کد خبر: 3866068
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۳
حجت‌الاسلام لکزایی:

ایران پرچمدار همگرایی در جهان اسلام است/ ارسال 100 مقاله به همایش گفت‌وگوهای ایران و عرب

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: در حالی که تابلوهای واگرایی، افراط‌گرایی و تفرقه در منطقه و جهان اسلام بلند است، ولی ایران، پرچم هم‌افزایی و اشتیاق برای وحدت و صلح و ایجاد تمدن اسلامی را برافراشته کرده است.

ایران پرچمدار همگرایی در جهان اسلام است/ ارسال 100 مقاله به همایش گفت‌وگوهای ایران و عربحجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حاشیه همایش بین‌المللی «گفت‌وگوهای فرهنگی در چشم‌انداز تمدنی ایران و جهان عرب»، در گفت‌وگو با ایکنا، گفت: هدف ما از برپایی این همایش، کمک به روند مبارزه با تکفیر در جهان اسلام و ارتقا وضعیت امنیتی در کشورهای اسلامی است.

وی با بیان اینکه پیش از این نیز همایش‌هایی در کشور‌های عراق، تونس، قطر و لبنان توسط دفتر تبلیغات اسلامی با این موضوع برگزار شده است، افزود: در طول دو سالی که در مورد این همایش فعالیت علمی صورت گرفته است نزدیک به صد مقاله به دبیرخانه ارسال شد و در نهایت ۶۰ چکیده مقاله مورد پذیرش قرار گرفت. از میان این ۶۰ چکیده، ۵۶ مقاله مورد تاکید قرار گرفت که در ۴ پنل مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه مهمانانی از کشور‌های عربی از جمله الجزایر، عراق و سوریه همچنین لبنان، عمان و ... همچنین روسای دانشگاه‌های کشور حضور دارند ادامه داد: این همایش به مدت دو روز یعنی امروز و روز پنجشنبه، ۵ دی ماه که گروه دوم مهمانان ما به ایران خواهند آمد برگزار می‌شود همچنین همایش وسیعتری هم در این راستا، در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به برخی مشکلات فراروی حضور اندیشمندان کشور‌های اسلامی به این همایش بیان کرد: اندیشمندان زیادی برای این همایش دعوت شدند، ولی برخی یا خودشان ترسیده و یا برخی، باعث ترس آنان از حضور در ایران شده‌اند به خصوص اینکه تبلیغات ایران‌هراسی دشمنان هم زیاد است.

لکزایی با بیان اینکه معمولا برای این نوع همایشات انصرافی زیاد داریم اظهار کرد: هدف ما از برپایی این همایش کمک به تحقق و بازآفرینی تمدن اسلامی در دوره کنونی است؛ قبل از اسلام تمدن ایران در این منطقه وجود داشت که از غرب تا مصر و یمن و از شرق تا سند رفته بود و همین سبب می‌شود تا کشور‌های اسلامی امروز با ما عناصر مشترک زیاد تاریخی و فرهنگی داشته باشند.

وی تاکید کرد: امروز با توجه به اینکه همه مسلمان هستیم فارغ از اشتراکات تمدنی و فرهنگی و تاریخی، اشتراکات فراوان دینی مانند پیامبر و قرآن را داریم لذا نباید وضع مسلمین این طور باشد.

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه تحولات اخیر منطقه از جمله تحولات عراق در این مباحث اثر می‌گذارند تصریح کرد: این تحولات به سهم خود باعث فاصله میان کشور‌ها می‌شود که حتی در یک پدیده معمولی مانند زیارت اثر خود را گذاشته است، چون خود این کشور‌ها درگیر مسائل داخلی شده و نمی‌توانند وظایفَشان در مورد امور خارجی را مدیریت کنند.

وی بیان کرد: وقتی عناصر گریز از مرکز فعال شدند عناصری که دنبال همگرایی هستند تحت فشار قرار گرفته و حرکات آنان ضعیفتر می‌شود و این مسئله در همه دنیا وجود دارد.

لکزایی با بیان اینکه این همه تابلوی واگرایی، افراط‌گرایی و تفرقه در منطقه و جهان اسلام بلند است، اظهار کرد: این همایش تابلوی هم‌افزایی و اشتیاق برای وحدت و صلح و ایجاد تمدن و به نوعی ابراز نفرت و انزجار از حرکت‌های واگرایانه را بلند کرده است.
انتهای پیام
captcha