کد خبر: 3864782
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
مدیرعامل بنیاد موقوفه البرز خبر داد:

جایزه بنیاد البرز به 57 دانش‌آموز برتر کشور اهدا می‌شود

گروه جامعه ــ مدیرعامل بنیاد موقوفه البرز در نشست خبری همایش دانش‌آموزی پنجاه و هفتمین سال جایزه این بنیاد، اظهار کرد: در همایش پیش رو از ۵۷ دانش‌آموز برتر کشور، که از سوی ادارات آموزش و پرورش استان‌ها معرفی شده‌اند، تجلیل می‌شود.

جایزه بنیاد البرز به 57 دانش‌آموز برتر کشور اهدا می‌شود

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری همایش دانش‌آموزی پنجاه و هفتمین سال جایزه بنیاد البرز، سه‌شنبه 26 آذرماه، با حضور حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد موقوفه البرز و جمعی از اصحاب رسانه در محل سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

ارشدی در این نشست با اشاره به سابقه بنیاد موقوفه البرز در کشور، گفت: موجب تأسف است که آحاد مردم، اطلاع کافی نسبت به سوابق و خدمات بنیاد موقوفه البرز ندارند و عموماً آن را با دبیرستان البرز اشتباه می‌گیرند. از اهالی رسانه درخواست داریم به منظور حفظ و تقویت نهاد وقف و نیز امتداد مسیر پربرکت مرحوم حسینعلی البرز، مؤسس بنیاد موقوفه البرز، مردم را از سوابق و دستاوردهای این موقوفه آگاه کنند.

وی در ادامه گفت: مرحوم البرز که از چهره‌های ماندگار وقف علمی در کشور و عضو اولین هیئت امنای دانشگاه صنعتی شریف بود، توانست با راه‌اندازی نمایندگی برخی شرکت‌های خارجی در ایران، سرمایه کلانی به دست آورد. ایشان سپس این سرمایه را در مسیر فعالیت‌های خیریه به کار بست، از جمله اینکه در سال 1342 شمسی بنیاد البرز با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانش‌آموزان برگزیده و نوجوانان با استعداد ایرانی تأسیس شد.

ارشدی تصریح کرد: مرحوم البرز تمام اموال شخصی و حتی خانه خود را وقف بنیاد موقوفه البرز کرد، در حالی که با آن مبلغ در آن زمان می‌توانست بانک خصوصی تأسیس کند. ایشان با وجود اینکه بیماری برونشیت داشت اما لحظه‌ای از تلاش برای توسعه بنیاد دریغ نکرد و به نوعی وجود خود را وقف بنیاد کرد. این شخصیت حتی پیکر خود را نیز وقف دانشگاه علوم پزشکی تهران کرد تا پس از مرگ به علت آناتومی خاصی که بدنشان داشت(کلیه ایشان بیش از حد به ستون فقرات نزدیک بود)، مورد تحقیق پزشکان قرار گیرد و کمکی به جامعه پزشکی شود.

مدیرعامل بنیاد موقوفه البرز گفت: از نخستین خدمات بنیاد البرز این بود که پیش از انقلاب، «وام شرافتی» را برای دانشجویان نخبه و بدون ضامن ابداع کرد. مدتی بعد هم پرداخت وام اشتغال را به شکل بلاعوض برای فارغ‌التحصیلان نخبه دانشگاه آغاز کرد.

ویژگی‌های پنجاه و هفتمین جایزه بنیاد البرز

مدیرعامل بنیاد موقوفه البرز در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: از ویژگی‌های جایزه بنیاد البرز این است که با سابقه‌ترین جایزه علمی کشور محسوب می‌شود. این بنیاد از ابتدا مستقل بوده و در زمان پیش از انقلاب دعوت بنیاد پهلوی و فرح را برای همکاری مشترک نپذیرفته است. مرحوم البرز پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران که به دلیل انجام عمل جراحی در کانادا به سر می‌برد، طی نامه‌ای در فروردین سال ۱۳۵۸ از محضر امام خمینی(ره) درخواست کرد تا مسئولیت اداره موقوفات بنیاد فرهنگی البرز اعم از منقول و غیر منقول با در نظر گرفتن مواد اساسنامه و وقف‌نامه به ایشان واگذار شود. امام راحل(ره) همان هنگام به سازمان اوقاف و امور خیریه دستور دادند تا هیئتی برای رسیدگی و عمل به مندرجات وقف‌نامه تعیین شود. از آن سال تاکنون بنیاد موقوفه البرز تحت نظارت هیئت امنایی سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای عمل به نیات مترقی واقف و صرفاً از محل درآمد رقبات خود به تشویق جوانان به تحصیل علم و تجلیل از مقام عالمان از طریق اعطای جایزه می‌پردازد.

ارشدی با اشاره به برگزاری این همایش طی 28 آذرماه، ساعت 9 تا 11:30 ادامه داد: در همایش دانش آموزی پنجاه و هفتمین سال جایزه بنیاد البرز از ۵۷ دانش‌آموز برتر کشور که از سوی ادارات آموزش و پرورش استان‌ها به ما معرفی شده‌اند، تجلیل می‌شود. در این همایش، ۲۸ دانش‌آموز از متوسطه اول و ۲۹ دانش‌آموز از متوسطه دوم انتخاب شده‌اند و هر کدام مبلغ سه میلیون تومان به همراه تندیس و لوح تقدیر دریافت می‌کنند.

وی درباره فرایند اجرای این همایش گفت: از ابتدای سال جاری کمیته علمی به منظور شناسایی دانش‌آموزان نخبه و با استعداد تشکیل شده است؛ در این کمیته از معلمان پیشکسوت استفاده کردیم و به واسطه آن تعیین شاخص‌ها را انجام دادیم و سپس مرحله راستی‌آزمایی انجام شد. در مرحله اول ۲۰۸ نفر، در مرحله دوم ۱۶۰ نفر انتخاب شدند و سرانجام از میان آنان ۵۷ نفر مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

گزارش تصویری این نشست خبری را اینجا ببینید.

انتهای پیام
captcha