیری از تخریب جنگل‌های هیرکانی از مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی هفته اخیر بودند.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانیبه گزارش ایکنا؛ بازگشت بیش از سه میلیون زائر ایرانی از پیاده‌روی اربعین حسینی و برگزاری پیاده‌روی جاماندگان در شهرهای مختلف ایران به خصوص تهران از مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی هفته اخیر بودند.

همچنین امتداد خدمت‌رسانی مؤسسه خیریه متوسلین به حضرت رضا(ع) در منطقه جازموریان کرمان و تلاش حامیان محیط زیست برای جلوگیری از تخریب جنگل‌های هیرکانی که به واسطه طرح انتقال آب دریاچه خزر به سمنان، محتمل به نظر می‌رسد، از مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی هفته اخیر بودند.

در بسته خبری «بر خط جامعه» مهم‌ترین اخبار و سوژه‌های گروه اجتماعی را گردآورده‌ایم.

دلدادگان و جاماندگان اربعین در خیابان‌های تهران

این هفته شنبه، ۲۷ مهرماه، بزرگترین رویداد مذهبی تهرانی‌ها در چند سال اخیر به وقوع پیوست و صدها هزار نفر در قالب پیاده‌روی جاماندگان اربعین و به یاد زینب کبری(س)، که در روز اربعین به کربلا وارد شد، از پنج مسیر خود را به آستان ملکوتی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، قبله تهران رساندند.

سیل خروشان جمعیت، مرد و زن، پیر و جوان با پرچم‌های مزین به نام مبارک ائمه اطهار و «لبیک یا حسین» گویان قدم به قدم خود را از میعادگاه‌های میدان امام حسین(ع)، امامزاده حسن(ع) در خیابان امین‌الملک، مسجد جامع جمهوری، میدان معلم ورامین و خیابان رجایی باقر شهر خود را به قبله تهران رساندند تا عزاداری ظهر اربعین را در بارگاه حضرت عبدالعظیم(ع)، شخصیتی که زیارتش همسنگ زیارت کربلا دانسته می‌شود، برگزار کنند.بعضی از مساجد نیز کاروان‌هایی کوچک راه انداخته و به سوی شهر ری حرکت کردند. هیئتی‌های شمال تهران و شمیرانات نیز در قالب کاروانی خود را با پای پیاده از حرم حضرت امامزاده صالح(ع) به حرم حضرت عبدالعظیم(ع) رساندند.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

برآوردها نشان می‌دهد جمعیت پیاده‌روی جاماندگان امسال، دو تا سه برابر جمعیت سال گذشته بوده است. استاندار تهران نیز در گفت‌وگویی با رسانه‌ها به این موضوع اذعان کرد.

پایان عملیات اربعین با خدمت‌رسانی ۲۵۰۷ موکب ایرانی

حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی، چهارشنبه، اول آبان ماه، در جلسه ستاد مرکزی اربعین گزارش جمع‌بندی مراسم اربعین ۹۸ را اعلام کرد.

ذوالفقاری اعلام کرد: عملیات اربعین ۹۸ با حضور بیش از سه و نیم میلیون زائر ایرانی با موفقیت انجام گرفت و امروز رسماً پایان عملیات اربعین سال جاری را اعلام می‌کنیم. البته مسئولان و نهادهای مختلف طبق روال به وظایف خود در این حوزه ادامه خواهند داد. امسال دو هزار و ۵۰۷ موکب ایرانی در عراق به ارائه خدمات پرداختند و مردم عراق نیز با برپایی ۱۰ هزار موکب به زائران خدمت کردند. ۳۷ درصد زائران ایرانی خانم و ۶۳ درصد آن‌ها آقا بودند و دو میلیون گذرنامه و برگ تردد برای زائران صادر شد که دوبرابر سال گذشته بود.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

وی از اسکان ۲۴ میلیون نفر شب در مرزهای داخلی کشور سخن گفت و اضافه کرد: موکب‌داران ایرانی ۱۲۲ میلیون وعده غذایی به مردم ارائه کردند و امسال رضایت‌‌مندی زائران از خدمات بیش‌تر از سال‌های گذشته بود.

رفع موانع ظهور با پیاده‌روی اربعین

حجت‌الاسلام علی عسکری، مدرس حوزه و دانشگاه و معاون وزیر آموزش و پرورش این هفته با حضور در ایکنا اظهار کرد: اگر آغاز دین ما بعثت بوده، سپس منجر به غدیر شده و غدیر منجر به عاشورا و عاشورا منجر به انتظار شده است و ما اکنون در زمره منتظران هستیم. این نجوا را در تاریخ ندبه‌خوانی کرده‌ایم: «این الطالب بدم المقتول بکربلا» و امروز راهپیمایی باعظمت و الهی اربعین، نجوادهنده این شعار است و این رویداد، رسانه‌ای است که این شعار را در جهان طنین‌انداز می‌کند.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

وی افزود: این شعار جهانی از اسلام هم فراتر رفته و امروز مسیحی‌ها و صاحبان دیگر مکاتب الهی در این راهپیمایی شرکت می‌کنند. اربعین، قرآن صاعد را که امام حسین(ع) است به منزله نماد و نشان خود مورد توجه قرار داده است. پیاده‌روی اربعین همه بن‌بست‌ها را به واسطه تجلی عشق حسینی در هم می‌کوبد و شرایط و بستر را برای ظهور حجت بالغه الهی، امام زمان(عج)، فراهم می‌کند.

اجرای فاز سوم برنامه‌های هم‌نمک در جازموریان

محمدرضا مشهدی، مدیر طرح خیریه هم‌نمک، در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ایکنا، با بیان این خبر اظهار کرد: هم‌‌نمک در اولین حضورش در جنوب کرمان نیازهای عمومی اهالی بسیار محروم این منطقه را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد و در دومین حضور خود در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی با توزیع ۱۰ هزار غذای نذری به اولویت‌بندی نیازهای دانش‌آموزان بی‌بضاعت، معلولان و مردم محروم منطقه پرداخت.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

وی افزود: در سومین مرحله حضور هم‌نمک در جازموریان هزار بسته لوازم‌التحریر، چند دستگاه ویلچر، یخچال، آهن و مصالح ساختمانی فراهم شد و این تجهیزات به همراه آشپزخانه سیار هم‌نمک روز گذشته، ۲۶ مهرماه وارد «زهکلوت» شد و به این ترتیب در اربعین حسینی سومین گام محرومیت‌زدایی این نهاد در منطقه جازموریان وارد مرحله اجرا شد. این اقلام طی یک فراخوان امدادی و به لطف الهی، با مشارکت خیرین و محسنین داخل و خارج کشور فراهم شده است. در هفته جاری با توجه به اولویت‌بندی نیازهای اولیه ساکنان محروم روستاهای جازموریان در زمینه‌های بهداشتی ـ آموزشی و نهایی شدن انتخاب روستاهای هدف، به همت خیرین نیکوکار شاهد آغاز احداث سه دستگاه سرویس بهداشتی و حمام در این مناطق خواهیم بود.

مناسب‌ترین زمان و فرد را برای ازدواج خود بشناسید

علی شیخ‌الاسلامی، روانشناس، مشاور خانواده و مدیرعامل مؤسسه خانواده سلامت‌بنیان، در گفت‌وگو با ایکنا؛ به هشت سؤال مهم که روند صحیحی از تصمیم به ازدواج تا نحوه انتخاب همسر و حضور و جایگاه خانواده در انتخاب همسر را ترسیم می‌کند، پاسخ داد. این هشت سؤال مطالب مهمی هستند که هر فرد، چه دختر و چه پسر، قبل از ازدواج باید از خود سؤال و کند و پاسخ‌های صحیح آن را بیابد.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

وی اظهار کرد: اولین و بهترین ابزار، گفت‌وگوی هدفمند برای شناخت طرف مقابل است. جلسات مناسبی که با هدف شناخت طرف مقابل طراحی شود و پیش رود می‌تواند به شناخت فرد مورد نظر منجر شود. تحقیقات نیز ابزار مناسبی است. البته در گذشته از اطرافیان تحقیق به عمل می‌آمد اما اکنون می‌توانیم از خود فرد بخواهیم که در مقابل ادعاهایی که کرده است، مدرک ارائه دهد. مثلاً در مورد شغلی که مدعی داشتن آن است، مدرک ارائه دهد. گاهی لازم است تحقیقات محلی انجام شود اما نباید به صورت مستقیم اعلام کنیم که قصد ازدواج با فلان فرد را داریم بلکه باید تحقیقات غیرمستقیم باشد. مثلاً اگر فرد مورد نظر ما مدعی شده است که سال‌هاست در یک محله زندگی می‌کند، می‌توانیم از کسبه و افراد قدیمی محل در مورد او تحقیق کنیم. سومین ابزار هم استفاده از یک روانشناس و فرد متخصص است که می‌تواند در شناخت فرد مورد نظر به ما کمک کند.

این گفتار را اینجا بخوانید.

امضای تفاهم‌نامه میان کمیته امداد و مرکز امور مساجد

کمیته امداد این هفته اعلام کرد: صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت و مرکز رسیدگی به امور مساجد به منظور تبلیغ و ترویج سنت قرض‌الحسنه در کشور، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند. این تفاهم‌نامه میان مجید باجلان، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت و محسن ولیئی، معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد امضا شد.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه از سپرده‌گذاری ۱۰ میلیارد ریالی مرکز امور مساجد در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت خبر داد و تأکید کرد: از این محل، تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال به افراد متقاضی پرداخت می‌شود.

مرکز امور مساجد، تاکنون جزئیاتی از این تفاهم‌نامه منتشر نکرده است. مشخص نیست تسهیلات حاصل از این تفاهم‌نامه به کدام نوع از متقاضیان تعلق می‌گیرد؛ ائمه جماعات، اعضای صندوق مسجد، نمازگزاران مسجد یا نیازمندان محله؟

چرا فعالان محیط زیست مخالف انتقال آب خزر به سمنان هستند

محمد الموتی، فعال محیط زیست و دبیر شورای هماهنگی شبکه سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور، این هفته در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تحلیل این مسئله پرداخت که فعالان محیط زیست کشور بر اساس چه مبانی و اصولی، مخالف انتقال آب دریاچه خزر به استان سمنان هستند و اظهار کرد: فعالان محیط زیست با هر گونه انتقال آب و دست‌کاری در محیط زیست تا روش و نوع اجرای انتقال آب مخالف هستند و در بین حامیان محیط زیست گروهی موافق این پروژه نیست. 

الموتی با اشاره به اینکه از سال ۹۱ که موضوع انتقال آب به صورت علنی در برنامه دولت وقت قرار گرفت، از معدود پروژ‌ه‌هایی بود که مشکلات و موانع فنی آن باعث شد تا مسئولان نتوانند در خصوص آن چندان مانور دهند، گفت: از روز اول هم شفافیتی در هیچ کدام از بخش‌‌های این پروژه نبود، در حالی که حتی در مورد طرح انتقال آب دریای عمان به مشهد اطلاعات محدودی وجود دارد و سه شرکت بزرگ صنعتی ــ معدنی کشور سرمایه‌گذار بخش خصوصی این پروژه هستند.

وی با تأکید بر اینکه در صورت کمبود آب در یک منطقه، اول باید تمام راه‌های ممکن بررسی و اجرا شود، اظهار کرد: اگر این بررسی نتیجه‌بخش نبود، انتقال آب بین‌حوضه‌ای آن‌هم با شرایطی خاص مد نظر قرار گیرد و در صورت نیاز این اقدام فقط باید برای تأمین آب شرب انجام شود، وگرنه خسارت محیط زیستی بسیار بالایی را به مبدأ و مقصد تحمیل می‌کند.

خطری که پیرجنگل هیرکانی را تهدید می‎کند

هرگونه تخریب محیط زیست برهم زننده تعادل اکولوژیکی آن مخالفت صریح با آیات قرآن است؛ چنانکه خداوند در آیه ۴۹ سوره قمر می‌فرمایند: «إِنَّا کُلَّ شَیْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَرٍ: ماییم که هر چیزی را به اندازه آفریدیم» از سوی دیگر، قرآن کریم از نابود کردن و تخریب محیط زیست به عنوان اعتداء (تجاوز) نام برده شده است و بر این اساس کسانی که رفتار ناشایست نسبت به محیط زیست داشته باشند، از رحمت و محبت خداوند محروم خواهند بود. (مائده، ۸۶) همچنین است که قرآن کریم زمین را که جنگل‌ها بخشی جدایی ناپذیر از آن هستند به عنوان میراث ماندگاری برای صالحان در نظر گرفته است؛ آیا حق این است که با طرح‌های بی‌برنامه و غیر کارشناسی آن‌ها این میراث را از بین برد و در این امانت خیانت کرد، یا حق‌الناس و حقوق طبیعت را قربانی کنیم.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

اکنون، ویلاسازی‌ها، تغییر کاربری‌های بی‌رویه جنگل‌های هیرکانی را تهدید می‌کند. طرحی مانند انتقال آب خزر به کویر مرکزی نیز تهدید جدیدی است که این جنگل‌ها را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد زیرا مستلزم کشیدن ۱۱ کیلومتر جاده جنگلی است، این کار از بین رفتن هزار اصله درخت، فرسایش و تغییر اکوسیستم منطقه به دنبال دارد. این پروژه به گفته یوسف‌نژاد، نماینده ساری و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، موجب «قطع ۴ هزار درخت ممنوع‌القطع، ۲۶ هزار اصله درخت جنگلی هیرکانی و بیش از ۵۰ هزار پایه درختی جنگلی و نابودی چندین میلیون تن خاک مرغوب می‌شود»

یادداشت ایکنا در این زمینه را اینجا مطالعه کنید.

فضای کسب و کار بیشتری برای حوزه‌های دیجیتال فراهم می‌‌کنیم

پیروز حناچی، شهردار تهران، ۳۰ مهرماه در مراسم افتتاح بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال طی سخنانی با اشاره به رشد استفاده از اینترنت در کشور، گفت: سرما‌یه‌های ما در شهر به حجم ساختمان‌ها محدود نیست، بلکه توجه به زیرساخت‌ها و فراهم کردن فضای کسب و کار برای کسانی که در حوزه‌های نرم‌افزایی می‌توانند کار کنند است و یکی از وظایف بسیار پرکاربرد و پربازده است.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

وی با اشاره به مشکلات اساسی شهر تهران مثل آلودگی و ترافیک گفت: از طریق فضای دیجیتال می‌توانیم بر روی آلودگی و ترافیک شهر تهران تأ‌ثیرگذار باشیم و با زیرساخت‌هایی که در شهرداری تهران وجود دارد و همکاری که در شورای فناوری شهرداری تهران به وجود آمده است فضای کسب و کار بیشتری را برای فعالیت در حوزه‌های دیجیتال فراهم می‌‌کنیم.

ارائه خدمات درمانی به زوار پیاده امام رضا(ع)

سیدمجتبی احمدی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر در استان خراسان رضوی از جرای طرح همسفران خورشید ۶، برای ارائه خدمات درمانی به زوار امام رضا(ع) در پایان ماه صفر خبر داد.

امید در جازموریان، نگرانی در جنگل‌های هیرکانی

وی با بیان اینکه این طرح از ۲۹ مهر آغاز و تا ۸ آبان‌ماه امسال ادامه دارد، اظهار کرد:۱۰۶ پایگاه سیار و ثابت امداد و نجات در این استان برپا می‌شود، از این تعداد ۳۰ پایگاه موقت و ثابت امداد و نجات بین‌شهری و ۴۱ قرارگاه و ۳۵ اکیپ سیار جهت ارائه خدمات به زوار و مسافران در محور‌های مربوطه مستقر شده‌اند.

احمدی ادامه داد: ۶۲ دستگاه آمبولانس که ۳۷ دستگاه از خراسان رضوی و ۲۵ دستگاه از سایر استان‌ها تأمین شد و ۱۰۹ خودروی نجات، خودروی کمک‌دار سبک، خودروی ارتباطات، مینی‌بوس و موتورسیکلت برای خدمت‌رسانی به زائران و مسافران سرزمین خورشید در محور‌ها مستقر شده‌اند.

انتهای پیام
captcha