کد خبر: 3865378
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳
سلجوقی اظهار کرد؛

استقلال در فضای مجازی نیازمند توسعه نرم‌افزار‌های پایه و جویشگرهای ملی

گروه فناور‌ی اطلاعات ــ عضو انجمن سواد رسانه‌ای ایران با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور، به تعدادی از نرم‌افزار‌های پایه برای استقلال در فضای مجازی نیاز داریم، گفت: حتی اگر چیزی به نام تحریم و یا اختلاف بین ایران با برخی کشورها وجود نداشت، اما برای استقلال در فضای مجازی به یکسری نرم‌افزار پایه نیاز داشتیم که ازجمله این نرم‌افزار‌های پایه، جویشگر‌ها هستند.

خسرو سلجوقی، عضو انجمن سواد رسانه‌ای ایران و کارشناس فضای مجازی، در گفت‎وگو با ایکنا؛ با اشاره به بایسته‌های استقلال کشور در فضای مجازی، گفت: قطعا صحبت از توسعه شبکه ملی اطلاعات و استقلال در فضای مجازی، هرگز به معنای قطع اینترنت و زیستن در گذشته نیست، بلکه این دو مکمل یکدیگر هستند.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور برای تحقق این موضوع، به تعدادی از نرم‌افزار‌های پایه برای استقلال در فضای مجازی نیاز داریم، گفت: حتی اگر چیزی به نام تحریم و یا اختلاف بین ایران با کشورهایی مثل آمریکا وجود نداشت نیز برای استقلال در فضای مجازی به یکسری نرم‌افزار پایه نیاز داشتیم که از جمله این نرم‌افزار‌های پایه، جویشگر‌ها هستند.

عضو انجمن سواد رسانه‌ای ایران افزود: کشوری مثل کُره که با آمریکا دوستی هم دارد به‌ دنبال جویشگر بومی خودش است، روسیه و چین نیز اینگونه هستند؛ تقریبا بیشتر کشور‌هایی که به گونه‌ای در پی استقلال در فضای مجازی هستند به دنبال ایجاد این نرم‌افزار‌های پایه نیز هستند. بر همین اساس ایران هم در این زمینه تلاش کرده است، هرچند که از نظر من شیوه ورود درست نبوده است.

سلجوقی ادامه داد: زمانی که در وزارت ارتباطات بودم خیلی سعی کردم تا دوستانی که در بخش نرم‌افزار‌های پایه فعالیت می‌کردند از این نگاه که دولت باید هزینه کند تا جویشگر‌ها زنده بمانند خارج شوند؛ لذا این جویشگر‌ها باید به گونه‌ای فعال شوند که بخشی از منابع خودشان را از ارائه خدمات به دست آورند.

این کارشناس فضای مجازی با تأکید بر اینکه قطعاً دولت‌ها و حکومت‌ها بر مبنای استراتژیکی که انتخاب می‌کنند، وظایفی نسبت به مردم دارند، تصریح کرد: دولت‌ها در مقابل خدمات پایه در فضای مجازی که به فضای حقیقی جامعه تبدیل شده و مردم به شدت درگیر آن هستند باید به یکسری وظایف عمل کنند، حتی اگر این خدمات توجیه اقتصادی هم نداشته باشند.

وی خدمات پایه را اعم از جست‌وجو، ایمیل و پیام‌رسان‌ها دانست و گفت: این خدمات پایه برای کسب استقلال جزو وظایف حکومت‌ها و دولت‌هاست و فارغ از استقلال برای خودکفایی و بروز و شکوفایی در زمینه فضای مجازی نیز مورد نیاز هستند.

سلجوقی با بیان اینکه در خدمات پایه می‌توانیم چهار بُعد امنیت، فرهنگ، اجتماع و اقتصاد را داشته باشیم، گفت: در این حوزه مسئله امنیت و رخنه دولتی در پیام‌رسان‌ها که در جامعه مطرح شده است یکی از مسائل مهم و مورد توجه است. اما باید بدانیم مردم ما افرادی نیستند که بخواهند برای مسائل امنیتی از موتور‌های جست‌وجوگر یا پیام رسان‌ها استفاده نکنند؛ بلکه مردم به دنبال خدمات خوب هستند.
انتهای پیام
captcha