کد خبر: 3884101
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت در پله 3

سومین شماره از دوره سوم مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت، هشت مقاله منتشر شد.

به گزارش ایکنا؛ در این شماره از مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت، مقالاتی با عناوین «نسبت سنجی مناسبات سبک زندگی مدرن و گسترش فضای مجازی بر فرهنگ، هویت اجتماعی، ارزش ها و روابط اجتماعی نوجوانان»، «اثربخشی بسته روان‌شناختی انتظارمحور مبتنی بر آموزه‌های مهدویت بر بهزیستی روان‌شناختی و پریشانی روان‌شناختی دانش‌آموزان دختر متوسطه دوم»، «پیش بینی بهزیستی شغلی بر اساس سبک های مقابله مذهبی، سرمایه روانشناختی و تعارض کار-خانواده»، «بررسی ارتباط بین سبک زندگی اسلامی با سلامت اجتماعی و امنیت روانی دانش‌آموزان»، «بررسی اثربخشی گروه درمانی به شیوه شناختی ـ رفتاری مذهب محور بر افزایش امید به زندگی و شادکامی در زنان نابارور»، «پیش‌بینی رضایت شغلی بر اساس سبک زندگی اسلامی و بهزیستی معنوی در پرستاران»، «بررسی نقش «چشم‌انداز زمان» و «توکل بر خدا» بر «کیفیت زندگی» بیماران همودیالیزم» و «بررسی رابطه بین سبک زندگی و سلامت عمومی در شهروندان کرمان» منتشر شده است.

نسبت سنجی مناسبات سبک زندگی مدرن و گسترش فضای مجازی بر فرهنگ

در چکیده مقاله «نسبت سنجی مناسبات سبک زندگی مدرن و گسترش فضای مجازی بر فرهنگ، هویت اجتماعی، ارزش ها و روابط اجتماعی نوجوانان» آمده است سبک زندگی به‌عنوان یکی از پر بسامدترین واژگان علوم اجتماعی در سال‌های اخیر، دگردیسی‌های ساخت شکنانه بی‌سابقه‌ای را در تمامی حوزه­ها با خود به همراه داشته است. چتروارگی سبک زندگی به فراخور کنش‌های ارتباطی آسان و غموض ساحت و عرصه‌های زندگی بشری، چنان فضایی از دگرگونی در سبک زندگی را ایجاد نموده است که دامنه تغییر آن بسی شگرف می‌نماید. در این مقاله که با هدف بررسی تاثیر مناسبات سبک زندگی مدرن و گسترش فضای مجازی بر فرهنگ، هویت اجتماعی، ارزش‌ها و روابط اجتماعی نوجوانان و با روش توصیفی، تحلیلی، به نگارش درآمده است، پس از تأملی در مفهوم بنیادین سبک زندگی و دگرگونی‌های ارتباطی، به بررسی دیالکتیک سبک زندگی بر نوجوانان پرداخته شده و به این سؤال اساسی پاسخ داده می‌شود که سبک زندگی مدرن چه آثاری بر فرهنگ، هویت اجتماعی، ارزش‌ها و روابط اجتماعی نوجوانان بر جای گذاشته است.

پیش‌بینی بهزیستی شغلی بر اساس سبک‌های مقابله مذهبی، سرمایه روانشناختی و تعارض کار- خانواده

نویسنده مقاله «پیش‌بینی بهزیستی شغلی بر اساس سبک‌های مقابله مذهبی، سرمایه روانشناختی و تعارض کار- خانواده» در طلیعه نوشتار خود آورده است پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه‌ی سبک­های مقابله مذهبی، سرمایه روان‌شناختی و تعارض کار- خانواده با بهزیستی شغلی انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه‌ آماری ‌آن شامل کلیه‌ کارکنان یک سازمان خدماتی بوده که از میان آنان 170 نفر به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به ابزارهای پژوهش شامل مقیاس راهکارهای مقابله مذهبی، مقیاس بهزیستی شغلی، پرسشنامه سرمایه روان‌شناختی و پرسشنامه تعارض کار- خانواده پاسخ داده‌اند. تجزیه و تحلیل داده­ها نیز با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام انجام شده است. یافته‌ها نشان داد که بین تمام سبک‌های مقابله مذهبی، تعارض خانواده-کار و سرمایه روان‌شناختی با بهزیستی شغلی رابطه معناداری وجود دارد.  نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نیز مشخص کرد که بهزیستی شغلی به ترتیب از طریق سرمایه روانشناختی، تعارض خانواده-کار، سبک­های مقابله مذهبی، حمایت مذهبی میان‌فردی و لابه‌کردن قابل پیش­بینی است (05/0p<). این متغیرها می­توانند 9/44 درصد از پراکندگی بهزیستی شغلی را به‌صورت معنادار پیش­بینی نمایند.  بر این اساس به مدیران سازمان‌ها پیشنهاد می­شود به‌منظور افزایش بهزیستی شغلی کارکنان خود، زمینه لازم را برای آشنایی آن‌ها با روش­های مثبت و منفی مقابله مذهبی فراهم نمایند. همچنین آموزش‌های لازم به‌منظور مدیریت تعارض کار- خانواده و افزایش سرمایه روانشناختی در سازمان‌ها به مرحله اجرا درآید.

بررسی ارتباط بین سبک زندگی اسلامی با سلامت اجتماعی و امنیت روانی دانش‌آموزان

در طلیعه نوشتار «بررسی ارتباط بین سبک زندگی اسلامی با سلامت اجتماعی و امنیت روانی دانش‌آموزان» می‌خوانیم پژوهش حاضر با هدف شناسایی رابطه سبک زندگی اسلامی با سلامت اجتماعی و امنیت روانی دانش آموزان متوسطه دوم در شهرستان دزفول انجام شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه آماری نیز شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهرستان دزفول بوده که بر اساس جدول مورگان 368 نفر به‌صورت نمونه‌گیری طبقه‌بندی انتخاب شده‌اند. ابزار جمع‌آوری داده‌ پرسشنامه بوده که با استفاده از روش آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری تحلیل شده‌اند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین سبک زندگی اسلامی و سلامت اجتماعی و امنیت روانی دانش آموزان متوسطه دوم رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد.  بر اساس نتایج این تحلیل رگرسیون، متغیرهای مستقل سبک زندگی اسلامی (با ضریب تأثیر79%) و سلامت اجتماعی (با ضریب تأثیر3/4%) به ترتیب بیشترین ضریب تأثیر رگرسیون استاندارد شده را بر متغیر وابسته امنیت روانی دانش آموزان دارند.  مقدار ضریب همبستگی چندگانه (%82=R) همبستگی قوی‌ای را بین مجموعه متغیرهای مستقل و وابسته نشان داد. مقدار ضریب تعیین (%68=R2) نیز نشانگر تبیین 68 درصد از تغییرات متغیر امنیت روانی توسط متغیرهای مستقل بوده است.  بر اساس یافته‌های بدست‌آمده می‌توان نتیجه‌گیری کرد که سبک زندگی اسلامی منجر به بهبود و ارتقای سلامت اجتماعی و امنیت روانی دانش‌آموزان می‌شود.

بررسی نقش «چشم‌انداز زمان» و «توکل بر خدا» بر «کیفیت زندگی» بیماران همودیالیزم

نویسنده مقاله «بررسی نقش «چشم‌انداز زمان» و «توکل بر خدا» بر «کیفیت زندگی» بیماران همودیالیزم» در چکیده نوشتار خود آورده است بیماران مبتلا به مرحله آخر بیماری کلیوی با روش درمانی همودیالیز از مرگ زودرس رهایی یافته اما دچار طیف وسیعی از مشکلات می‌شوند که کیفیت زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مطالعه حاضر باهدف بررسی نقش «چشم‌انداز زمان» و «توکل بر خدا» در کیفیت زندگی بیماران همودیالیزم انجام شده است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری شامل بیمارانی بوده است که در سه ماه نخست سال 1397 به بیمارستان علامه بهلول گنابادی مراجعه‌ کرده و معیارهای ورود به مطالعه را داشته‌اند. جمعیت نمونه نیز، شامل 92 نفر، به روش نمونه‌گیری در دسترس و با استفاده از جدول مورگان انتخاب شده‌اند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بوده و تحلیل داده‌ها نیز با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با نرم‌افزار SPSS22 انجام شده است. نتایج  نشان داد رابطه بین «گذشته منفی» و «حال قضا و قدری» با «کیفیت زندگی» منفی بوده؛ رابطه بین «گذشته مثبت»، «حال لذت‌گرایانه» و «آینده‌نگر» با «کیفیت زندگی» مثبت بوده و رابطه بین «توکل بر خدا» با «کیفیت زندگی» مثبت بوده است(01/0>p). بنابراین دو متغیر چشم‌انداز زمان(شامل پنج بعد گذشته‌ی مثبت، گذشته‌ی منفی، حال لذت­گرایانه، حال قضا و قدری و آینده‌نگر ) و توکل به خدا قادر به پیش‌بینی کیفیت زندگی بیماران همودیالیزم هستند. بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت که برنامه‌ریزی مناسب با تمرکز بر عوامل فوق می‌تواند در ارتقای کیفیت زندگی بیماران همودیالیز  راهگشا باشد.

انتهای پیام
captcha