کد خبر: 3884073
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹

جدیدترین شماره پژوهش‌های مدیریت در جهان اسلام منتشر شد

جدیدترین شماره از نشریه پژوهش‌های مدیریت در جهان اسلام، با چهار مقاله انتشار یافت.

به گزارش ایکنا؛ در این شماره از نشریه پژوهش‌های مدیریت در جهان اسلام، مقالاتی با عناوین «آینده مدیریت منابع انسانی در کشور»، «تحلیل و بازشناسی انگیزش در مدیریت مدیران»، «بررسی و شناخت آفات مدیریت مدیران در سازمان‌ها» و «کاربرد آمار در مدیریت» منتشر شده است.

آینده مدیریت منابع انسانی در کشور

در طلیعه نوشتار «آینده مدیریت منابع انسانی در کشور» می‌خوانیم به واسطه تغییر محیط کسب و کار‌‌‌؛ مدیریت منابع انسانی (HRM) ؛نیز لزوما باید تغییر کند.نظر به ضرورت پاسخگویی به تغییرات، پیش بینی محیط؛ تغییرات و اتخاذ تصمیمات اثر گذاردر خصوص آینده؛ مدیریت منابع انسانی باید تغییر کند. آینده غیر قابل پیش بینی است و مشکل است تعیین کنیم که چه پیش خواهد آمد. از این رو انعطاف پذیری و کسب دانش کافی در جهت پاسخگویی به این عدم قطعیت ها مهم است. در حالی که مدیران منابع انسانی ارتباط خود را با توسعه فناورانه حفظ می‌کنند ضروری است موضوعاتی که با نقش های اصلی پرسنلی آنها مرتبط می شوند را با موضوعات عمومی کاری و اقتصادی ترکیب کنند. لازم به ذکر است که واحدها ومدیران منابع انسانی موفق؛ تاثیر استراتژیک مهمی بر سازمان‌های متبوعشان دارند. البته نقشهای اصلی پرسنلی با مهمترین منابع سازمانی؛ یعنی نیروی کار؛ مرتبط هستند. اداره نقش های مذکور یعنی به کار گماری؛ انتخاب؛ انتصاب؛ آموزش؛ توسعه و غیر تاثیرات مستقیمی در برگشت سرمایه سهام داران و بهره وری دارند. شرکت‌های موفق بطور مستمر کارکنان بهره ور را جذب و حفظ می‌کنند.

تحلیل و بازشناسی انگیزش در مدیریت مدیران

نویسنده مقاله «تحلیل و بازشناسی انگیزش در مدیریت مدیران» در طلیعه نوشتار خود آورده است انگیزش قبل از هر چیز با مفاهیمی چون نیاز، میل، علاقه، رغبت، سائق و محرک ارتباط دارد و بر حسب علاقه، فرهنگ یا موقعیت افراد از همه آنها استفاده می‌کنند. اما از نظر عملی، مفاهیم نیاز، انگیزه و محرک کاربرد بیشتری دارند. نیاز ماده یا عنصری است که جزئی از ترکیب وجودی انسان است و برای ادامه حیات و سالم بودن جسمی یا روانی وجودش ضروری است. به طورکلی انسان‌ها باید برانگیخته شوند تا رفتار مشخص و معینی را از خویش بروز دهند، یکی از راه‌هایی که باعث افزایش تولید یا بطور کلی بالا رفتن کیفیت کار در سازمان‌ها می‌شود، برانگیختن کارکنان به شیوه‌های مختلف است این اصلی است که هر مدیری برای پیشرفت کارش و اعمال مدیریت صحیح ناگریز به اعمال آن است در واقع مدیری با استفاده از شیوه‌ها و متدهای مختلف از مهارت‌های متعددی استفاده می‌کند تا این مهارت او را در راه رسیدن به اهداف سازمانی یاری دهد. از مهمترین این مهارت‌ها همانطور که ذکر شد ایجاد انگیزه در کارکنان است، «ضروری ترین تکلیفی که بر عهده مقامات رهبری در جامعه اسلامی در ایجاد انگیزش برای مدیریت‌ها مقرر است این است که برای تامین سعادت مردم جامعه آنان را از هدف اصلی حیات بطور کلی و انگیزش اصلی و انگیزش‌های ثانوی و فردی آن آگاه ساخته و آنها را برای مردم چنان تعلیم دهد و قابل پذیرش سازد که مردم فعالیت‌های خود را در جامعه و در هر موقعیتی که باشند آگاهانه و از روی آزادی انتخاب نمایند.

بررسی و شناخت آفات مدیریت مدیران در سازمان‌ها

نویسنده مقاله «بررسی و شناخت آفات مدیریت مدیران در سازمان‌ها» در طلیعه نوشتار خود آورده است مدیریت نیز مانند سایر امور فردی و اجتماعی دارای اصول و ضوابطی است که اگر مدیر در چارچوب آن اصول حرکت کند، می‌تواند کشتی سازمان و تشکیلات را به ساحل نجات و مقصد نهایی رهنمون گردد و اگر از آن اصول و ضوابط خارج شود و به شیوه‌ها و روش های نامطلوب برای وصول به هدف متوسل گردد، آفتی مخرب دامنگیر سازمان و تشکیلات خواهد شد و در نتیجه انحطاط و اضمحلال سازمان را در پی‌خواهد داشت. امام علی(ع) در سخن زیبایی این حقیقت را چنین بیان فرموده است: «سوء التدبیر، سبب التدمیر». مدیریت و رهبری ناصحیح (سوء مدیریت) موجب سقوط و نابودی است. مدیر آگاه و با کفایت، همانطور که به هدف می‌اندیشد، به سلامت وسایل و روش هایی که باید یک مجموعه را به مقصد برساند نیز فکر می‌کند و می‌داند که با شیوه‌های آفت گرفته و ابزار ناصحیح هرگز نمی‌توان قله رفیع هدف را تسخیر کرد.

انتهای پیام
captcha