
به گزارش ایکنا؛ آیین اختتامیه نخستین دوره جایزه ملی طراحی بستهبندی در صنایع فرهنگی امروز، شنبه ۲۶ بهمنماه با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سالن همایشهای دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
رئیس جهاددانشگاهی در این مراسم و پیش از اهدای جوایز برگزیدگان، طی سخنانی با بیان اینکه کشورهای بزرگ و صنعتی که از طریق توسعه فناوریها صاحب قدرت اقتصادی و نظامی در دنیا شدند، به این نتیجه رسیدند که برای توسعه هرچه بیشتر باید به حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی توجه ویژهای داشته باشند، اظهار کرد: آنها فهمیدند که فرهنگ عنصر هویتبخش معرف ملت کشورشان است و توسعه علمی و فناورانه توسعه اقتصادی آنها را رقم میزند. آمریکا، انگلستان، فرانسه، چین و هند روی این موضوع سرمایهگذاریهای خوبی کردند.
طیبی با تأکید بر اینکه کشورهای بزرگ پیش از انقلاب هم علاقهای نداشتند کشور ما در صنایع سخت و فرهنگی پیشرفت کند، ادامه داد: پس از انقلاب، با تقویت روحیه خودباوری در میان مردم تمرکز بیشتری بر روی صنایع سخت انجام شد و سالها بعد صنایع فرهنگی نیز به عرصه توجهات آمد و جهاددانشگاهی در این راستا جزء اولین نهادهایی بود که توانست گام بلندی بردارد و اقدام به تأسیس نخستین پژوهشکده گردشگری در استان خراسان جنوبی، اولین مرکز فرهنگی گردشگری دانشجویان و نیز تأسیس دانشگاه علم و فرهنگ کرد.
در دورهای که درآمد آسان نفت باعث شده بود علاقه به خرید از خارج بیشتر باشد، کارها در حوزه کارفرمایان شبهدولتی و خصوصی سخت بود. این در حالی است که در حوزه اقتصاد فرهنگ، مردم مستقیم یا با یک واسطه مصرفکننده محصول هستند
طیبی در ادامه ضمن اشاره به این نکته که صنایع سخت با مشکل جدی در حوزه کارفرمایی مواجه است و کارفرمایان در این عرصه عمدتاً دولتی، شبهدولتی یا بخش خصوصی بودهاند، افزود: در دورهای که درآمد آسان نفت باعث شده بود علاقه به خرید از خارج بیشتر باشد، کارها در حوزه کارفرمایان شبهدولتی و خصوصی سخت بود. این در حالی است که در حوزه اقتصاد فرهنگ، مردم مستقیم یا با یک واسطه مصرفکننده محصول هستند. خوشبختانه ایجاد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام مهمی بود تا به این موضوع پرداخت جدی صورت بگیرد.
وی گفت: یکی از حوزههایی که میتواند به حل مشکلات در عرصه صنایع فرهنگی کمککننده باشد، بهرهمندی از بررسیهای تخصصی سندیکاها و صنوف است. توصیه میکنم در این عرصه از خود صنوف کمک بگیرید. آنها وقتی به صورت تخصصی در این مهم وارد شوند، پیشرفتها سریعتر حاصل خواهد شد.
به گفته رئیس جهاددانشگاهی؛ آیین اهدای نخستین جایزه ملی طراحی بستهبندی صنایع فرهنگی و فعالیت کمیتههای علمی و داوری این دوره، نشان میدهد پرداخت علمی به مسائل و مشکلات در عرصه صنایع فرهنگی لازمه پیشرفت و توسعه همهجانبه در این حوزه است.
اعطای جایزه طراحی بستهبندی صنایع فرهنگی در دو بخش ایده و محصول
در ادامه، محمدحسین ایمانیخوشخو، رئیس پارک علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی مستقر در دانشگاه علم و فرهنگ در سخنانی گفت: در ۴۰ سال دوم انقلاب، عرصه توسعه فرهنگی را شاهد هستیم. غفلتی که در ۴۰ سال نخست در عدم توجه به فرهنگ و صنایع فرهنگی داشتیم، باید جبران شود. اما توسعهای انجام نخواهد شد، مگر آنکه ملزومات آن فراهم شود. ما در پارک علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به عنوان پارک تخصصی در زمینه صنایع فرهنگی وظیفه خود میدانیم با حمایت از موسسات و مجموعههای فرهنگی، ایدههای خوب در این عرصه را به منصه ظهور برسانیم.
ایمانیخوشخو با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ هنرمند از سراسر کشور با دبیرخانه ارتباط برقرار کرده بودند، ادامه داد: این دوره جایزه طراحی بستهبندی در صنایع فرهنگی شامل دو بخش ایده و محصول بوده که در بخش ایده مجموعاً ۱۶۰ اثر و در بخش محصول، تعداد ۲۳۶ اثر به دبیرخانه واصل شده است.
وی ادامه داد: شورای سیاستگذاری این دوره متشکل از نمایندگان جهاددانشگاهی، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علم و فرهنگ بوده است.
به گفته رئیس پارک علوم، فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی؛ راهی وجود ندارد، به غیر از آنکه همه به سمت صنایع فرهنگی روی بیاورند. اگر این اتفاق میافتاد، نگران منابع درآمدی نبودیم. این صنایع که خاص کشور ماست و کمترین نیازی به خارج ندارد، نیازمند حمایتهای مسئولان بهویژه دولت است.
یادآور میشود، در پایان این مراسم، از برگزیدگان نخستین دوره جایزه ملی طرحی بستهبندی در صنایع فرهنگی در ۴ بخش محصولات دیجیتال، اسباب بازی، صنایع دستی و فرهنگی و صنایع غذایی و سوغات خوراکی تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام