کد خبر: 3869274
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۳

مستند «عقیل»؛ راوی زندگی ابومهدی‌ها/ خط مقاومت مرزها را درنوردیده است

گروه هنر ــ تهیه‌کننده مستند «عقیل» گفت: این مستند روایت نسل دوم معاودین عراقی مانند ابومهدی‌ها در ایران و پیاده‌روی اربعین است.

مستند «عقیل»؛ راوی زندگی ابومهدی‌ها در پیاده‌روی اربعینامیرحسن خواجوی، تهیه‌کننده مستند «عقیل»، در گفت‌وگو با ایکنا در معرفی این مستند گفت: مستند داستانی «عقیل» روایت معاودین عراقی است که در ایران زندگی می‌کنند. در واقع معاودین ایرانیانی هستند که از گذشته‌های دور به عراق مهاجرت کردند و در زمان صدام از این کشور اخراج شدند و فرزندانشان در ایران به دنیا آمدند و زندگی کردند. معاودین در طول سال‌هایی که در ایران بودند، چه در زمان جنگ و چه پس از آن، مشقات فراوانی کشیدند و مجاهدت‌های بسیاری کردند و این مستند روایت نسل دوم خانواده‌های عراقی مانند ابومهدی‌ها در پیاده‌روی اربعین است.

وی افزود: در این مستند با فردی مواجه می‌شویم که تاکنون در عراق نبوده، اما عراقی‌الاصل بوده و تمام عمرش را در ایران گذرانده است. پدر و مادر خود را از دست داده و از اینکه وارد عراق شود واهمه‌ دارد، اما به ذوق پیاده‌روی اربعین وارد این مسیر می‌شود.

خواجوی با بیان اینکه این اثر در قالب یک فیلم بلند ساخته شده است، تصریح کرد: این اثر روایت مردانی است که امروز آن‌ها را نیرو‌های مجاهد عراقی یا حشدالشعبی می‌نامیم. این بزرگ‌مردان هموطنان ما هستند، اما علاقه‌مندند که در سرزمین عراق زندگی کنند.

وی ادامه داد: ساخت این فیلم سال گذشته و در مدت یک ماه فیلمبرداری انجام شد و سختی‌های زیادی را در این مسیر متحمل شدیم، زیرا فیلمبرداری در دو لوکیشن ایران و عراق انجام شد. اگر امثال سردار شهید سلیمانی‌ها نبودند، امکان ساخت این اثر از ما گرفته می‌شد؛ از این رو از نیرو‌های حشدالشعبی، سپاه قدس و سپاه بدر، که ما را در ساخت این اثر یاری کردند، تشکر می‌کنم.

«عقیل» به شهیدان سلیمانی و ابومهندس تقدیم  می‌شود

این تهیه‌کننده ابراز کرد: وقتی خبر اکران این فیلم در جشنواره عمار به ما رسید، هنوز خبر شهادت سردار سلیمانی منتشر نشده بود، اما همزمانی این دو ما را بر آن داشت که این اثر را به بزرگ‌مردانی همچون سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و یارانشان تقدیم کنیم، زیرا این سربازان واقعی مرز‌های جغرافیایی را تغییر دادند و امیدواریم این اثر مورد علاقه و استقبال مخاطبان قرار گیرد.

وی با اشاره به زمان اکران این فیلم بیان کرد: این اثر از ساعت ۱۴ در سینما فلسطین و در بخش بیداری اسلامی جشنواره فیلم عمار اکران و رونمایی می‌شود و از عموم علاقه‌مندان دعوت می‌کنم که این فیلم را ببینند. ما در این اثر سعی کردیم که پرده‌های ناسیونالیستی را کنار بزنیم. بنابراین وقتی با شهادت سردار سلیمانی در آن سوی مرز‌ها مواجه می‌شویم، نشان می‌دهد که خط مقاومت مرز‌ها را درنوردیده است.

دلایل نام‌گذاری عقیل

خواجوی درباره عنوان این اثر گفت: عقیل برادر امیرالمؤمنین(ع) بود و با رفتاری که حضرت با وی داشت، متحول شد. بنابراین در مستند عقیل نیز شاهد تحول جوانی هستیم که آمال و آرزو‌هایی دارد، اما به وصیت پدر به سفر پیاده‌روی اربعین می‌رود و در این مسیر تحول بنیادینی در او ایجاد می‌شود. همچنین این مستند نشان می‌دهد که رفتن رسیدن و راه مقصد است، نه اینکه به جایی برسیم. همین باعث شد که مستند را «عقیل» نامگذاری کنیم.

یادآور می‌شود، بهزاد شیخ کارگردان، امیرحسن خواجوی تهیه‌کننده، عقیل بهرامی روایتگر و مجتبی حسن‌زاده تصویربردار مستند عقیل هستند.

انتهای پیام
captcha