
به گزارش ایکنا، مریم حضرتی، معاون پرستاری وزیر بهداشت، در نشست خبری ویدئوکنفراسی که امروز، یکم اردیبهشتماه، برگزار شد، با بیان اینکه سال ۲۰۲۰ سال پرستار و ماما نامگذاری شده تا نقش این افراد نشان داده شود، گفت: بیش از ۶۵ درصد از پرستاران در حوزه بیماران کرونا فعالیت داشتهاند.
وی افزود: ۱۴۲ هزار و ۹۰۵ نفر با داشتن علائم حاد تنفس در بیمارستانها بستری شدند که مشاوره و آموزش لازم را فراگرفتهاند. همچنین، ۴۰۵ مرکز مشاوره مراقبت در منزل، با مشارکت سه هزار و ۵۴ نفر داوطلب گروه پرستاری در حال فعالیت هستند. چهار هزار و ۴۵۶ نیروی پرستار، خارج از روالهای بوروکراتیک جذب و مجوز استخدام سه هزار نیروی جدید اخذ شده که بخشی از آن شامل پرستاران میشود.
حضرتی ضمن مخالفت با طرح تعدیل پرستاران در بیمارستانهای خصوصی، اظهار کرد: به هیچ وجه موافق تعدیل نیستیم. پرستارانی که از اسفند ۹۸ تعدیل یا اخراج شدهاند به سازمان نظام پرستاری و یا معاون پرستاری وزارتخانه مراجعه کنند.
حضرتی با بیان اینکه در کشور همچنان با کمبود پرستار مواجه هستیم، گفت: این مشکل و در برابر آن بیکار بودن برخی از پرستاران مختص ایران نیست و در همه کشورهای جهان وجود دارد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره معوقههای پرستاران نیز تصریح کرد: موضوع پرداخت معوقات پرستاران مورد تأکید وزیر بهداشت قرار دارد و بخش زیادی از آن توسط دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت شده و معوقات پرستاران در هر دانشگاه علوم پزشکی متفاوت است. در برخی دانشگاهها پرداخت کارانه و اضافهکار پرستاران به روز شده است، اما در برخی دیگر معوقات بین ۴ تا ۱۲ ماه وجود دارد که پیگیر پرداخت آن هستیم.
وی ادامه داد: کارانه ویژه به پرستاران پرداخت شده است. ضمن اینکه اعطای پایه تشویقی و مرخصی تشویقی برای آنان نیز به ستاد ملی کرونا ارائه شده و امیدواریم تصویب شود. مبلغی به عنوان کارانه از سوی معاونت توسعه در اختیار بیمارستانها قرار داده شده که هر بیمارستان به صلاحدید خود این مبالغ را پرداخت میکند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ۹۹ درصد پرستاران بدون هیچ اجبار و تهدیدی در مراکز درمانی مختص کرونا حاضر شدند، گفت: شاید یک درصد نیروها ترک خدمت کرده باشند، ترک خدمت یک درصد نیروها از محل کار در بحران کرونا نیز مختص پرستاران نبوده و در گروههای دیگر هم بوده است که مطابق قانون به آنها رسیدگی میشود. همچنین پرستارانی که دارای مشکلاتی از جمله سابقه بیماری، داشتن بچه کوچک یا دارای ضعف سیستم ایمنی بدن بودند، از سیستم مراقبت بیماران کرونا خارج شدند.
حضرتی در رابطه با مراقبتهای روانی از پرستاران و میزان شیوع افسردگی در آنان اظهار کرد: براساس تحقیقی که از سوی معاونت فرهنگی انجام شد، مهمترین دلیل افسردگی در پرستاران مربوط به بیمارانی بود که جلوی چشم آنها جان سپردند و نتوانستند به آنان کمک کنند. مراکز مشاوره خدمات سلامت روان در بیمارستانها برای ارائه خدمات به پرستاران ایجاد شده است. دستورالعمل مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا در منزل، به دانشگاهها اعلام شده است. ضمن اینکه خانوادهها نیز میتوانند از طریق سایتهای مختلف آموزش مطالب را دریافت کنند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با ذکر اینکه هنوز آمار مشخصی از شهدای پرستاری وجود ندارد، گفت: کمیتهای برای تعیین شاخصهای مربوط به شهدای خدمت تشکیل شده است. درخواستی به معاونت توسعه وزارت بهداشت ارسال شده تا اقدامات لازم برای تغییر وضعیت ماماهایی که به صورت مستقیم به بیماران کرونایی خدمت ارائه میدادند، انجام شود.
حضرتی با بیان اینکه پیشنهاد تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی پرستاری ارائه شده و در حال انجام است، تصریح کرد: امتیازات قانونی مربوط به شهدای خدمت نیز در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام