کد خبر: 3875469
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۹

تفکرات امام راحل(ره) به دانش‎آموزان معرفی شود

گروه فرهنگی ــ راهکار مناسب برای بهره‌گیری قشر نوجوان و جوان از بیانات و افکار و اعتقادات امام راحل(ره) این است که در کتب دانش‌آموزان از مقطع ابتدایی تا تحصیلات تکمیلی به فراخور از زندگی‌نامه، وصیت‌نامه، نصایح و اشعار و بیانات امام انقلاب استفاده کنیم.

تفکرات امام راحل(ره) به دانش‎آموزان معرفی شودبه گزارش ایکنا از لرستان، دوازدهم بهمن مصادف است با سالروز ورود امام خمینی(ره) به ایران اسلامی. در این روز مهم و تاریخی، بنیانگذار انقلاب اسلامی پس‌ از پانزده سال تبعید قدم به خاک ایران اسلامی گذاشت. مردم در 12 بهمن‌ماه سال 57 پس‌ از سال‌ها دوری از امام خمینی(ره) مشتاقانه از مرد و زن و پیر و جوان به استقبال امام و مقتدای خود شتافتند اما آن‌چه حائز اهمیت است، این است که امروز با وجودی‌‌که بسیاری از نوجوانان و جوانان ما امام راحل(ره) را به چشم خود ندیده‌اند اما آن‌ها نیز مانند نسل‌های اول و دوم انقلاب که با امام و در کنار امام بودند همچنان عاشق و علاقه‌مند به امام راحل و بنیانگذار انقلاب اسلامی هستند.

امام خمینی(ره) اسلام را زنده کرد و به‌دنبال حاکمیت اسلام بود، وی برای اسلام و دین کار کرد هر کس برای اسلام و دین کار کند محبوب دل‌ها می‌شود و یکی‌ از رازهای عشق و محبت مردم نسبت به امام راحل(ره) را باید در این نکته جست‌وجو کرد.

امام خمینی(ره)؛ احیاگر حجاب، نمازجمعه، قرآن و اعتکاف

در زمان طاغوت از دین، اسلام، قرآن، حجاب و اعتکاف خبری نبود به‌جای آن فساد و بی‌بند و باری در جامعه رواج یافته بود. امام آمد و حجاب، نماز جمعه، قرآن و اعتکاف را در ایران احیا کرد. امام خمینی(ره) با آمریکا دشمن بود، آمریکا را طرد کرد و گفت «رژیم صهیونیستی اسرائیل غاصب است»، «آمریکا سلطه‌گر است من زیر بار ظلم نمی‌روم» و این برای ملت ایران بسیار خوشایند بود هر کس در مقابل استبداد و زورگویی بایستد مردم او را دوست دارند.

امام راحل(ره) انسانی شجاع و دلیر بود و از تهدید آمریکا هراسی به دل راه نداد و این رمز دیگر محبوبیت امام در دل‌های مردم است. امام خمینی(ره) یک زندگی ساده داشت و همیشه به‌دنبال این بود که بتواند یک زندگی ساده داشته باشد که برای همه مردم درس باشد، مردم از کسی‌که دنبال اشراف‌گری و زرق و برق دنیا باشد خوششان نمی‌آید. امام خمینی(ره) ساده سخن می‌گفت اما کلامش در عین سادگی بسیار عمیق بود وی با زبان مردم سخن می‌گفت و این رمز دیگر محبوبیت امام بین مردم است.

امام خمینی(ره) مردم را دوست می‌داشت؛ لذا مردم هم امام را دوست دارند، امام به نظر مردم احترام می‌گذاشت وقتی به ایران آمد بلافاصله نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی را به رأی گذاشت چون نظر مردم برایش محترم بود.

امام راحل(ره) همواره به مسئولان سفارش می‌کرد به مردم محروم و مستضعف خدمت کنند می‌گفت اگر مردم به من بگویند خدمت‌گزار برایم خوشایندتر است تا بگویند رهبر و این نیز از دیگر رموز محبت مردم به امام بود.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که احیای هویت دینی و اصل ولایت فقیه، ایجاد وحدت و همبستگی اسلامی، دفاع از ملت‌های مظلوم دنیا، ایجاد نفرت و انزجار عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی و آمریکا و صدور ارزش‌های انقلاب به جهان از جمله دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده است.

امروز با گذشت چهل و یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، غرب به‌ویژه آمریکا همه تلاش‌های خود را به‌کار گرفته‌اند که انقلاب را نابود کند اما در تمام توطئه‌هایشان شکست خورده‌اند کمااینکه شکست استکبار در صحنه‌های مختلف به برکت خون شهدا، نقش الهی امام(ره) و همچنین رهبری مقام معظم رهبری بوده است.

در زمینه معرفی امام راحل(ره) تا حدود زیادی کوتاهی شده است

حجت‌الاسلام محمد امیری، از کارشناسان مذهبی در لرستان در گفت‌وگو با ایکنا، گفت: متأسفانه در زمینه معرفی امام راحل(ره) تا حدود زیادی کوتاهی شده و فقط به چاپ یک عکس و جمله کوتاه در اول کتب درسی دانش‌آموزی اکتفا شده است و هیچ تلاشی در راستای معرفی تفکرات و خواسته‌های امام راحل(ره) به دانش‎آموزان صورت نگرفته است.

وی افزود: راهکار مناسب برای بهره‌گیری قشر نوجوان و جوان جامعه از بیانات و افکار و اعتقادات امام راحل(ره) این است که در کتب دانش‌آموزان از مقطع ابتدایی تا تحصیلات تکمیلی به فراخور از زندگی‌نامه، وصیت‌نامه، نصایح و اشعار و بیانات امام راحل(ره) استفاده کنیم و فرزندان‌مان را به روش‎های حکومت‌داری، رهبری و اصول اخلاقی امام(ره) آشنا و از این طریق آن‌ها را متخلق به اخلاق حسنه اسلامی امام راحل کنیم.

این کارشناس مذهبی در رابطه‌ با لزوم معرفی و تبیین ابعاد شخصیتی امام راحل به جامعه به‌ویژه نسل نوجوان و جوان جامعه، تصریح کرد: رسم بر این است هر کسی که یک کار و عمل بزرگ انجام می‌دهد راه‌های موفقیت و عوامل دخیل در دستیابی به این کار بزرگ را به‌عنوان الگو و سرمشق در اختیار نسل بعد و به‌خصوص جوانان قرار می‌دهند که به‌عنوان یک سرمایه معنوی نهایت استفاده از آن‌ را ببرند.

امیری افزود: در کشور ما و در زمان معاصر بزرگ‌ترین حادثه تاریخی با درایت و رهبری امام بزرگوار صورت گرفته، البته با حمایت و پشتیبانی کامل مردم، حضرت امام(ره) زندگی‌نامه و خاطرات تلخ و شیرین و موانعی که بر سر راه داشتند، توفیقات الهی و دیگر عوامل مؤثر در این مهم را در سخنرانی‌ها و بیانات خودشان به ما اعلام کرده‌اند و گنجینه پر مغز و محتوای وصیت‌نامه سیاسی ـ الهی هم در دسترس همگان وجود دارد که ضرورت دارد در زمینه بهره‌برداری از آن نهایت تلاش خود را به‌کار بگیریم.

این کارشناس مذهبی در رابطه‌ با ابعاد شخصیتی امام خمینی(ره) افزود: شخصیتی مانند امام راحل(ره) تمام ابعاد وجودی‌اش مثل ابعاد ظاهریش الگوی یک انسان کامل است و ایشان نیز مانند اجداد بزرگوارش در همیشه تاریخ ماندگار و به‌عنوان بهترین الگو برای همه مردم منشأ خیر و برکت است.

وی با بیان این‌که امام خمینی(ره) نیز در زمان معاصر یک الگوی زنده و گویا برای شکل‌دهی شخصیت از تمام ابعاد مهم جسمی و معنوی است، در رابطه با بُعد شخصیتی امام راحل(ره)، گفت: با توجه به این‌که امام راحل(ه) در سنین کودکی پدر بزرگوار خود را از دست دادند از همان اوان کودکی شخصیت خودساخته‌ وی باعث به‌وجود آمدن اقتدار و قدرت تصمیم‌گیری به‌موقع و نتیجه‌بخش شد، چنان‌چه نمود آن‌را در مبارزات ایشان می‌بینیم.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: در بُعد سیاسی نیز می‌توان امام راحل(ره) را شاگرد مولای متقیان امام علی(ع) معرفی کرد؛ چراکه ایشان فردی بود که سیاست و سیاسی‌کاری را به‌خوبی می‌شناخت اما هرگز خود را آلوده سیاسی‌بازی نکرد و همین ایمان راسخ بود که توانست قلعه‌های مکر و سیاست‌بازی چند هزار ساله شاهنشاهی را ویران سازد و حکومت مبتنی‌ بر ولایت‌فقیه را پایه‌گذاری و پُررنگ کند.

وی با اشاره به این کلام امام علی(ع) که فرمود: «به وحدانیت خدا در زمین کسی به اندازه علی تسلط بر سیاست ندارد ولی تقوا و خداترسی به من اجازه سیاسی‌کاری نمی‌دهد»، بیان کرد: امام خمینی(ره) به‌عنوان فرزند خلف امام علی(ع) نیز با رعایت تقوای الهی و عدم سیاسی‌کاری و سیاسی‌بازی یک روش جدید مبارزه و حکومت را پایه‌گذاری کردند.

حجت‌الاسلام امیری در رابطه‌ با بُعد اخلاقی زندگی امام خمینی(ره) نیز افزود: یکی از ابعادی که در تمام لحظات زندگی پُربار حضرت امام خمینی(ره) درخشان و تابنده است اخلاق اسلامی و به‌کار بستن آن در تمام شئونات زندگی است.

وی اضافه کرد: بسیاری از شاگردان ایشان بیان کرده‌اند که درس اخلاق امام راحل(ره) مانند دیگر درس‌ها و حتی بیشتر از آن‌ها گیرا بود؛ چراکه امام به گفته‌های خود عمل می‌کرد و در زندگی پیاده ساخته بودند.

حجت‌الاسلام امیری ادامه داد: امام خمینی(ره) با تمام بار علمی و معنوی به‌عنوان رهبر جهان اسلام در زمان زندگی در نجف به‌خاطر همدردی با مردم ستمدیده ایران بدون وسایل خنک کننده زندگی می‌کردند و در ایران نیز در یک خانه هفتاد متری زندگی کرد و حال این‌را می‌طلبد که بین رهبران کشورهای اروپایی و غربی تحقیق کنیم که کدام یک از آن‌ها به اندازه بنیانگذار انقلاب اسلامی ساده‌زیستی، قناعت و همدردی با افراد بی‌بضاعت را رعایت می‌کنند.

حکومت اسلامی با نفس قدسی امام راحل(ره) تحقق پیدا کرد

حجت‌الاسلام سعید مهدوی‌امین، مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان نیز در گفت‌وگو با ایکنا، در رابطه‌ با نقش امام راحل(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: تشکیل حکومت اسلامی هدف همه انبیا و اولیای الهی بوده است تا در لوای این حکومت اسلامی به نشر دین و عدالت بپردازند.

وی افزود: حکومت اسلامی نیز در ایران با نفس قدسی امام راحل، خون شهدا و حضور مردم تحقق پیدا کرد و اکنون انقلاب اسلامی امانتی است که در اختیار ما قرار داده شده؛ بنابراین هرچقدر انقلاب را پاس بداریم خون شهدا و دستاوردهای انقلاب را پاس داشته‌ایم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بر ضرورت پرداختن به دستاوردهای انقلاب تأکید و تصریح کرد: طی چهل و یک سالی که از عمر انقلاب می‌گذرد نقدها و سیاه‌نمایی‌هایی علیه آن اتفاق افتاده؛ لذا باید دستاوردهای انقلاب را مطرح کرده و به مقایسه فعالیت‌های صورت گرفته در دوران بعد از انقلاب نسبت به قبل از انقلاب بپردازیم.

مهدوی‌امین افزود: مقایسه خدمات دولت‌ها قبل و پس‌ از انقلاب و مطرح شدن آن‌ها توسط دستگاه‌های اجرایی فرصت مناسبی برای افزایش روحیه امید در مردم و بیان پیشرفت‌های صورت گرفته در کشور است.

انتهای پیام
captcha