کد خبر: 3857374
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۹

برگزاری کارگاه آموزشی «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» در خرم‌آباد

گروه فرهنگی ــ کارگاه آموزشی «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» با هدف برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار در خرم‎آباد آغاز شد.

برگزاری کارگاه آموزشی «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» در خرم‌آبادبه گزارش ایکنا از لرستان، احمدحسین فتایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، امروز، بیست‌و‌پنجم آبان در جمع خبرنگاران از برگزاری کارگاه آموزشی یک‌روزه «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» در خرم‎آباد خبر داد و گفت: هدف از اجرای طرح «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» کمک به برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی‌بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران است.

وی افزود: کشف، جذب و پرورش فعالیت‌ها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش و پایدار بومی، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی‌بر فرهنگ ایرانی ـ اسلامی‌، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیت‌های مردمی در فرهنگ، تبادل تجربه‌ها و دانش بومی میان شهرهای مختلف ایران، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب‌ و کارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق و در مجموع تکیه بر اقتصاد درون‌زا مهم‌ترین رویکردهای طرح مذکور به‌شمار می‌آید.

فتایی با بیان این‌که اجرای این طرح مبتنی‌بر توسعه محلی، اجتماعی‌محور و مبتنی‌بر برنامه‌ریزی مشارکتی است، اضافه کرد: برنامه‌ریزی مشارکتی ناظر بر این است که گروه‌ها و افراد ذی‌نفع در فرآیند برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌ها مشارکت داشته باشند.

فرید رحمتی، معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان نیز با اشاره به این‌که این کارگاه یک‌روزه از ساعت هشت صبح شنبه، بیست و پنجم آبان‌ماه در سالن کنفرانس اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان آغاز شده است، گفت: مدرسان اعزامی از سوی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کارگاه زوایای مختلف این طرح را برای شرکت‌کنندگان تشریح می‌کنند تا زمینه اجرای آن در استان فراهم شود.

وی بیان کرد: رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، رؤسای انجمن‌های فرهنگی و هنری استانی، نمایندگان شهرداری‌های استان، مؤسسات قرآن و عترت، طراحان مُد و لباس، کانون‌های آیینی و سنتی، سینمای جوان و خانه مستند استان در این کارگاه شرکت دارند.

ایجاد رونق در اقتصاد فرهنگ و هنر؛ هدف از اجرای طرح

احمد حسین فتایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در ابتدای کارگاه آموزشی «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر کشور»، گفت: اجرای این طرح یکی‌از بهترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوریت معاونت هنری است که گرچه شاید در آغاز  و به عنوان مثال همچون طرح پایتخت کتاب با کاستی‌هایی مواجه باشد، اما برگزاری این‌گونه کارگاه‌ها و نزدیک‌تر شدن استان‌ها و شهرستان‌های کشور به وزارت، می‌تواند نواقص طرح را برطرف کند.

وی اضافه کرد:هیچ جامعه‌ای رشد و توسعه نمی‌یابد مگر این‌که نقش فرهنگ و هنر به‌خوبی در آن دیده شود و لرستان که از پیشینه فرهنگی و هنری غنی‌ای برخوردار است و تنوع قومیتی، فرهنگی و هنری وسیعی از قوم بختیاری، تا لک، از لر تا مردمانی‌که به گویش‌های خاص صحبت می‌کنند را دارا است، نیازمند توجه ویژه به این مهم است که باید از تمام ظرفیت‌های فرهنگی و هنری موجود در راستای توسعه استان بهره‌برداری شود.

فتایی اضافه کرد: این طرح یک اتفاق نو در رستای به‌کارگیری ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مختلف فرهنگی و هنری برای توسعه استان است و می‌تواند به رونق اقتصادی در این حوزه که از نیاز‌های مورد تاکید اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه‌ای استان است، منجر شود.

شبکه شهرهای خلاق؛ امکانی برای توسعه همه‌جانبه بر محور فرهنگ و هنر است

فرید رحمتی، معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ینز در این کارگاه آموزشی، گفت: شبکه شهرهای خلاق مدتی است که با الهام از طرح جهانی یونسکو توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شده و امروز قرار است زوایای مختلف طرح برای حاضران در کارگاه که به‌نوعی خادمان فرهنگ و هنر استان هستند تبیین گردد.

وی با اشاره به این‌که این طرح به‌دنبال بهینه‌سازی، نهادینه کردن و بهره‌برداری از ظرفیت‌ها و داشته‌های فرهنگی، هنری، ارزشی، تاریخی و ... استان در راستای توسعه اقتصادی است، افزود: شبکه شهرهای خلاق امکانی برای ثبت، ضبط و گسترش و همچنین بهره‌مندی مردم مناطق و شهرهای مختلف کشور از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری، تاریخی و ارزشی است که آن شهر یا منطقه رواج داشته و از رونق برخوردار بوده ولی تا به امروز نانوشته و شفاهی باقی مانده است.

رحمتی اظهارکرد: ما در لرستان ظرفیت‌های فرهنگی و هنری بسیاری داریم و در قالب این طرح به‌دنبال ساماندهی و سوق دادن این ظرفیت‌ها در مسیر اقتصادی و توسعه‌ای که به توسعه اجتماعی و انسانی می‌انجامد، هستیم که نیازمند تسهیل‌گری، مشارکت‌گرا بودن و همگرا بودن در بین تمام خادمان فرهنگ و هنر استان است.

انتهای پیام
captcha