کد خبر: 3865633
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۶
غنیمی‌فر پاسخ می‌دهد:

چرا کشورهای اسلامی باید برای جایگزینی دلار اقدام کنند

گروه اقتصاد ــ رئیس اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدی اظهار کرد: پس از ایجاد پول کاغذی، دلار تبدیل به مبنای مبادلات تجاری در سطح جهان شد اما الان که دلار در حال سلطه بر سایر ارزها است، بهتر است آن را از میدان خارج کرده و ارز دیگری توسط کشورهای اسلامی جایگزین آن شود.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، رئیس‌جمهور، روز پنجشنبه هفته گذشته ضمن حضور در اجلاس سران كوالالامپور 2019 در جمع رؤسای جمهور، نخست‌وزیران و روسای هیئت‌های حاضر در این اجلاس سخنرانی كرد. وی در بخشی از سخنان خود پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت اقتصادی و سیاسی کشورهای اسلامی ارائه داد که از جمله این موارد، تأسیس «صندوق مشترك نشست كوالالامپور برای تأمین مالی همكاری‌های فناورانه میان كشورهای اسلامی»، «مركز تحقیقات مشترك در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و «امنیت سایبری» و «بازار مشترك كشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» بود.

هادی غنیمی‌فر، رئیس اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدی و رئیس اسبق خانه صنعت، معدن و تجارت، در گفت‌وگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره نکات اقتصادی مطرح شده در این کنفرانس پرداخت و اظهار کرد: ابتدا باید گفت که تشکیل این بازار مشترک برای کشورهای اسلامی بسیار ضروری است. الان کشورهای دنیا در حال تشکیل بلوک‌های مختلف اقتصادی است و ما هم چه با همه ابعاد آن بازار موافق یا مخالف باشیم ناچاراً باید به سمت چنین بلوک‌بندی‌هایی برویم.

تشکیل بازار مشترک در حوزه اقتصاد دیجیتال؛ راهکاری برای مقابله با تحریم‌ها

وی ادامه داد: اگر ما وارد چنین بازار مشترکی نشویم همانند بسیاری از مسائل دیگر از قافله جا خواهیم ماند و اگر بعداً بخواهیم عضو چنین سازمان‌هایی بشویم باید جریمه هم پرداخت کنیم. بنابراین معتقدم تشکیل چنین بازاری بسیار مفید است؛ به ویژه الان که همه در حال تحریم ما هستند.

حتما باید برای تشکیل این بازار در میان کشورهای اسلامی تلاش کنیم و به محض تشکیل هم عضو آن شویم. آقای مهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی هم در این اجلاس از این ایده حمایت کردند چراکه شخصی خوش فکر هستند و برای مملکت خودشان کارهای بسیار مفیدی انجام داده‌اند

غنیمی‌فر افزود: معتقدم در شرایط کنونی مانعی برای تشکیل بازار مشترک کشورهای اسلامی در زمینه اقتصاد دیجیتال وجود ندارد و هرآنچه هست، امتیاز برای ما است اما اگر الان وارد چنین سازمانی نشویم، بعداً برای عضویت در آن دچار مشکل خواهیم شد؛ همانند اتفاقی که در مورد ارتباط ایران با سازمان تجارت جهانی (WTO) رخ داد.

مزایای عضویت در بازار مشترك كشورهای اسلامی

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: ما زمانی عضو سازمان تجارت جهانی نبودیم چراکه خودمان عضو نشده بودیم اما وقتی درخواست عضویت دادیم برای ما بهانه‌های زیاد درآوردند. زمانی به ما التماس می‌کردند که بیائید در این سازمان عضو شوید اما مسئولان اقتصادی کشور حاضر به چنین کاری نمی‌شدند و بهانه‌‌های زیادی می‌آوردند اما زمانی‌که گفتیم می‌خواهیم عضو شویم آنها گفتند که به این راحتی نمی‌توانید عضو شوید بلکه باید پیش‌نیازهای ورود به سازمان تجارت جهانی را اجرایی کنید. در نهایت بعد از مدت‌های مدیدی اجازه داده که عضو ناظر شویم.

رئیس اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدی بیان کرد: با این اوصاف معتقدم که حتما باید برای تشکیل این بازار در میان کشورهای اسلامی تلاش کنیم و به محض تشکیل هم عضو آن شویم. آقای مهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی هم در این اجلاس از این ایده حمایت کردند چراکه شخصی خوش فکر هستند و برای مملکت خودشان کارهای بسیار مفیدی انجام داده‌اند.

لزوم حذف دلار از مبادلات تجاری کشورهای اسلامی

وی ادامه داد: آقای مهاتیر محمد در این کنفرانس به خوبی به آمریکا حمله کرد که چرا برخی از کشورهای دنیا از جمله ایران را تحریم می‌کند؛ به این دلیل که ایران با کشورهای دیگری هم ارتباط دارد و با آنها تبادلات اقتصادی برقرار کرده است. وی حرف‌های مفیدی زدند و لذا معتقدم تشکیل چنین بازاری با حضور کشورهای اسلامی به نفع همه ما تمام خواهد شد.

غنیمی‌فر در پایان درباره تأکید رؤسای جمهور ایران و نخست وزیر مالزی مبنی بر ضرورت حذف دلار از مبادلات تجاری میان کشورهای اسلامی گفت: این هم اقدامی بسیار ضروری است. زمانی برای مبادلات تجاری، از گوسفند و گندم و ... استفاده می‌کردند. سپس برای سهولت انجام مبادلات تجاری از سکه استفاده می‌‌کردند پس از ایجاد پول کاغذی در نهایت کار به جایی رسید که دلار تبدیل به مبنای مبادلات تجاری در سطح جهان شد اما الان که دلار در حال سلطه بر سایر ارزها است بنابراین بهتر است آن را از میدان خارج کرده و ارز دیگری توسط کشورهای اسلامی جایگزین آن شود.

انتهای پیام
captcha