کد خبر: 3870517
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۱

انسجام دشمنان و تفرقه اهل حق قلب علی(ع) را به درد می‌آورد

گروه اندیشه ــ یک استاد برجسته اخلاق با اشاره سخنان حضرت امیر(ع) در نهج‌البلاغه بیان کرد: آن چیزی که دل حضرت(ع) را به درد می‌آورد، همین انسجام دشمنان و تفرقه اهل حق است که امروز نیز دقیقاً شرایط به همین منوال است.

قاطمی‌نیا

به گزارش ایکنا؛ مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا(س)، شب گذشته، 19 دی‌ماه، با سخنرانی آیت‌الله فاطمی‌نیا در اصفهان برگزار شد.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به روایتی بیان کرد: سلمان فارسی روایت می‌کند از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند هرکسی که دخترم فاطمه(س) را دوست داشته باشد، او در بهشت با من است. کسی هم که او را دشمن داشته باشد در آتش است، اما این محبت حضرت زهرا(س) ذخیره عجیبی است که فرمود حب فاطمه(س) در صد موطن به درد می‌خورد و سودمند است. موطن یعنی در قیامت یک جاهایی است که سؤالاتی می‌پرسند و بلاتشبیه وقتی به سفر می‌روید هر کس در فرودگاه یک سؤال از شما می‌پرسد که این‌ها مواطن هستند.

وی تصریح کرد: البته به ما نگفتند که اینها چیست، اما آسان‌ترین این موطن‌ها که بدن‌ها از ترس آن می‌لرزد، موت، قبر، میزان و محشر است. از اینها می‌ترسیم، اما اگر به حضرت زهرا(س) ارادت داشته باشیم ترسی ندارد. بنابراین آسان‌ترین این صد موطن این چهارتا است و امیدواریم که خداوند ما را با محبت این خاندان از دنیا ببرد.

این استاد اخلاق در ادامه افزود: به تعبیر امام صادق(ع)، اول مظلوم عالم علی(ع) است. البته که تا کسی با نهج‌البلاغه آشنا نباشد و تاریخ را ندیده باشد، نمی‌تواند این را بفهمد که اول مظلوم عالم به چه معنا است. حضرت زهرا(س) که در بستر شهادت بود، زنان مدینه به عیادت آمدند و احوال‌پرسی کردند، اما ایشان جواب نداد و مسیر سؤال و جواب را تغییر داد و فرمود چرا مردم با علی(ع) بد شدند؟ مگر او چه کرده است؟ یعنی در بستر شهادت به فکر مظلومیت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به خطبه 27 نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: بر اساس این خطبه باید بگوییم که دین ما، دین محبت است نه خشونت. داستان این خطبه مفصل است. دشمنان به برخی از جاها حمله کردند و یک آدم بی مبالات، خلخال از پای یک دختر یهودیه که زیر پرچم اسلام بود کشید. او نیز فقط التماس می‌کرد که من را رها کنید. وقتی خبر به گوش امام(ع) رسید فرمودند، اگر کسی از این غصه بمیرد نباید او را ملامت کرد و او نزد من محترم است.

فاطمی‌نیا در ادامه افزود: اگر کفار زیر پرچم اسلام باشند و شمشیری علیه اسلام نکشند، اسلام آنها را زیر بال و پر خود می‌گیرد و در کشور ما نیز اقلیت‌های دینی اینطور هستند، اما آن زمان یک مسلمان نمای بی‌مبالات خلخال از پای این دختر یهودیه کشید. این افراد کسانی هستند که فقط به دنبال دنیا هستند و مستکبران امروزی نیز همین‌طور هستند و به خاطر یک بشکه نفت حاضر هستند که ده‌ها کودک را بکشند.

وی تصریح کرد: بنابراین حضرت(ع) بعد از شنیدن این خبر نفرمودند که صرفاً متاسف شدم، فرمودند اگر کسی از این غصه بمیرد نباید او را ملامت کرد. مقایسه کنید با رفتار جنایتکارانی که هواپیمای ایرانی را زدند و ده‌ها نفر بی‌گناه و بی‌دفاع را کشتند، اما در انتها فقط گفتند که متأسفیم.

این استاد اخلاق بیان کرد: اما در این خطبه امام علی(ع) عاملی که موجب شد دل ایشان به درد آید را بیان کرده‌اند که عبارت از انسجام دشمنان است. امروزه نیز همین طور است که اگر آمریکا از یک مسئله‌ای دفاع کند و ظلمی کرده باشد، فوراً انگلیس و فرانسه و ... نیز از او دفاع می‌کنند، اما در میان کشورهای مسلمان این طور نیست. در کشورهای شیخ‌نشین برای نماز اول وقت مردم را فرا می‌خوانند، اما در برابر دشمن اتحاد ندارند و اگر ظلمی شود، اینها نیز همراهی می‌کنند. البته که امام راحل نیز نسبت به این مسائل بسیار تذکر می‌داد.

وی در ادامه افزود: بنابراین حضرت با قسم یاد کردن این مسئله را بیان می‌کند و می‌فرماید که به خدا قسم قلب را می‌میراند و مریض می‌کند و غصه به وجود می‌آورد که دشمنان بر باطل خود منسجم هستند، اما شما در حق متفرق هستید. در کشور ما دو مسئول با هم نمی‌توانند کنار آیند. در هیئت‌ها نیز این طور است و در تهران هیئت‌هایی داریم که از یکدیگر جدا شده‌اند.

انتهای پیام
captcha