کد خبر: 3884175
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۳
رئیس سازمان نظام روانشناسی:

مردم برای 3 ماه آینده سبک زندگی‌شان را تغییر دهند

رییس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه اعضای خانواده براساس نیاز‌ها و خواسته‌های کودکان و نوجوانان می‌توانند برای سه ماه آینده سبک زندگی‌شان را تغییر دهند، گفت: اگر روابط صحیحی درون خانواده وجود داشته باشد و چالش‌های گذشته را زنده نکنیم، می‌توانیم خانه را به محلی برای عشق‌ورزی و گفت‌و‌گوی صمیمانه تبدیل و برای کار‌های عقب افتاده گذشته برنامه تنظیم کنیم.

به گزارش ایکنا؛ محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در برنامه تهران 20، شبکه تهران به ارائه روش‌هایی برای کاهش استرس و اضطراب ویروس کرونا در جامعه پرداخت.
 
حاتمی اظهار کرد: خانه، محیط همیاری، عشق ورزی و گفت‌وگو است. زندگی جریان دارد، برای آن برنامه‌ریزی کنید. ویروس کرونا به صورت ناگهانی آمد، همین امر باعث استرس و اضطراب مردم شده است. استرس سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

وی با بیان این که مشاهدات عینی و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد مردم در شرایط استرس حاد قرار دارند، گفت: در چین وقتی، این قضیه اتفاق افتاد هر برنامه‌ای که ستاد مبارزه با بحران کشورشان صادر می‌کرد، مردم چین همه موارد را اجرا کردند. یکی از مسایل و مشکلات ما در کشور عدم همکاری مردم یا عدم اعتمادی است که وجود دارد.

وی از تشکیل کمیته مقابله با استرس و اضطراب کرونا در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور خبر داد و افزود: چند فعالیت را در دستور کار خود قرار دادیم؛ ابتدا این که مردم بتوانند با روانشناسان و مشاوران به صورت حضوری و تلفنی یا مجازی صحبت کنند، همچنین با تشکیل گروه‌هایی در واتس اپ، روانشناسان و مشاوران را به فعالیت و تدوین بسته‌های آموزشی و اعلام نظر دعوت کردیم.

حاتمی، تصریح کرد: اسامی ۱۱۳ روانشناس و مشاور داوطلب کمک به مردم را در اختیار شهرداری قرار داده‌ایم. به غیر از این هزار مرکز که در اختیار سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور هستند آماده اند خدمات خود را در اختیار شهروندان قرار دهند، همچنین اسامی ۹۶ روان شناس و مشاور که عمدتاً اعضای هیئت علمی و عضو کمیسیون‌های تخصصی سازمان هستند را در اختیار شبکه‌های صدا و سیما قرار داده‌ایم تا در صورت لزوم جهت شیوه‌های کاهش استرس و اضطراب به رسانه ملی کمک کنند.

وی ادامه داد: روانشناسان و مشاوران سراسر کشور جهادگونه از همان روز‌های ابتدایی به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردند تا به هر شکل که نهاد‌های حاکمیتی نیاز داشته باشند، همکاری کنند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، اظهار کرد: در سایت رسمی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور اسامی شش هزار نفر از روانشناسان و مشاوران دارای پروانه ثبت شده است؛ این‌ها افرادی هستند که می‌توانند خدمات روانشناسی و مشاوره ارائه دهند. اعضا کلی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نیز ۳۰ هزار نفر هستند.

وی با بیان این که مردم در حال حاضر تحت استرس هستند و رفتار‌های وسواس‌گونه دارند و نگرانی‌شان بسیار زیاد است، گفت: اساس وسواس، نگرانی است، نگرانی، نگرانی تولید کند و باعث رفتار‌های وسواس گونه می‌شود، بنابراین به استرس و اضطراب توجه نکنید، با آن کنار بیائید و زندگی کنید.
 
وی تصریح کرد:‌ کرونا را مهمان ناخوانده خود تلقی کرده و با آن زندگی عادی خود را تنظیم کنید، همچنین در خانه سبک زندگی جدیدی ایجاد شود و کودکان و نوجوانان در خانه سر گرم شوند؛ مانند انجام فعالیت‌های ورزشی، خواندن کتاب، قصه‌خوانی، کار‌های هنری، مسابقات، استفاده از فضا‌های مجازی، کار‌های خلاقانه، سرگرمی و غیره.

وی اظهار کرد: سبک زندگی سالم  20 آیتم دارد که در حال حاضر سه مورد آن حذف می‌شود و بقیه را در خانه می‌توان انجام داد. اعضای خانواده براساس نیاز‌ها و خواسته‌های کودکان و نوجوانان سبک زندگی جدیدی را ایجاد کنند.
 
وی ادامه داد:‌ مردم برای سه ماه آینده باید سبک زندگی‌شان را تغییر دهند. واقعیت ویروس کرونا با تبلیغاتی که انجام می‌گیرد هم خوانی ندارد. واقعیت این است که اکنون باید سبک زندگی‌مان را تغییر دهیم. اگر روابط صحیحی درون خانواده وجود داشته باشد و چالش‌های گذشته را زنده نکنیم و شرایط موجود را به فرصت تبدیل کنیم، می‌توانیم خانه را به عشق‌ورزی و گفت‌و‌گوی صمیمانه تبدیل کنیم و برای کار‌های عقب افتاده گذشته برنامه تنظیم کنیم.
 
رییس سازمان نظام روانشناسی تصریح کرد: ماندن در خانه اجتناب ناپذیر است و اولین کار مردم این باشد که روابط خانواده خود را تنظیم کنند و این روابط هم مبتنی بر نیاز‌ها و خواسته‌های افراد است، هر خانواده خواسته‌ها و نیاز‌های منحصر به فردی دارد و بر مبنای آن می‌تواند از زندگی لذت ببرد. زندگی وجود دارد از بین نمی‌رود و حالا در درون خانواده است. انسان‌های باهوش حتی شکست‌ها را تبدیل به فرصت می‌کنند. از آن شکست‌ها برای پیروزی‌های بعدی خود استفاده می‌کنند. چه مشکلی دارد کتاب بنویسیم، قصه بنویسیم، خاطرات خوب‌مان را بنویسیم.

حاتمی گفت: خواهشی که از مردم عزیزمان دارم این است که همکاری کنند، هیچگاه روانشناس، مشاوره یا پزشکی نمی‌تواند به مراجع‌اش کمک کند مگر این که خود آن فرد همکاری کند. تا وقتی که مردم همکاری نکنند، دولت، ستاد ملی مبارزه با بحران کرونا هم نمی‌توانند کمک کنند و موفق شوند. نکته بعدی این که مثبت اندیشی را در خانواده حاکم کنیم. یکی از مواردی که در کاهش استرس و اضطراب مؤثر است، این است که ما فاجعه‌انگاری نکنیم، در هر صورت یک موارد مثبتی هم وجود دارد ما آن موارد را هم ببینیم.
انتهای پیام
captcha