به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانهها، امروز چهارشنبه، دهم اسفندماه اخبار متعددی منتشر کردهاند که خبر تغییر در زمان برگزاری بخش شفاهی آزمون سراسری قرآن و عترت یکی از مهمترین این اخبار است.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز شنبه، 10 اسفندماه و تا ساعت 13 تعداد هشت خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که تنها دو خبر از این اخبار با عناوین «زمان برگزاری بخش شفاهی آزمون سراسری قرآن و عترت تغییر کرد» و ««فرهاد مؤذنی» حافظ و قاری تبریزی درگذشت» در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند و مابقی اخبار نیز در حوزههای مختلف معارفی منعکس شدهاند.
یکی از اخبار قرآنی امروز این صفحه که عنوان «زمان برگزاری بخش شفاهی آزمون سراسری قرآن و عترت تغییر کرد» دارد، در رابطه با بخش شفاهی هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت بوده و در بخشهایی از آن آمده است: «لغو برنامههای فرهنگی کشور بر اثر گسترش ویروس کرونا و لزوم حفظ مسائل بهداشتی به جایی رسیده است که زمان برگزاری بخش شفاهی آزمون سراسری قرآن و عترت نیز همانند مسابقات بینالمللی قرآن و دهها رویداد دیگر به زمان دیگری موکول شد.
مرتضی خدمتکار، قائممقام نمایشگاه قرآن در گفتوگو با تسنیم در این باره گفت: بخش شفاهی هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت که طبق برنامه، باید در روز هفتم اسفندماه برگزار میشد، به جهت رعایت نکات بهداشتی به تعویق افتاد.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: در حال حاضر موضوع برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن در دست بررسی است و تا چند روز آینده، تصمیمگیری نهایی خواهد شد».
فارس
خبر تلاوت ترتیل صفحه 315 قرآن کریم از سوی مرحوم مصطفی اسماعیل، قاری مشهور مصری، آغازگر اخبار امروز صفحه قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس است که هر روز تلاوت یکی از صفحات مصحف شریف با صدای یکی از قراء مشهور جهان اسلام را به عنوان خبر آغازین خود انتخاب میکند.
همچنین، در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری با عناوین «آموزش مجازی قرآن توسط مجموعه سرودستان با شیوع کرونا»، «نظر آیتالله بهجت درباره شباهت گناه و مار خطرناک و لزوم ترس از آن»، «تأثیر ویروس کرونا بر زندگی مردم از زبان پناهیان»، «فرهاد مؤذنی قاری و حافظ قرآن کریم درگذشت» و «آیا تعطیلی اعتکاف، دلیل فقهی دارد؟» بر روی خروجی این صفحه قرار گرفته که در حوزههای مختلف معارفی از جمله حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند.
«فرهاد مؤذنی قاری و حافظ قرآن کریم درگذشت»، عنوان یکی از اخبار قرآنی امروز این صفحه را تشکیل میدهد که در بخشهایی از آن آمده است: «فرهاد مؤذنی حافظ کل و قاری قرآن اهل تبریز قرآن روز گذشته در سن ۳۸ سالگی درگذشت.
وی متولد ۱۳۶۰ شهر تبریز است که دو سال با بیماری سرطان مبارزه کرد، اما نهایتاً عمرش کفاف نداد و درگذشت.
کسب چندین عنوان نخست مسابقات قرآن استان آذربایجان شرقی و چندین عنوان کشوری در مسابقات قرآن کریم، از جمله عنوان نخست رشته اذان در کشور و رتبه نخست علوم پزشکی کشور و بسیاری عناوین دیگر از جمله افتخارات مؤذنی است.
دریافت مدرک تخصصی حفظ قرآن از سازمان دارالقرآن الکریم و تدریس قرآن در مؤسسات و جلسات آموزشی تبریز از جمله کارنامه این قاری و حافظ قرآن اهل تبریز است».
مهر
«تربیت بیش از ۱۲ هزار مربی و استاد در موسسه تدبر در قرآن و سیره»، عنوان تنها خبر امروز صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت را تشکیل میدهد که خبری قرآنی بوده و در بخشهایی از آن که در رابطه با فعالیتهای مختلف مؤسسه تدبر در قرآن و سیره منتشر شده، آمده است: «مؤسسه تدبّر در قرآن و سیره، مجموعهای مردمی حوزوی است و هدف آن ایمان افزایی در جبهه قرآنی است. این مؤسسه بیش از یک دهه است که در راستای مسئولیتپذیری دستور صریح قرآن و عترت به تدبر در این دو و پاسخ به ندای رهبر معظم انقلاب، گام نهاده است. از این رو، فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود را در عرصه تدبر در قرآن و سیره اهل بیت آغاز نموده و هماکنون نخستین و برترین مؤسسه در این عرصه شناخته میشود.
افزایش ایمان و عمل عمومی نسبت به قرآن و اهل بیت با تولید و ترویج روش تدبر در قرآن، تولید و ترویج روش تدبر در سیره معصومان، تولید و ترویج روش تدبر موضوعی قرآن و سیره، تولید و ترویج روش اقامه و عمل به قرآن، حرکت در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی، ارتقا فرهنگ عمومی جامعه نسبت به قرآن و سیره، ترویج انس متدبرانه با قرآن و سیره در جامعه اسلامی، صدور فرهنگ تدبر در قرآن و سیره در جوامع غیر اسلامی، تقویت بصیرت و حیات طیبه قرآنی از اهداف این مؤسسه قرآنی میباشد.
دوره تخصصی تدبر در قرآن؛ دوره تخصصی تدبر در سیره، دوره تخصصی تدبر موضوعی قرآن و سیره، برگزاری دورههای عمومی از جمله دورههای برگزار کننده تخصصی در این مؤسسه است».
ایرنا
صفحه قرآن و معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز طی امروز و تا این ساعت هیچ خبری را بر روی خروجی خود منعکس نکرده است. همچنین، آخرین خبری که در این صفحه منتشر شده، خبر با عنوان «قابلیت ارائه ۳۰ نوع خدمت در مساجد» میباشد که مربوط به روز گذشته است.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان نیز طی امروز و تا این لحظه پنج خبر با عناوین «در سوگ اندیشمند تقریب»، «تجلیل آیتاللهالعظمی سبحانی از مرحوم حجتالاسلام والمسلمین خسروشاهی»، «برسد به دست محتکران»، ««شرح نهجالبلاغه» به زبان آذری در باکو منتشر شد»، «پیام تسلیت برای درگذشت حجتالاسلام والمسلمین خسروشاهی» را بر روی خروجی خود منتشر کرده که هیچکدام از این اخبار قرآنی نبوده و اغلب این اخبار نیز در رابطه با درگذشت حجتالاسلام والمسلمین خسروشاهی انعکاس یافتهاند.
باشگاه خبرنگاران جوان
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران نیز طی امروز و تا این ساعت تنها یک خبر با عنوان «بهترین بندگان خداوند چه کسانی هستند؟» را بر روی خروجی خود منتشر کرده که این خبر نیز در حوزه حدیث قرار داشته و قرآنی نیست.
ایبنا
«چرا اروپاییها باید کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» را بخوانند؟» و «پیام تسلیت رئیسجمهوری و روسای سازمانها در پی درگذشت حجتالاسلام خسروشاهی»، عناوین دو خبر امروز صفحه دین خبرگزاری تخصصی کتاب ایران تا این لحظه را تشکیل میدهند که این دو خبر نیز در حوزههای معارفی غیر از حوزه قرآنی انعکاس یافتهاند.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان نیز طی امروز و تا این ساعت هنوز هیچ خبری را بر روی خروجی خود انعکاس نداده و آخرین خبر این صفحه نیز که عنوان «ارزش بالای قرائت «دعای سمات» در روز جمعه/دعایی که از زبان «امام باقر (ع)» نقلشده است» دارد، مربوط به روز گذشته است.
کیهان
روزنامه کیهان نیز در شماره امروز خود اقدام به انتشار مطلبی با عنوان «اصلاحات اقتصادی از نگاه قرآن» به قلم علی پوریا کرده که مطلبی بسیار جالب و خواندنی در رابطه با نگاه اقتصادی قرآن کریم بوده و در بخشهایی از آن آمده است: «انسان از نظر قرآن دارای اراده اختیاری و حق انتخابی است که میتواند دو حالت متقابلی را برای اجتماع و حتی محیط زیست در دنیا و آخرت ایجاد کند. مشیت و اذن تکوینی الهی بر این قرار گرفته است که انسان دارای اراده و حق انتخاب باشد؛ هر چند که در مقام تشریع بر اوست تا تنها راه هدایت را انتخاب کند؛ زیرا در غیر این صورت با انتخاب راه ضلالت، در دنیا و آخرت گرفتار عذابها و شقاوتها خواهد شد.
انسان با انتخابهای نادرست خویش در عرصههای گوناگون فساد و افساد میکند؛ زیرا راه هدایت الهی که به شکل فطری در او نهادینه و با هدایت تشریعی تقویت شده است(روم، آیه 30) بر اساس عدالت سامان یافته است. عدالت به معنای قرار گرفتن هر چیزی در جای حق خود و بخشیدن حق هر چیزی به صاحب آن، مقتضی همان چیزی است که از آن به «صلاح» یاد میشود؛ اما انسان به دلیل جهالتهای علمی و عقلی خویش، به ظلم و بیعدالتی رو میآورد و چیزها را در جای حق خود قرار نمیدهد و به کار نمیگیرد، این گونه است که به جای توحید، شرک میورزد که ظلم عظیم و بر خلاف عدالت است(لقمان، آیه 13)، و به جای شکر نعمت و استفاده درست و عملی از آن، کفران نعمت میکند و آن نعمت را در جای نادرست به کار میبرد که خود ظلم عظیم و خروج از دایره عدالت در استفاده از نعمتهای الهی است.(نمل، آیات 19 و 40؛ لقمان، آیه 12؛ احقاف، آیه 15)
از نظر آموزههای قرآن، رفتارهای برخاسته از نادانی و بیخردی موجب میشود تا چیزها را به گونهای به کار گیرد که خروج از دایره عدالت است. بنابراین، به جای آنکه «صلاح» و «اصلاحی» انجام شود، موجب فساد و افساد میشود».