حوزه هنری؛ حامی هنر انقلاب/ «آسمان‌نگاره‌ها» دسترنج هنر انقلاب را به نمایش می‌گذارد
کد خبر: 3873295
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۵
سید مسعود شجاعی طباطبایی:

حوزه هنری؛ حامی هنر انقلاب/ «آسمان‌نگاره‌ها» دسترنج هنر انقلاب را به نمایش می‌گذارد

گروه هنر ــ سید مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنر‌های تجسمی، در نشست خبری نمایشگاه نگارگری «آسمان‌نگاره‌ها» بیان کرد: حوزه هنری سازمانی است که رسالت خود را از دفاع هنر انقلاب می‌داند.

حوزه هنری، حامی هنر انقلاب است / «آسمان نگاره‌ها» دسترنج هنر انقلاب را به نمایش می‌گذاردبه گزارش ایکنا، نشست خبری نمایشگاه نگارگری «آسمان‌نگاره‌ها» با حضور محمدعلی رجبی، دبیرکل نمایشگاه؛ سیدمسعود شجاعی، مدیر مرکز هنر‌های تجسمی؛ خشایار قاضی‌زاده، دبیر نشست‌های تخصص نمایشگاه، و محمدرضا زنگنه، مجری و کارشناس، امروز، اول بهمن‌ماه در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه شجاعی‌طباطبایی اظهار کرد: ایده برگزاری این نمایشگاه برای اولین بار از سوی محمدعلی رجبی مطرح شد. پس از ارزیابی‌ها و بررسی‌های لازم، مقرر شد تا این نمایشگاه از ۱۴ بهمن الی ۴ اسفند برگزار خواهد شد. این اتفاق با این هدف برگزار می‌شود که تمام آثار خلق شده در حوزه هنر‌های تجسمی که موضوعشان انقلاب اسلامی است، یکجا جمع شوند. گالری عالی و خانه حوزه هنری میزبان آثار نمایشگاه آسمان‌نگاره‌ها خواهد بود.

وی افزود: بجز این نمایشگاه رویداد‌های دیگری را تا پیش از سال ۹۹ خواهیم داشت. یکی از این رویداد‌ها با موضوع «نفوذ» است که با برپایی نمایشگاهی از آثار همراه و اطلاعات دقیق‌تری از آن در آینده اعلام می‌کنیم. در ضمن مرکز هنر‌های تجسمی حوزه هنری از ابتدای سال برای برپایی رویداد‌های گوناگون برنامه‌ریزی کرده بود. یکی از این نمایشگاه‌ها ترامپیسم بود که بازخورد‌های گسترده‌ای در جهان داشت.

دلیل تاکید ویژه حوزه هنری نسبت به کار‌های انقلابی این است که در شرایط عادی این دست تولیدات چندان که باید موقعیت دیده شدن، ندارند. برای همین اگر مراکزی، چون حوزه هنری از این تولیدات حمایت نکنند، به مروز زمان این تولیدات به فراموشی سپرده خواهد شد
شجاعی طباطبایی تاکید کرد: دلیل تاکید ویژه حوزه هنری نسبت به کار‌های انقلابی این است که در شرایط عادی این دست تولیدات چندان که باید موقعیت دیده شدن، ندارند. برای همین اگر مراکزی، چون حوزه هنری از این تولیدات حمایت نکنند، به مروز زمان این تولیدات به فراموشی سپرده خواهد شد. این اتفاق همه یک فاجعه فرهنگی است که باید جلوی آن گرفته شود.
 
در ادامه این مراسم محمدعلی رجبی تأکید کرد: درباره آثار این نمایشگاه باید بگویم که برخی از کار‌ها در یک کلمه حرف خود را زده‌اند و کار‌های دیگر به صورت تفسیری پیام خود را بیان کرده‌اند، ولی مهم این است که در نهایت همه آثار به انقلاب اسلامی پرداخته‌اند.

دبیرکل نمایشگاه تأکید کرد: در حوزه انقلاب کار شده و باز هم آثاری تولید خواهد شد، اما مهم آن است که این دست کار‌ها امکان دیده شدن را داشته باشند. نگارگری امروز از حالت کتابی خارج شده و با ابزار‌های گوناگون و کاربرد‌های غیر از کتاب جایگاهی ویژه یافته است.

رجبی ادامه داد: نگار به معنای تجلی زیبایی‌های خداوند است. به این ترتیب هنگامی که این هنر در کنار انقلاب قرار گیرد، بی‌شک آثاری قابل توجه ارائه می‌کند. لازم به ذکر است جنبه مطالعاتی آثار این نمایشگاه برای شناسایی و آگاهی از انقلاب مهم‌تر از کیفیت آثار است. در نتیجه این آثار برای ما بسیار با اهمیت است، چراکه به هر حال هنرمند نسبت به انقلاب واکنش نشان داده و به آن پرداخته است. پس شایسته است که به‌عنوان سندی از روند حرکت انقلاب مورد مطالعه قرار گیرد.
 
حضور اساتید در نمایشگاه‌ آسمان‌‌نگاره‌ها

وی ادامه داد: ۸۱ اثر در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود. برخی از آثار متعلق به اساتید برجسته است و برخی هم در سال‌های گذشته خلق شده است. در ضمن نگارگری امروز از جنبه روایی خارج شده و محتوا و فکر هنرمند را بیان می‌کند. به این ترتیب هنرمندان با بهره‌گیری از نگارگری انقلاب معرفی می‌شود.

دبیرکل نمایشگاه نگارگری «آسمان نگاره‌ها» تأکید کرد: آثار این نمایشگاه به خوبی و با دقت در نشست‌های این رویداد بررسی می‌شود و با دیدگاه‌های گوناگون از جهات مختلف مورد بحث قرار می‌گیرند. پیشنهاد می‌کنم در این نشست‌ها شرکت و پیش از آن آثار را ببینید. آثار این نمایشگاه آثاری هستند که در طول چهل سال انقلاب تولید شده است. در همین راستا به حوزه هنری به‌خاطر برپایی هماهنگ این مجموعه‌های نگارگری تبریک می‌گویم. ان‌شاءالله حوزه هنری در این امور بتواند رسالت‌های انقلابی خود را با موفقیت انجام و به راه خود ادامه دهد.

خشایار قاضی‌زاده، دبیر نشست‌های تخصصی نمایشگاه آسمان‌نگاره‌ها، نیز در پایان درباره نشست‌های تخصصی گفت: بحث نشست‌های تخصصی در کنار کار عملی اهمیت دارد، چراکه آموزش و پژوهش در عرصه تولید هنری بسیار مهم است. نشست‌ها به صورت چهار پنل طی دو روز ۲۷ و ۲۸ بهمن‌ماه در فرهنگستان هنر برگزار می‌شود. در این پنل‌ها، میزبان ۱۵ سخنران هستیم که چکیده مباحث‌شان را نیز در اختیار داریم. قرار است سخنرانی‌ها ضبط و ثبت و در نهایت به صورت کتابی منتشر شود.

قاضی‌زاده درباره جزئیات برنامه‌های این نشست‌ها بیان کرد: نشست‌های تخصصی این رویداد فرهنگ و هنری با محور‌های «مبانی حکمی و معنوی نگارگری» در نشست اول، «زن و نگارگری» در نشست دوم، «نگارگری در بوته نقد و نظر» در نشست سوم و «نگارگری در نسبت با سایر هنرها» در نشست چهارم بررسی می‌شود.

وی در معرفی اساتید سخنران این نشست‌های تخصصی افزود: «مبانی حکمی و معنوی نگارگری» در نشست اول با سخنرانی نواب، رجبی، بلخاری و نامور برپا می‌شود. همچنین «زن و نگارگری» در نشست دوم با حضور صدری، شاد قزوینی و یاسینی برپا می‌شود. نشست سوم نیز با محور «نگارگری در بوته نقد و نظر» با حضور شریف‌زاده، حاصلی و اینجانب میزبان علاقه‌مندان خواهد بود. نشست چهارم هم با محور «نگارگری در نسبت با سایر هنرها» با حضور و سخنرانی صادقی، خزایی، اقبالی و بابایی برپا می‌شود.

یادآور می‌شود، نمایشگاه نگارگری «آسمان نگاره‌ها» از ۱۴ بهمن‌ماه تا ۴ اسفندماه در گالری ابوالفضل عالی و گالری شماره ۲ خانه عکاسان حوزه هنری برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
captcha