به گزارش خبرنگار ایکنا؛ غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز، 11 آبانماه، در نشست خبری یازدهمین جشنواره بینالمللی فارابی که در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد با اشاره به اهمیت این جشنواره در علوم انسانی و اسلامی، اظهار کرد: این جشنواره به وضعیت ثبات رسیده و علاوه بر جنبههای اسلامی و ایرانی، جنبه بینالمللی نیز به آن اضافه شده است.
غفاری هدف این جشنواره را ترویج گفتمانسازی علمی، ایجاد امکان برای نخبگان و فرصتسازی در زمینه ترغیب جوانان در حوزه علوم انسانی دانست و اظهار کرد: خوشبختانه امسال این جشنواره به آثار غیر علوم انسانی نیز توجه نشان داده است.
در ادامه حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز با بیان اینکه چهار قالب ویژه برای دریافت اثر در این جشنواره وجود دارد، تصریح کرد: طرحهای پژوهشی خاتمه یافته، طرحهای پژوهشهای تألیفی، رساله دکترای تخصصی و پایان نامههای کارشناسی ارشد، قالبهای دریافت اثر در یازدهمین جشنواره فارابی هستند. ضمن اینکه به غیر از آثاری که در قالب کتاب هستند مابقی آثار کاملا به صورت دیجیتال دریافت شدهاند.
میرزایی یادآور شد: پنج هزار و 769 اثر در این جشنواره ثبت شده که 45 درصد را آثار کتاب و پژوهشی تشکیل میدهند. این آثار دو هزار و 594 اثر هستند، همچنین 536 طرح پژوهشی و 122 رساله نیز به این جشنواره ارسال و ثبت شده است.
وی اظهار کرد: جشنواره یازدهم با 11 درصد رشد آثار دریافتی در 15 گروه داخلی و یک گروه بینالملل مواجه بوده است. بیشترین آثار دریافتی در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی با 671 اثر هستند؛ ضمن اینکه در حوزه علوم اقتصادی 610 اثر زبان، ادبیات و 581 اثر زبانشناسی نیز به این جشنواره ارسال شده است.
رئیس دبیرخانه یازدهمین جشنواره بینالمللی علوم انسانی و اسلامی فارابی با بیان اینکه در هر گروه به دو رده بزرگسال و جوان جوایزی تعلق میگیرد، زمان اختتامیه این جشنواره را بهار سال 99 اعلام کرد و گفت: حدود 30 نفر از برگزیدگان این جشنواره خواهند بود.
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه عمده آثار به صورت خود اظهاری به این جشنواره ارسال شدهاند، گفت: 70 درصد آثار ثبت حقیقی بوده و از طریق افراد با شخصیت حقیقی ارسال شده است، همچنین 30 درصد آثار نیز از سوی شرکتها، مؤسسات و دانشگاهها ارسال شده که ثبت حقوقی داشتهاند.
وی بیان کرد: در جشنواره امسال 65 درصد آثار از سوی افراد بالای 35 سال سن و 35 درصد نیز از سوی افراد کمتر از 35 سال ارسال شده است.
وی بیان کرد: همچنین امسال در ذیل جشنواره اولین همایش مطالعات فرهنگی را با عنوان همایش دکتر قانعیراد برگزار میکنیم، ضمن اینکه در بخش بینالملل همچنان دریافت آثار ادامه دارد.
میرزایی با بیان اینکه جشنواره فارابی در سطح جشنوارههای نخبگانی کشور از سوی وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان مورد تأیید واقع شده است، گفت: حضور در این جشنواره و برگزیده شدن در آن علاوه بر جوایز خاص، یک سری امتیازات تشویقی و ترفیعی نیز دارد. در جشنوارههای گذشته بسیاری از نخبگان و اساتید دانشگاهها جوایز خود را به دانشجویان و مراکز علمی و پژوهشی هدیه میدادند، امسال نیز این امکان وجود دارد که این جوایز از سوی افراد برگزیده به محققان جوان اهدا شود.