قانون‌هایی که هرگز اجرا نشد؛ از سیاست‌های کلی خانواده تا تسهیل ازدواج
کد خبر: 3871803
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۸

قانون‌هایی که هرگز اجرا نشد؛ از سیاست‌های کلی خانواده تا تسهیل ازدواج

گروه جامعه ــ در نخستین نشست شورای اندیشه‌ورز خانواده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از عدم اجرای قوانین مرتبط با خانواده انتقاد و مطرح شد: یکی از کم‌هزینه‌ترین راه‌های پیشگیری از جنایت و آسیب‌های اجتماعی توجه به نهاد خانواده است.

به گزارش ایکنا، به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ نخستین نشست شورای اندیشه‌ورز خانواده سازمان فرهنگی هنری روز گذشته، با حضور حجت‌الاسلام میثم امرودی رئیس این سازمان، سید علیرضا فاطمیان‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، عماد افروغ، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، غلامعلی افروز، رئیس اندیشکده خانواده، مهری سویزی، مسئول بنیاد صیانت از نهاد خانواده، محمدحسین رضایی، سیدکاظم فروتن و پروانه دوستی، رئیس فرهنگسرای خانواده و در فرهنگسرای خانواده برگزار شد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری در این نشست موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب را راهبرد این سازمان برای فعالیت‌های فرهنگی برشمرد و گفت: بر همین اساس موضوع «خانواده» که در بیانیه گام دوم انقلاب مورد تأکید است، به عنوان یکی از رویکردها در فعالیت سازمان فرهنگی هنری مد نظر قرار گرفته است.

فرهنگسرای خانواده، دبیرخانه شورای اندیشه‌ورز خانواده

وی با بیان اینکه سازمان فرهنگی هنری شهرداری در تمامی موضوعات اصلی، شوراهای اندیشه‌ورز تشکیل داده است، تصریح کرد: در شورای اندیشه‌ورز خانواده از نخبگان این حوزه استفاده می‌کنیم تا بتوانیم سیاست‌های اصلی این سازمان را توسط این شورا طراحی و در  فرهنگسراها و مراکز فرهنگی هنری اجرا کنیم. فرهنگسرای خانواده به عنوان دبیرخانه این شورا معرفی شده است. آغاز به کار شورای اندیشه‌ورز در این فرهنگسرا به معنی تعطیلی فعالیت‌های عمومی و مستمر نیست؛ بلکه این فعالیت‌ها تعمیق می‌شود.

حجت‌الاسلام امرودی اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری امکانات بسیار خوبی در اختیار دارد که می‌توانیم این امکانات را در زمینه ترویج قرآن کریم به کار بگیریم. با استفاده از نیروهای سازمان فرهنگی هنری باید شبکه‌سازی کنیم و در همه مراکز سازمان، میزی برای خانواده در نظر می‌گیریم. برای نشست آینده سند اجرایی تهیه خواهد شد تا کارها را به صورت عملیاتی ادامه دهیم و اعضای شورا نیز پیشنهادهای خود را برای استفاده در این سند ارائه کنند.

سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری همچنان عملی نشده‌اند

غلامعلی افروز، رئیس اندیشکده خانواده در این دیدار با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده توسط مقام معظم رهبری، گفت: این سیاست‌ها در ۱۵ اصل ابلاغ شده‌اند اما همچنان عملی نشده‌اند. خوشبختانه شورای اندیشه‌ورز سازمان فرهنگی هنری در مرز نظر و عمل است. دوستانی که امروز گرد هم آمده‌ایم به فضای علمی و عملی اشراف کامل دارند و به همین دلیل می‌توان سیاستی اتخاذ کرد که هر آنچه در این مجموعه ابلاغ می‌شود را اجرایی کنیم.

مهری سویزی، مسئول بنیاد صیانت از نهاد خانواده معاونت پیشگیری قوه قضائیه نیز با اشاره به فروپاشیدگی خانواده در نگاه جهانی، گفت: رئیس مرکز مطالعات خانواده فرانسه در تازه‌ترین اظهارنظر خود عنوان کرده است که «۱۷ روش  برای تشکیل خانواده وجود دارد که یکی از راه‌ها ازدواج است». تعریف خانواده در این مجامع در این سطح فروپاشیده است و وقتی تعریف دگرگون شود، قطعاً راه‌های متکثر اشتباهی نیز پدیدار می‌شود.

وی افزود: باعث خشنودی است که سازمان فرهنگی هنری برای ایجاد راهبردهای عملی خود، جمعی از متفکران این حوزه را در موضوع مهمی به نام خانواده گرد هم جمع کرده است، چرا که یکی از کم‌هزینه‌ترین راه‌های پیشگیری از جنایت و آسیب‌های اجتماعی توجه به نهاد خانواده است.

عماد افروغ، استاد دانشگاه نیز عمل نکردن به مصوبات و سیاست‌گذاری‌ها را آفت مصوبات و سیاست‌گذاری‌ها دانست و اضافه کرد: من در مجلس هفتم رئیس کمسیون فرهنگی بودم، دو سال بر طرح تسهیل ازدواج جوانان کارکردیم و قانون تسهیل ازدواج جوانان همان سال در مجلس تصویب شد، اما هرگز اجرایی نشد. درد ما، درد بی‌عملی است. امیدوارم در شورای اندیشه‌ورز خانواده سازمان فرهنگی هنری، سیاست‌گذاری به نحوی صورت گیرد که قابل اجرا و ملموس باشد.

در ادامه اعضای شورای اندیشه‌ورز خانواده به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهای خود درباره مأموریت‌های این شورا و فعالیت‌های سازمان فرهنگی هنری در حوزه خانواده پرداختند.

 

انتهای پیام
captcha