
به گزارش
ایکنا؛ در راستای توسعه همکاریهای بینبخشی برای تحقق توسعه پایدار در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تفاهمنامه همکاری میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و جهاددانشگاهی دانشگاهی با حضور علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی امروز یکشنبه، ۲۲ دیماه در پارک علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی منعقد شد. موضوعات همکاری، بندها و مفاد این تفاهمنامه به شرح زیر است:
موضوع و محورهای همکاری
محورهای همکاری مشترک مابین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جهاددانشگاهی به شرح زیر است:
۱. استفاده از توانمندیهای علمی، تخصصی و تجربیات جهاددانشگاهی در راستای تحقق اهداف، رسالتها و برنامههای توسعهای وزارتخانه.
۲. همکاری در ارتقای دانش تخصصی و توسعه مهارتهای کارکنان و ذینفعان وزارتخانه، از طریق اجرای پروژههای تحقیقاتی، برگزاری دورههای توانمندسازی کارکنان، طراحی و اجرای آموزشهای مورد نیاز.
۳. مشارکت در برگزاری کنگرهها، همایشها، سمینارها، نشستهای علمی و کاربردی و تورهای تخصصی با رویکرد علمی، آموزشی و ترویجی.
۴. همکاری در تولید محتوای علمی، آموزشی، فرهنگی و رسانهای در راستای توسعه بخشهای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعم از تألیف و چاپ و نشر کتاب و مجلات علمی و تخصصی، محصولات چندرسانهای و دیجیتال، تولیدات خبری، محتوای آموزش الکترونیکی.
۵. حمایت مشترک از برگزاری رویدادهای کارآفرینی مرتبط و حمایت از تأسیس کسب و کارهای فناورانه در حوزههای گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی.
۶. همکاری در ارتقای هویت ایرانی و اسلامی جوانان بهویژه دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی برای آشنا کردن هرچه بیشتر نسل جوان ایران و کشورهای اسلامی و فارسی زبان با مواریث تاریخی و تمدنی مشترک در قالب همایش بینالمللی خلیج فارس، اردوهای ایران مرز پرگهر و ...
تعهدات جهاددانشگاهی
۱. در اولویت قرار دادن نیازهای علمی و پژوهشی وزارتخانه و ارائه راهحلهای علمی برای چالشها و مسائل پیشروی توسعه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در شبکه برنامه پژوهشی مراکز علمی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور.
۲. همکاری در تسهیل بهرهمندی وزارتخانه از خدمات رسانهای و علمی و فرهنگی جهاددانشگاهی.
۳. همکاری در طراحی و اجرای دورههای آموزشی کوتاهمدت و بلندمدت، نشستهای تخصصی و رویدادهای مرتبط با صدور گواهینامه معتبر در حوزههای سه گانه فعالیت وزارتخانه.
۴. ارائه خدمات مشاورهای و تخصصی بهمنظور اجرای هر چه بهتر طرحهای اجرایی، علمی، تحقیقاتی، آموزشی و تدوین اسناد توسعهای وزارتخانه.
۵. کمک به تألیف، تدوین و انجام خدمات چاپ و نشر کتب، مجلات و سایر منابع علمی موردنیاز در حوزههای مرتبط.
۶. مشارکت در برگزاری همایشها، سمینارها، کارگاهها و نشستهای علمی و تخصصی حوزه در ابعاد ملی و بینالمللی.
۷. همکاری در طراحی و اجرای رویدادهای کارآفرینی و مشارکت در شناسایی، پرورش و ساماندهی کسب و کارهای فناورانه در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی.
۸. ارائه تسهیلات به کارکنان وزارتخانه و خانوادههای آنها جهت استفاده از خدمات آموزشی کوتاهمدت جهاددانشگاهی سراسر کشور.
۹. معرفی سه نماینده در بخشهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی جهت شرکت در جلسات کارگروه مشترک.
تعهدات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
۱. همکاری در انتقال تجربیات و دادههای علمی و تحقیقاتی مورد نیاز جهاددانشگاهی.
۲. بررسی پیشنهادهای جهاددانشگاهی در خصوص محورهای همکاری و اعلام نتایج آن و ارائه عناوین پژوهشی و برنامههای آموزشی مصوب وزارتخانه.
۳. بررسی و تصویب استانداردهای آموزشی و سرفصلهای دورههای تخصصی ارائهشده از سوی جهاددانشگاهی.
۴. همکاری در اجرای دورههای آموزشی کوتاهمدت و بلندمدت، نشستها و رویدادهای تخصصی برای کارکنان و ذینفعان وزارتخانه.
۵. همکاری در برگزاری همایشها، سمینارها، کارگاهها و نشستهای علمی و تخصصی با موضوع گردشگری در ابعاد ملی و بینالمللی.
۶. مساعدت در ایجاد مراکز نوآوری و شکوفایی مرتبط با صنایع دستی و گردشگری و همکاری در برگزاری رویدادهای کارآفرینی و ... میراث فرهنگی در چارچوب قوانین و مقررات ناظر.
۷. حمایت از مطالعه و ایجاد پایلوت الگوهای نوین گردشگری و همکاری و ارائه مدل سرمایهگذاری گردشگری متناسب با مزیتهای نسبی استانهای کشور با رعایت قوانین و مقررات مرتبط.
۸. پشتیبانی فعالیتهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و ترویجی جهاددانشگاهی در حوزههای گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی.
۹. در اولویت قرار گرفتن مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی صلاحیتدار جهاددانشگاهی، در جریان برونسپاری پروژههای علمی، فرهنگی و ترویجی وزارتخانه.
۱۰. معرفی سه نماینده از بخشهای صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی جهت تشکیل کارگروه مشترک.
روش اجرای تفاهمنامه
در اجرای تفاهم صورت گرفته، حداکثر یک هفته پس از انعقاد تفاهمنامه، طرفین سه نماینده متخصص خود را وفق ردیف ۹ بند ۲ و ردیف ۱۰ بند ۳ تعیین و به صورت کتبی جهت تشکیل کارگروه اجرایی، معرفی خواهند کرد. کارگروه مذکور حداقل هر دو ماه یکبار اقدام به تشکیل جلسه نموده و کلیه توافقات در چارچوب تفاهمنامه صورتجلسه و در صورت بار مالی برای طرفین، پس از انعقاد قراردادهای مجزا، اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام