کد خبر: 3867914
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
حجت‌الاسلام ‌احمدی:

نحوه گزینش روحانیون کاروان‌ها براساس درخواست حجاج تغییر کرد

گروه جامعه ــ مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به جوان‌تر شدن ترکیب سنی زائران حج از تغییر نحوه گزینش روحانیون کاروان‌ها براساس نیاز زائران خبر داد و گفت: زائران بیشتر به دنبال درک اسرار حج هستند.

حجت‌الاسلام ‌حمید احمدی، مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که با توجه به کاهش سن زائران ایرانی حاضر در حج تمتع نیازسنجی‌های فرهنگی این زائران چگونه انجام و تأمین می‌شود؟ گفت: نیازسنجی‌های فرهنگی بیشتر در خلال برنامه‌های فرهنگی قبل از اعزام زائران در ایران و برنامه‌های فرهنگی در حج صورت می‌گیرد. یاوران حجاج، کارگزاران، مدیران و روحانیون کاروان‌ها و زائران فرهیخته در جلسات حجاج مباحث را رصد می‌کنند و بین نخبگان کاروان‌ها با نماینده ولی‌فقیه درباره مباحث فراگیر گفت‌و‌گوهای متعددی می‌شود. همچنین مدیریت ارزشیابی بعثه از زائران می‌خواهد که فرم‌های نظرسنجی را در سامانه پر کنند.

حجت‌الاسلام احمدی از جمع‌بندی نظرات زائران در حج جاری سخن گفت و افزود: نتایج این جمع‌بندی، نیازها و انتظارات فرهنگی زائران را به خوبی نشان می‌دهد. براساس همین جمع‌بندی‌ها نیز تغییراتی در گزینش‌ روحانیون کاروان‌های حج انجام شده است. تناسب بین روحانی و ترکیب زائران از خواسته‌های جدی زائران است که بر این اساس کاروانی که تعداد تحصیل‌کردگان آن زیاد است، متقاضی حضور روحانی با تحصیلات بالا هستند و توقع دارند روحانی کاروان‌شان با نیازها و حتی ادبیات گفتاری آنها آشنا باشد یا زائرانی از قومیت‌های مختلف خواهان روحانی بومی هستند.

وی در پاسخ به اینکه بیشترین سؤال‌ها و شبهات حجاج سال جاری حول چه مباحثی بوده است؟ بیان کرد: حجاج شبهات خاصی را مطرح نمی‌کردند، بلکه بیشتر در خصوص اسرار و معارف حج سؤال داشتند و می‌خواستند حج را عمیق‌تر بفهمند.

مدیر آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: روش‌های آموزشی و برنامه‌های فرهنگی به نحوی تغییر داده شده است که زائران نگرانی و استرس زیادی را حس نکنند و لذت معنوی بیشتری از حج ببرند. سال گذشته نیز 80 کارگاه آموزشی از جمله ارتباط مؤثر و مدیریت معنوی سفر برای روحانیون کاروان‌ها برگزار شد تا ارتباط بین روحانیون و اعضای کاروان‌ها بیشتر و بهتر برقرار شود.

وی تأکید کرد: البته یکی از مشکلاتی که نمی‌توان کار خاصی برای آن انجام داد ناهمگونی اعضای کاروان‌هاست. یعنی در یک کاروان زائران تحصیل‌کرده و بی‌سواد در کنار هم حضور دارند و روحانی کاروان باید برای این افراد برنامه‌های فرهنگی و آموزشی اجرا کند؛ روحانیون کاروان‌ها تلاش دارند به نیازهای افراد حاضر در کاروان توجه کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی زائران حج برای اولین بار سفر خارج از کشور را تجربه می‌کنند و سوار هواپیما می‌شوند، اظهار کرد: همه اینها برای زائران استرس‌زاست و باید مسئولان مدیریت کنند. از سوی دیگر باید مناسک حج به درستی اجرا و برای هر زائر متناسب با توان آموختنش مناسک توضیح داده شود.

حجت‌الاسلام احمدی از تغییر ترکیب جلسات آموزشی و کمتر شدن زمان اختصاص یافته به مناسک حج خبر داد و گفت: کمتر از یک‌سوم جلسات آموزشی مربوط به تشریح احکام است و بیشتر وقت جلسات برای بیان سیره، اسرار، معارف و تفسیر احکام حج صرف می‌شود.

انتهای پیام
captcha