محمدکاظم انبارلویی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره نوع مدیریت وقایع پس از افزایش نرخ بنزین گفت: این تصمیم در شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا سه ماه پیش اتخاذ و بنا شد که دولت تمهیدات لازم اجرای این کار، پیوست رسانهای برای اقناع و توجیه مردم و پیشبینی آسیبهای احتمالی را تهیه و احصا کند. متأسفانه دولت در این مدت هیچ اقدامی برای توجیه مردم انجام نداد و گاه برخی مقامات دولتی بر عدم افزایش قیمت بنزین تأکید میکردند.
تصور دولت بر اجرای بیدغدغه طرح افزایش نرخ بنزین بود
وی ادامه داد: در واقع تصور دولت این بود که این اقدام به راحتی امکانپذیر است. تجربه اقدام دولت در توزیع سبد کالا نشان میداد که از صلاحیتهای لازم برای اجرای طرحهای ملی برخوردار نیست که منجر به یک آبروریزی برای دولت نیز شد، در حالی که دولتهای پیشین به راحتی این کار را انجام دادند و رئیس دولت و مقامات دولتی همواره برای مردم صحبت میکردند و آنها را توجیه میکردند و اتفاق خاصی هم نیفتاد.
انبارلویی اظهار کرد: رئیسجمهور در این مدت نه تنها صحبتی در این راستا برای اقناع و توجیه افکار عمومی انجام نداد، بلکه در سخنرانیهای مختلف بر طبل دوقطبیهای کاذب کوبید. در حالی که واقعیت این طرح به نفع طبقات ضعیف جامعه است و سه تا چهار دهک پایین جامعه از مواهب این طرح بهرهمند خواهند شد و درآمد دو تا سه دهک بالای جامعه به گونهای است که اگر قیمت بنزین 30 هزار تومان هم بشود برای آنها تفاوت چندانی پیدا نمیکند. در اینجا طبقات متوسط هستند که آسیب میبینند و دولت باید برای آنها فکری میکرد که انجام نداد.
رئیس دولت با مردم صحبت کند
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه بیان کرد: از طرف دیگر یک جریان ضدانقلاب و وابسته به خارج که ماهها آموزش دیده بود و سازماندهی شده بود از این قضیه سوء استفاده کرد و بر موج نارضایتی اعتراض مردم سوار شد و حوادث تلخی به وجود آورد. آشوبگران واقعاً از طبقات مردم نبودند. الان دهها تجمع اعتراضی در سراسر کشور در موضوعات مختلف مانند مؤسسات مالی و اعتباری و ... برگزار میکردند که هیچگاه منجر به آشوب و اغتشاش نمیشد. این آشوبها وابسته به اقدامات منافقین و سلطنتطلبان بود که باید فکری برای مهار آن میشد.
وی ابراز کرد: طبق برخی گزارشات در 5 استان کشور هیچ اتفاقی نیفتاد و این به خاطر آن بود که سرشاخههای آشوب شناسایی و دستگیر شدند و نتوانستند حرکتی داشته باشند. این به معنی آن نیست مردم این 5 استان به افزایش قیمت بنزین معترض نبودند اما اعتراض با آشوب فرق دارد. در استانهایی که آشوب و شورش شد پیادهنظام آمریکا و اسرائیل وارد قضیه شدند که کاخ سفید و از جمله مایک پمپئو حمایت خود را از آنها اعلام کرد.
انبارلویی اظهار کرد: به هر حال دولت در یک آزمون جدید نشان داد که واقعاً آمادگی لازم را برای اجرای طرحهای ملی ندارد و رئیس دولت باید در این وضعیت مرتب با مردم صحبت و آنها را توجیه کند. مردم ما واقعاً مردم فهیم و بصیری هستند و اگر با آنها منطقی صحبت شود و فواید و مضار یک تصمیم ملی برای آنها تشریح شود میپذیرند و اگر هم اعتراضی داشته باشند به صورت عاقلانه و مسالمتآمیز آن را نشان میدهند نه در حد آشوب و شورش. امیدوارم دولت در ادامه مسیر اجرای این طرح در جاهایی که اشتباه کرده از مردم عذرخواهی کند تا کشور از این مرحله عبور کند.
حمایت رهبری حمایت از عقلانیت و کار کارشناسی بود
انبارلویی درباره منطق حمایت رهبر معظم انقلاب از تصمیم سران قوا گفت: رهبر معظم انقلاب یک فرد حکیم است و فرد حکیم وقتی سخنی را بیان میکند به یک بعد آن توجه ندارد و همه ابعاد و جوانب آن را میبیند. در اینکه طرح اخیر درست بوده تردیدی نیست و زمانی که قوای کشور براساس کار کارشناسی و عقلانیت به یک تصمیم میرسند باید از آن حمایت کرد. در واقع حمایت رهبر معظم انقلاب از این عقلانیت بود.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر سخنان رهبر معظم انقلاب آبی بر آتش شرارت آشوبگران و اغتشاشگران بود و مانع از آن شد که اقدامات آنها تداوم پیدا کند و به مردم این بصیرت را داد که به سرعت خود را از آنها جدا کنند. البته این جریان قرار بود در دیماه و بدون هیچ بهانهای این آشوب را به پا کند ولی افزایش قیمت بنزین بهانهای برای آشوب ایجاد کرد که تدبیر رهبر معظم انقلاب فتنه و توطئه آنها را خنثی کرد و با اقدام پیشدستانه این آشوب را ناکام گذاشت و ظرف دو تا سه روز این غائله جمع شد.
انبارلویی درباره فاصله نوع رفتار مسئولان با مردم در اعلام، اقناع و اجرای این طرح با مؤلفههای حکمرانی اسلامی گفت: دولت اگر در این موضوع تدبیر به خرج نداد حداقل رئیس دولت برای اینکه امید را در مردم زنده نگه دارد میتواند با آنها گفتوگو کند. ادب و آداب حکمرانی و ارتباط مسئولان با مردم در جامعه اسلامی ایجاب میکند که با مردم صحبت شود و این نشانه اهمیت مردم و کرامت داشتن آنهاست، اما عدم گفتوگوی رئیسجمهور با مردم و صحبت ردههای پایین تر دولت با مردم پیام ناامیدی را به جامعه منعکس میکند.
گفتوگو از مهدی مخبری
انتهای پیام