
به گزارش
ایکنا؛ هفته ای که گذشت با وجود آلودگی بیش از حد هوا و تعطیلی مدارس استان تهران و بسیاری از کلانشهرها، اما شاهد خبرهای خوب و امیدبخشی بودیم. اولین خبر هفته جاری در سرویس اجتماعی ایکنا برگزاری نشست خبری اولین جشنواره ملی هنری هُمام ویژه اکران آثار هنری هنرمندان معلول بود. این جشنواره به همت گالری مهرهنر و با همکاری سازمان بهزیستی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۲۶ آذرماه تا یکم دیماه در فرهنگستان هنر برگزار میشود. در این نشست خبری، کریم پاشازاده، دبیر جشنواره همام با تأکید بر اینکه تمام هدف جشنواره مطرح کردن هنرمندان توانیاب در کشور است، گفت: ۱۱ درصد مردم هر جامعهای را معلولان تشکیل میدهند، پس چرا در جامعه ایران این ۱۱ درصد دیده نمیشوند؟
همچنین در ابتدای این هفته اولین جلسه شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی بر رویکرد حل مسئله با حضور محمدرضا بهمنی، مشاور وزیر و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن بشیر، رئیس سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی، مسعود کوثری، رئیس شورای علمی همایش، عبدالکریم خیامی، دبیر شورای علمی و سایر اعضای شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی در مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و در آن تأکید شد: برگزاری همایش باید به حل مشکلات مردم در حوزه سواد رسانهای و اطلاعاتی منجر شود.
در ادامه هفتهای که گذشت، شاهد برنامههای نهادها و دستگاههای مختلف برای هفته پژوهش بودیم. در همین رابطه وزیر آموزش و پرورش در آیین تجلیل از پژوهشگران برگزیده این حوزه گفت: خروجی آموزش و پرورش باید انسانی پژوهش محور باشد. محسن حاجیمیرزایی، در آئین بزرگداشت روز ملی پژوهش و تجلیل از معلمان پژوهنده و پژوهشگران برگزیده که یکشنبه ۲۴ آذرماه، در تالار فرهنگ تهران برگزار شد، اظهار کرد: باید ارزیابی دقیقتری در حوزه پژوهش انجام تا کاستیهای این حوزه مشخص شود. اگر ارزیابی تخصصی از پژوهشها در کشور داشته باشیم، میتوان به نتایجی که تحقیقات و پژوهشها در حل مشکلاتی جامعه داشته است پی برد.
تدوین لایحه حمایت از استارتاپهای شهری و لزوم خلاقیت و آیندهپژوهی در حوزه پژوهش عنوان خبر دیگری بود که این هفته، پیروز حناچی، شهردار تهران در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و ششمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی به آن تاکید کرده است. شهردار تهران با تأکید بر لزوم کاربردی کردن پژوهشهای شهری گفت: به زودی لایحه حمایت از استارتاپها را تدوین کرده و به شورای شهر تهران ارائه خواهیم کرد.
وی گفت: در فرهنگ ما ساعتی تفکر فراتر از ۷۰ سال عبادت محسوب میشود و طبیعتا امکان تجدید نظر و امکان بررسی مسیرهای طی شده اهمیت بالایی دارد. موضوع پژوهشهای کاربردی و استفاده از این زمینه برای تصمیمسازیها و تصمیمگیریها در حوزه شهری و مدیریت شهری و موضوعاتی که با آن مواجهیم، امری مهم است.
شهردار تهران با تأکید بر لزوم کاربردی کردن نتایج پژوهشهای انجام شده برای اداره شهرها گفت: امروز با دانشگاههای نسل سوم مواجهیم که کارآفرین هستند و نتیجه فعالیتهایشان بر کارآفرینی نتیجه مستقیم دارد. باید به سمتی حرکت کنیم که مراکز آموزشی و پژوهشی هم به سمت کارآفرین شدن و تأثیرگذاری آموزههای تحصیلی بر کارآفرین بودن حرکت کنند.
رونمایی از کتاب پژوهشی «خیر و احسان» با همکاری کمیته امداد با دانشگاه شریف و آزاد اسلامی خبر دیگری بود که در این هفته و در همایش فعالیتهای علمی کمیته امداد انجام شد؛ این همایش روز یکشنبه ۲۴ آذرماه، با حضور مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمود فتوحی، رئیس دانشگاه شریف، سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و سیدمرتضی حسینی، مدیرکل دفتر مطالعات و پژوهشهای کمیته امداد برگزار شد.
«آلودگی قوانین هوا را آلوده کرده است»؛ عنوان مصاحبه ایکنا با ژما جواهریپور، دانشآموخته اقتصاد انرژی و عضو مؤسسه چراغ راگا که در زمینه انرژیهای پاک و محیط زیست فعالیت میکند، در این هفته بود. وی در این گفتوگو با اشاره به کم بودن تعداد NGOهای فعال در حوزه کاهش آلودگی هوا، گفت: در بسیاری از موارد آلودگی هوا نداریم، بلکه آلودگی قوانین داریم؛ چون نمیتوانیم مسائل و گرههای قانونی را حل کنیم، گره آلودگی هوا هر لحظه بیشتر میشود.
ثبت جهانی موکبهای اربعین خبر دیگری در این هفته بود. حسن پلارک، رئیس سازمان توسعه روابط اقتصادی، سیاحتی و زیارتی ایران و عراق طی بیانیهای ضمن تبریک ثبت جهانی موکبهای اربعین در سازمان یونسکو، اربعین را مظهر انسجام، همگرایی و تمدن نوین اسلامی دانست و بیانیهای صادر کرد.
ورود نهادهای امنیتی به ماجرای کیکهای آلوده، افزایش ۱۵۰۰ تخت به بیمارستانهای جنوب تهران و سهم مدیریت شهری در کاهش آلودگی هوا؛ از تکلیف تا عمل ازجمله عناوین مهم بخش سلامت سرویس اجتماعی در این هفته بود. رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به سهم مدیریت شهری در کاهش آلودگی هوا؛ از تکلیف تا عمل تاکید کرد: معضل آلودگی هوا در کلان شهرهای کشور طی سالها و بر اثر سیاستهای محلی و ملی نادرست ایجاد شده است بر همین اساس شهرداری تهران را مکلف کردیم تا پارکها و فضای سبز محلی را توسعه داده و در ۱۲ منطقهای که سرانه فضای سبز کمی دارند، آن را گسترش دهند.
رونمایی از نسخه الکترونیک کتاب صوتی دینداری در دنیای معاصر با صدای محمد آقاسی، دسترسی به ۳۸ هزار جلد کتاب تخصصی اسلامی در قالب الکترونیک، اعلام فراخوان نظام رتبهبندی و استانداردسازی مراکز داده توسط وزارت ارتباطات و خروج کشور از حصر رسانهای و تبلیغاتی در فضای مجازی و همچنین جزئیات فعالیت شبکه مردمی سایبری انقلاب اسلامی ازجمله مهمترین عناوین خبری در گروه فناوری اطلاعات سرویس اجتماعی در این هفته بود.
امضای تفاهم برای اعزام ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر به حج ۹۹ خبر مهم دیگر این هفته بود. علیرضا رشیدیان، رئیس این سازمان، در بازگشت از سفر خود به عربستان در فرودگاه امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه این سفر به دعوت وزیر حج و عمره عربستان برای مذاکره و امضای تفاهمنامه حج ۱۳۹۹ (برابر با ۱۴۴۱هجری. قمری) انجام شد، گفت: این سفر دستاوردهای خوبی در بر داشت و اصلیترین محور تیم مذاکرهکننده ما پیگیری اصل عزت، کرامت، آرامش و امنیت حجاج ایرانی بود که به عنوان اولین اصل تفاهمنامه مطرح شد و طرف عربستانی هم بر پایبندی و رعایت به آن تأکید داشت.
وی بیان کرد: براساس این تفاهمنامه، جمعیت حجاج ما نسبت به سال قبل بیش از یک هزار نفر افزایش یافته است و طبق مصوبه سازمان همکاریهای کشورهای اسلامی که سهمیه حج کشورها به ازای هر یک میلیون جمعیت آنها یک هزار نفر است، امسال ۸۵ هزار زائر ایرانی به این سفر معنوی اعزام میشوند که با دو هزار و ۵۵۰ نفر هم عوامل اجرای حج این تعداد به ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر میرسد.
این هفته خبرهای شوکه کنندهای را هم شاهد بودیم که از جمله آن افتتاح طرحی بود که ۱۰ سال پیش اجرا نشد؛ «هر مسجد؛ یک حقوقدان» طرحی برای ارتقای آگاهی مردم و راهکاری برای کاهش پروندههای قضائی است. همین طرح ۱۰ سال پیش نیز در کشور مطرح و اجرای آن آغاز شد، اما تداوم نیافت. دستورالعمل اجرایی طرح «هر مسجد یک حقوقدان» مصوب مهر ماه ۹۸ معاونت فرهنگی قوه قضائیه در حال اجرا شدن در استانهای مختلف کشور است. این طرح در حالی رونمایی و آغاز به کار کرد که براساس آن مقرر شده با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد و سایر نهادهای مربوطه، در مساجد دفتری به وکلای دادگستری اختصاص داده شود تا به صورت رایگان به ارائه مشاوره حقوقی بپردازند و مشکلات حقوقی مردم را مرتفع کنند؛ و در پایان یک سؤال؛ اگر طرح هر مسجد یک حقوقدان ۱۰ سال پیش اجرا و تداوم مییافت، اکنون تعداد پروندههای قضائی کشور چه قدر بود؟
متهم اصلی بوی نامطبوع تهران مشخص نیست
هنوز منشأ بوی نامطبوعی که از سال گذشته تا کنون چهار بار در تهران منتشر شده بود، مشخص نشده؛ این در حالی است که به اعتقاد برخی مسئولان، این بو و بسیاری از مشکلات دیگر در پایتخت برای مسئولان شهری تکراری شده است. نکته قابل توجه این است که همزمان با بارش باران، این بو در تهران شدت بیشتری پیدا میکند و راهکاری برای کاهش و کنترل منبع این بو اعلام نشده است. اما خبر این بود که متهم اصلی بوی نامطبوع تهران مشخص نیست و ۳ گاز علت احتمالی آن معرفی شده است. انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، در جلسه بررسی منبع یا منابع بوی نامطبوع تهران، گفت: در این جلسه سه نوع گاز تشخیص داده شده که به ترتیب SO ۲ و SH ۲ و با احتمال کمتری آمونیاک بوده، البته متهم اصلی هنوز مشخص نشده است.
راهی شدن بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر به علت آلودگی هوا، تقدیر از خادمان حسینی مرز میرجاوه و برگزاری نشست «منطق اجتماعی اعتراضات آبان ۹۸»، برپایی نمایشگاه موضوعی «ادیان و مذاهب» در حسینیه ارشاد، تفاهمنامه راهاندازی اندیشکده تعاون بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و نشست خبری همایش دانشآموزی پنجاه و هفتمین سال جایزه بنیاد البرز از دیگر عناوین خبری این هفته سرویس اجتماعی ایکنا بود.
پایان کاری هفته جاری و همزمان با ایام هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه، نیز سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از تحریریههای خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) بازدید کرد. در این بازدید حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی؛ عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، و سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، سیدسعیدرضا عاملی را همراهی کردند. عاملی در جریان بازدید از تحریریه فارسی، تحریریه بینالملل، بخش خبرنگاران افتخاری ایکنا (نبأ) و استودیو مبین، با عملکرد سرویسهای مختلف این رسانه آشنا شد و از نزدیک در جریان تولید اخبار و پیگیری سوژههای خبری در این خبرگزاری تخصصی قرار گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جریان بازدید از ایکنا، با بیان اینکه قرآن علاقهمندان زیادی در جهان دارد، گفت: هر چقدر قدرت ایکنا زیاد باشد، علاقهمندان آن هم افزایش پیدا میکنند؛ لذا باید بازتعریفی از خودتان داشته باشید و اعلام کنید که خبرگزاری قرآنی نیستید و در همه امور مرتبط با قرآن برای مخاطبان برنامه داشته باشید و ایکنابوک و ایکناگرین راه بیندازید.
انتهای پیام