به گزارش ایکنا، نشست خبری فیلم سینمایی «آن شب» به کارگردانی کوروش آهاری با حضور کارگردان، محمدرضا درمنش، تهیهکننده، میلاد جرموز، نویسنده، شهاب شهرزاد، منتقد و صبا واحدی، جانشین طراح صحنه امروز ۱۵ بهمنماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد. اجرای این جلسه بر عهده محمدرضا مقدسیان بود.
شهاب شهرزاد منتقد برنامه در ابتدای جلسه اظهار کرد: در سینمای ایران گمشدگی ژانر وجود دارد، اما این فیلم خوشبختانه به سلیقه عدهای پاسخ داد که سالها بود نسبت به این گروه مخاطب بیتوجهی میشد. این فیلم با وجود اینکه در ایران فیلمبرداری نشده، اما به لحاظ فرهنگی به ایران بسیار نزدیک است. نکته دیگر در این فیلم به استفاده صحیح کارگردان از لوکیشن آمریکا بر میگشت. برخلاف بسیاری از فیلمسازان که از مناظر توریستی برای جذابیت اثر خود استفاده میکنند، او تنها به داستان خود نگاه داشته است.
وی افزود: این فیلم ما را به یاد فیلم بسیار خوب «درخشش»، ساخته استنلی کوبریک انداخت. البته این تفاوت آشکار را با فیلم درخشش داشت که کارگردان با پرداختن به سقط جنین و خیانت، این رفتارهای مذموم را نقد کرد. همچنین به نوعی به دغدغههای معناگرایانه خود نیز توجه کرد. در نهایت این فیلم قدمهای آغازین در ژانری تکنیکی است که باید به آن احترام گذاشت و آن را حمایت کرد.
این منتقد با انتقاد از برخی صحنهها، گفت: یکی دو بخش را در فیلم نپسندیدم. برای مثال جایی که بازیگران مشروبات الکلی مصرف کرده یا استعمال دخانیات میکنند، بدون هیچگونه قبحی مطرح میشود. البته این معضل به نوعی در سینمای ما رایج شده که به نظر من به هیچ وجه پسندیده نیست.
آهاری، کارگردان فیلم در پاسخ به این سوال که سختی کار در آمریکا چیست، گفت: من تا به حال در ایران فیلمسازی نکردم، به همین دلیل در خصوص کار کردن در ایران اطلاعی ندارم، اما در آمریکا نیز سختیهایی وجود دارد که کار کردن را سخت میکند. برای مثال ما برای استفاده از نوزاد در فیلم محدودیت زمانی داشتیم. نکته بعد اینکه در سینمای امریکا یک نکته مثبت نیز وجود دارد و آن هم اینکه اجازه پروانه ساخت یا پروانه نمایش لازم نیست.
وی افزود: این فیلم سینمایی در ۲۱ روز فیلمبرداری شد. درباره نقد منتقد برنامه باید بگویم که اتفاقاً نشان دادن مشروبات الکلی و استعمال دخانیات در جهت نقد این رفتار بود، چون نشان می دهد به نوعی مشکلاتی که پیش میآید، از بابت همین امر است. در ضمن میخواهم به مسئله سقط جنین هم اشاره کنم که متاسفانه عملی زشت و غیرانسانی است که در همه جای دنیا وجود دارد و محدود به کشور خاص نیست. این فیلم میخواهد نفس این کار را مذمت کند.
درمنش، تهیهکننده فیلم نیز اظهار کرد: تولیدات مشترک یک حلقه گمشده در سینمای ایران است که اگر بتوان به آن دست یافت، معتقدم سینمای ایران به لحاظ کیفی رشد چشمگیری پیدا خواهند کرد. ساختار فیلم به کار یک وزن بینالمللی میدهد؛ یعنی هم مخاطب ایرانی میتواند با کار ارتباط برقرار کند، هم مخاطب آمریکایی آن را درک خواهد کرد. این از امتیازاتی است که به نظرم به موفقیت بینالمللی این فیلم کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: در کنار من دو تهیهکننده آمریکایی نیز بودند که به تولید این فیلم کمک کردند. درباره رابطهام با کارگردان هم باید بگویم در مقام تهیهکننده ارتباط بسیار خوبی با کارگردانی نداشتم، چون هر آنچه که از فیلم میخواستیم، به خوبی درکی مشترک از آن داشتیم. این امر به نظرم به موفقیت این فیلم کمک کرده است.
این تهیهکننده در پاسخ به این سوال که چرا فیلم در آمریکا فیلمبرداری شده است، گفت: هر فیلمی میتواند لوکیشنهای متفاوت داشته باشد، برای همین این کار ممکن بود در هر جای دنیا تولید شود، اما دلیل اصلی برای ساخت این فیلم در امریکا این است که ما بتوانیم ظرفیت نیروهای متخصص ایرانی را که در خارج از کشور فعالیت میکنند، نشان دهیم و به نوعی به ظهور آنها در داخل و خارج کمک کنیم.
آهاری در تکمیل توضیح تهیهکننده فیلم تأکید کرد: در امریکا به نیروهای متخصص ایرانی در حوزه سینما چندان بهایی داده نمیشود، این فیلم خواست نشان دهد که نیروهای جوان ایرانی به لحاظ تکنیک و دانش چیزی از سینماگران آمریکایی کم ندارند.
انتهای پیام