کد خبر: 3860933
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۸

فرصت 7 روزه برای دیدن ذهن باشکوه بچه‌‌های اوتیسم و داون

گروه جامعه ــ فرهنگستان هنر تهران را امروز، 10 آذرماه، مناسب‌سازی کردند تا معلولان کشورمان بتوانند وارد آن شده و آثار هنری خود و سایر هنرمندان معلول را ببینند. اگر امروز وارد این فرهنگستان شوید از زیبایی آثار خلق شده توسط هنرمندان معلول ذهنی ـ حرکتی شگفت‌زده خواهید شد.

به گزارش ایکنا؛ اولین نمایشگاه کشوری نقاشی افراد دارای معلولیت، امروز، ‌10  آذرماه، با نمایش آثار برجسته هنری هنرمندان مبتلا به اوتیسم، سندرم داون، اختلالات ذهنی ـ حرکتی، MS و ... در فرهنگستان هنر تهران افتتاح شد.

این نمایشگاه در حالی آغاز به کار کرده و تا روز 17 آذرماه، محل نمایش 130 اثر خلاقانه هنرمندان معلول است که فرهنگستان هنر محل نمایش آثار نیز مانند سایر گالری‌های کشور برای تردد معلولان مناسب‌سازی نشده است و در شرایط عادی هیچ معلول جسمی حرکتی نمی‌تواند پله‌های فراوان آن را برای بازدید از آثار طی کند.

امروز مسئولان سازمان بهزیستی با همکاری مدیریت این هنرستان فقط برای یک هفته یکی از درهای جانبی مجموعه را باز و بخش‌هایی از مسیر را برای حضور معلولان در بخش نمایش آثار مناسب‌سازی کردند، اما آیا این در برای سایر روزهای سال نیز باز خواهد ماند؟

حال و هوای اولین نمایشگاه کشوری نقاشی افراد دارای معلولیت با سایر نمایشگاه‌ها کمی متفاوت بود. حضور تعداد زیادی از بچه‌های شبیه بهم سندروم داون و بچه‌های اوتیسم در یک گالری هنری. نمایشگاهی که در آن گاهی بچه‌های اوتیسم بلند بلند واژه‌ای را تکرار می‌کردند و یا ناتوان از کنترل احساسات و هیجانشان می‌دوند؛ اما سایر حاضران با آرامش و به دور از هیجان و اضطراب در تلاش برای کمک به کنترل احساسات آنها بودند.

اگر بدون آگاهی از اینکه این نقاشی‌ها را چه کسانی کشیده‌اند به این نمایشگاه بیایید ممکن نیست حتی به ذهنتان خطور کند که این آثار هنری بسیار زیبا و منحصر به فرد که قدر مسلم دوست دارید تعدادی از آنها را در خانه داشته باشید و مدام تماشا کنید، آثار تفکرات و خلاقیت بچه‌هایی است که در نگاه عامه دارای اختلال ذهنی هستند.

درک بچه‌های مبتلا به اوتیسم، داون، اختلالات ذهنی و ... بسیار مشکل است اما این نقاشی‌ها دریچه‌ای است به روی ذهن‌هایشان. نقاشی‌هایی که علاوه بر زیبایی بسیار قابل تأمل هستند. 

نمایشگاه توسط وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی، معاونان وی و یکی از بچه‌های سندروم داون افتتاح شد و در ادامه نمایشگاه توسط یکی از مبتلایان به سندروم داون به قبادی دانا نشان داده شد. جالب اینکه رئیس سازمان بهزیستی تعدادی از هنرمندان حاضر در این مراسم را به خوبی می‌شناخت.

7 روز فرصت برای دیدن ذهن باشکوه بچه‌‌های اوتیسم و داون

گپ‌ و گفت‌ جالب بین رئیس سازمان بهزیستی و هنرمندان و خانواده هنرمندان حاضر در گالری نیز در نوع خود جالب بود.

اما مراسم افتتاحیه رسمی با قرائت قرآن توسط قاسمی، قاری نابینای کشورمان آغاز شد و مجری‌ برنامه که یکی از مبتلایان به سندروم داون بود از فریبا بریمانی، مدیرکل امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی دعوت کرد تا سخنرانی کند.

همه ما به دنبال الحاق اجتماعی معلولان هستیم

بریمانی با تأکید بر اینکه وقتی فرد معلول با استعداد هنری به میدان می‌آید اعتماد به نفس و میزان مشارکت اجتماعی او بالا می‌رود، گفت: با این اتفاق خانواده و جامعه نیز به فرد معلول بیشتر اعتماد و کمک می‌کنند و یک بازپیوند اجتماعی اتفاق و منتهی به الحاق اجتماعی می‌شود که همه ما به دنبال ایجاد چنین الحاقی هستیم.

وی با اشاره به اینکه هنردرمانی در سازمان بهزیستی از سال 94 آغاز شده است و هزار و 200 مربی برای هنردرمانی در بهزیستی آموزش دیده‌اند، گفت: 703 اتاق هنردرمانی در مراکز روزانه بهزیستی راه‌اندازی شده و 24 هزار نفر خدمات دریافت کرده‌اند.

قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی نیز توسط مجری برای سخنرانی دعوت و البته به وی گوشزد شد که فقط 10 دقیقه فرصت برای «تکلم» دارد. این شیرین‌زبانی مجری و اجرای جالب وی برای عموم حاضران بسیار خوشایند بود.

7 روز فرصت برای دیدن ذهن باشکوه بچه‌‌های اوتیسم و داون

قبادی‌دانا نیز با بیان اینکه به معلولان کشور و هنرمندانی که در این نمایشگاه آثارشان را به نمایش گذاشته‌اند، افتخار می‌کند، گفت: خانواد‌ه‌های دارای فرزند معلول می‌توانند به اینجا بیایند و از این نمایشگاه روحیه بگیرند. بدترین چیز این است که یک معلول را در خانه نگه داریم و او را از بقیه مخفی کنیم.

وی ادامه داد: مشکلی که اکنون در جامعه وجود دارد این است که بعضاً معلولان دیده نشده و به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

بسیاری از تحریم‌ها متوجه معلولان شده است

قبادی‌دانا افزود: بسیاری از تحریم‌ها متوجه معلولان شده و مشکلات عدیده‌‌ای در حوزه تأمین تجهیزات معلولان به وجود آمده است ولی امیدواریم با مدیریت جهادی و علمی بتوانیم زندگی بهتری برای معلولان کشور فراهم کنیم.

7 روز فرصت برای دیدن ذهن باشکوه بچه‌‌های اوتیسم و داون

وی در پایان گفت: رشد و بالندگی جامعه زمانی رخ می‌دهد که وجود اقلیت‌های جامعه به رسمیت شناخته شود. معلولان 10 درصد هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهند، حضور این افراد در جامعه باید برجسته‌تر شده و به آنها اولویت داده شود.

به گزارش ایکنا؛ نخستین نمایشگاه کشوری نقاشی افراد دارای معلولیت با نمالیش 130 اثر هنری از 10 تا 17 آذرماه، در فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به طالقانی، رواق هنر برپا است.

انتهای پیام
captcha