
به گزارش ایکنا؛ نظرسنجی تلفنی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) با اندازه نمونه ۹۲۸ نفر در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، به سفارش دفتر مطالعات اجتماعی شهرداری تهران در تاریخ ۱۲ تا ۱۴ اسفندماه، اجرا شده است.
در این نظرسنجی از ساکنان شهر تهران این سؤالات پرسیده شده است: «تا چه اندازه نگران ابتلای خود یا خانوادهتان به کرونا هستید؟» و «آیا شما و خانوادهتان به اقلام بهداشتی مانند مواد شوینده و ضد عفونیکننده، ماسک و دستکش به میزان لازم دسترسی دارید؟».
براساس نتایج این نظرسنجی تلفنی که از سوی ایسپا انجام شده است، بیش از نیمی از مردم تهران نگرانی زیاد از ابتلای خود و خانواده به کرونا نداشته و البته دسترسی کافی به اقلام بهداشتی هم ندارند. بر این اساس؛ نزدیک به ۶۳ درصد از شهروندان دسترسی کافی به اقلام بهداشتی و پزشکی ندارند. ۲۲ درصد از افراد فاقد دسترسی به اقلام بهداشتی و پیشگیری، ناتوانی مالی برای خرید این کالاها را عامل اصلی یا یکی از عوامل عدمدسترسی خودشان اعلام کردهاند. ۶۱ درصد از پاسخگویان با قرنطینه شدن شهر موافق هستند(یعنی ورود و خروج به تهران محدود شود، شهر تعطیل شود و مردم جز برای کار ضروری از خانه بیرون نیایند). نزدیک به ۵۰ درصد از شهروندان میزان نگرانی خود از ابتلا به کرونا را زیاد اعلام کردهاند. ۳۹ درصد از پاسخگویان گفتهاند در صورت مشاهده علائمی شبیه کرونا در خانه میمانند و تا مشخصتر شدن دقیق وضعیت به درمان خانگی میپردازند. همچنین ۶۳ درصد از کل نمونه(معادل ۷۶ درصد پاسخگویان) معتقد بودهاند عدالت میان مردم و مسئولان در دریافت خدمات کم رعایت شده است.
در سؤال دیگر این نظرسنجی از مردم پرسیده شده است «مهمترین منبع شما برای اطلاع از توصیههای بهداشتی در مورد کرونا چیست؟ در این سوال پاسخگویان امکان انتخاب چند گزینه را داشتهاند. در پاسخ به این سؤال ۶۵ درصد از شهروندان تهرانی صدا و سیما را منبع اصلی کسب اطلاعات میدانند؛ در حالی که ۳۷ درصد از شهروندان نیز شبکههای اجتماعی، ۱۵ درصد پزشکان و ۱۰ درصد ماهواره را به عنوان مهمترین منبع خود برای اطلاع از توصیههای بهداشتی در مورد کرونا اعلام کردهاند.
در این نظرسنجی همچنین از ساکنان شهر تهران پرسیده شده است «آیا تاکنون آموزشهای بهداشتی در مورد پیشگیری از کرونا را در بیلبوردهای شهر تهران دیدهاید؟» و «تا چه اندازه موارد آموزشی در این بیلبوردها مفید بوده است؟». در پاسخ به این سؤالات مشخص شد ۳۸ درصد از شهروندان تهرانی، بیلبوردهای شهری آموزشی در مورد کرونا را دیدهاند که از میان آنها ۴۸ درصد آموزشهای ارائه شده را مفید دانستهاند و برای ۳۱ درصد از شهروندان هم این آموزشها مفید نبوده است.
انتهای پیام