کد خبر: 3865237
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۲

دومین روز از هنرنمایی توانیابان/ بارش امید با حضور «بچه‌های باران»

گروه جامعه ــ دومین روز از جشنواره ملی هنری «همام» که آثار هنری 160 توان‌یاب کشور را برای فروش به نمایش می‌گذارد، با حضور گسترده فعالان فرهنگی و اجتماعی در محل فرهنگستان هنر برگزار شد.

دومین روز از هنرنمایی توان‌یابان/ بارش امید با حضور «بچه‌های باران»

به گزارش ایکنا؛ دومین روز از نخستین جشنواره ملی هنری «همام»، چهارشنبه، 27 آذرماه، با حضور گسترده فعالان فرهنگی، هنری و اجتماعی در محل فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولی‌عصر(عج) تهران برگزار شد.

در این جشنواره، آثار 160 توان‌یاب با استعداد کشورمان که با همت، خلاقیت و ممارست فراوان، توانمندی‌های هنری خود را به منصه ظهور رسانده‌اند، به نمایش گذاشته شده است. برخی از آثار این توان‌یابان طی ماه‌های اخیر در کشورهایی همچون آلمان با اقبال گسترده مخاطبان مواجه شده و با رقم‌هایی قابل توجه به فروش رسیده است.

برگزارکنندگان «همام» می‌کوشند این جشنواره سرآغازی برای خوداتکایی و شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای توان‌یابان کشورمان باشد.

بارش امید با حضور «بچه‌های باران»

روز دوم با حضور گروه توان‌یاب «بچه‌های باران» که از مشهد خود را به تهران رسانده بودند، شاهد صحنه‌‌هایی بی‌نظیر از عزم، اراده، امید و نشاط بود. بچه‌های باران که همگی معلولیت شدید جسمی دارند، در مرحله نخست برنامه‌های خود به اجرای چند همخوانی موسیقی همراه با نوازندگی پرداختند که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

مرحله دوم برنامه‌ بچه‌های باران نیز به اجرای تئاتر اختصاص داشت که برای حدود نیم ساعت در محل جشنواره جریان داشت.

حمید کیانیان، مدیر مؤسسه خیریه توانمندسازی بچه‌های باران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره اجرای روز دوم جشنواره اظهار کرد: این گروه، اولین و شاید تنها گروهی است که به طور تخصصی به آموزش تئاتردرمانی برای توان‌یابان می‌پردازد. این گروه تاکنون پنج نمایش صحنه‌ای و هفت نمایش خیابانی، برگزار کرده و در 35 شهر کشور از جمله تهران، شیراز، یزد و مشهد اجرای تئاتر داشته است.

وی افزود: بچه‌های باران از آموزش‌ مهارت تولید صنایع دستی نیز بهره‌ برده‌اند و در تولید برخی از این صنایع توانمند هستند. آن گونه که تاکنون حدود 50 غرفه کارآفرینی در سطح کشور از آثار این گروه برپا شده است.

دومین روز از هنرنمایی توان‌یابان/ بارش امید با حضور «بچه‌های باران»

کیانیان تصریح کرد: جشنواره «همام» فضایی ویژه برای بچه‌های توان‌یاب است و اهمیت حضور بچه‌های باران به این دلیل است که بگویند هنر توان‌یابان محدود به نقاشی نیست، بلکه آن‌ها می‌توانند در همه زمینه‌های هنری مثل تئاتر و موسیقی هم فعالیت داشته باشند، البته من حتی با عبارت توان‌یاب هم موافق نیستم، زیرا توان‌یاب کسی است که دنبال توان می‌گردد، اما این بچه‌ها واقعاً توانمند هستند. فقط توانمندی‌هایشان با ما متفاوت است.

کارگاه تخصصی عکاسی در محل جشنواره

در دومین روز از جشنواره ملی هنری «همام»، کارگاه آموزش تخصصی عکاسی ویژه توان‌یابان علاقه‌مند به عکاسی و نیز عکاسان حاضر در محل جشنواره به مدت دو ساعت برگزار شد. در این کارگاه، محسن راستانی، استاد برجسته عکاسی، به بیان نکات آموزشی و تجارب خود پرداخت.

راستانی در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایکنا گفت: در این کارگاه بیشتر در مورد مهارت پرتره صحبت کردیم و بیش از همه بر مواجهه انسانی در عکاسی صحبت کنیم. عکاس باید انسان را بشناسد، چون یک شیء مثل سنگ نیست بلکه یک دستگاه عظیم آفرینش است که فرستندگی و گیرندگی در وجود او دارد.

وی درباره حضور خود در جشنواره «همام» اظهار کرد: هنر و هنرمند خیلی می‌تواند به جامعه ما کمک کند، هنر می‌تواند کاشف توانایی‌های توان‌یاب باشد. خیلی از آن‌ها نمی‌توانند با دست خود چیزی را تولید کنند، همان طور که خیلی از انسان‌های به‌ظاهر سالم هم نمی‌توانند با دست خود چیزی تولید کنند، اما می‌شود با فکر، تدبیر، چشم و سایر حواس خود دست به تولید زد. انسان موجودی کهکشانی است و توانایی‌های آن هیچ‌وقت پایان ندارد.

راستانی ادامه داد: چنین جشنواره‌هایی باید به کار تیمی و همکاری مستمر میان هنرمندان توان‌یاب تبدیل شود و برگزارکنندگان جشنواره نیز اقدام خود را در قالب یک پروژه منظم و بابرنامه پیش ببرند تا چنین رویدادی، اقدامی مقطعی نباشد و بتواند واقعاً به توان‌یابان کمک کند.

وی تأکید کرد: چه خوب است که دیگر از واژه معلول برای این بچه‌ها استفاده نکنیم و ادبیات روزمره خود را تغییر دهیم، چون خود این کلمه باعث می‌شود که آن‌ها خود را از ما جدا کنند و شاید توانایی‌های خود را نادیده بگیرند. این بچه‌ها توانایی‌های بزرگی دارند که بسیاری از آدم‌های به‌ظاهرسالم از آن توانایی برخوردار نیستند. معتقدم انسان‌ها تنها در مقابل خداوند نقص دارند و هیچ یک نسبت به دیگری، نقص نداریم.

بنابر این گزارش، علاوه بر حضور شخصیت‌های فرهنگی و هنری در روز دوم جشنواره، چهره‌هایی همچون اسماعیل منصوری لاریجانی، استاد عرفان اسلامی و محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق تهران مهمان «همام» بودند.

دومین روز از هنرنمایی توان‌یابان/ بارش امید با حضور «بچه‌های باران»

یادآور می‌شود علاقه‌مندان به بازدید از دستاوردهای هنری توان‌یابان کشورمان می‌توانند تا روز دوشنبه، دوم دی ماه جاری، از ساعت 15 الی 20 از نمایشگاه «همام» واقع در خیابان ولی عصر(عج)، فرهنگستان هنر بازدید به عمل آورند.

انتهای پیام
captcha