ناامید نشدن؛ درس بزرگ برخورد موسی(ع) با فرعون
کد خبر: 3895406
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
آیت‌الله هادوی تهرانی تأکید کرد:

ناامید نشدن؛ درس بزرگ برخورد موسی(ع) با فرعون

استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه یکی از بزرگترین درس‌های مواجهه موسی با فرعون، ناامید نشدن در تبلیغ است، گفت: در این داستان، بر لزوم یاد خدا تأکید زیادی شده است، زیرا یاد خدا انسان را از گرداب‌های زندگی نجات می‌دهد.

هادوی تهرانی به گزارش ایکنا، آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، امروز، 10 اردیبهشت‌ماه در ادامه تفسیر سوره شعراء، با بیان اینکه دکوپاژهای تصویری قرآن خودش جزء معجزات است، به ادامه داستان موسی و فرعون اشاره کرد و گفت: در این سوره فرموده که تو و هارون سراغ موسی بروید و او را به خدا دعوت کنید؛ در سوره طه هم این داستان بیان شده، ولی با این تفاوت که در این سوره، خداوند بر موسی منت گذاشته و فرموده که ما یک بار دیگر هم بر تو منت گذاشتیم که مراد همان تولد موسی و انداختن وی به رودخانه نیل است.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم افزود: خداوند با تعبیر «علی قدر» بر این نکته تأکید فرموده است که همه داستان زندگی موسی(ع)، براساس تقدیر و با حساب و کتاب بوده است، زیرا پیامبران در مراحل مختلف، آزمون و امتحان شده و برای مرحله بالاتر آماده می‌شوند و اگر به قله رسیده‌اند، بعد از طی کردن همه این مراحل است.

آیت‌الله هادوی تهرانی با بیان اینکه در همه مراحل داستان موسی بر مقوله یاد خدا تأکید شده است، تصریح کرد: آنچه انسان را از گرداب‌ها بیرون آورده و در همه مراحل کمک می‌کند، ذکر خداوند است. مراد از ذکر نه فقط ذکر زبانی، بلکه ذکر واقعی آن است که انسان در همه امور زندگی و در سختی و آسانی در قلبش به یاد خدا باشد.

وی افزود: گاهی برخی افراد خودشان با خود یا دیگران قرار گذاشته و نذر می‌کنند که در اوایل طلبگی هر شب نماز شب بخوانند که آیت‌الله خوشوقت می فرمودند که نذر نکنید، بلکه تصمیم بگیرید، زیرا نذر الزام شرعی و هم کفاره دارد و هم اینکه انسان نمی‌تواند دوام بیاورد و به او فشار می‌آید و رابطه انسان با خدا را از رابطه عاشقانه و توأم با بهجت و سرور خالی می‌کند. همه دلخوشی امام حسین در عاشورا و در لحظات سخت این بود که عهدش را با خداوند وفا کرده است.  

آیت‌الله هادوی تهرانی اظهار کرد: خداوند به موسی و هارون فرمود که با زبان نرم با فرعون سخن بگویید؛ خدایی که می‌داند فرعون اصلاح نمی‌شود، باز می‌فرماید شاید(لعله) تذکر و یادآوری برای او ایجاد شود؛ این نکته برای همه مبلغان دین، درس است که از تبلیغ خود نومید نباشند. این آیه تابلو برای تبلیغ و مبلغان است که هیچ‌گاه نومید نباشند.

استاد سطح عالی حوزه بیان کرد: میان خدا و موسی بارها گفت ‌وگو شده تا موسی آمادگی لازم برای ایفای این مسئولیت را داشته باشد؛ موسی و هارون وقتی سراغ فرعون رفتند، فرعون در ابتدا از روی تکبر به موسی می‌گوید آیا ما تو را وقتی کودک بودی، پرورش ندادیم؟ و بزرگ نکردیم و مدتی در دم و دستگاه ما بزرگ نشدی؟ در ادامه هم از تعابیر مبهم استفاده کرده و گفت: «وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنْتَ مِنَ الْكَافِرِينَ»؛ این ابهام برای آن است که ذهن مخاطبان آن مجلس که از وقایع گذشته موسی خبر ندارند، نسبت به کار موسی حساس شوند.

آیت‌الله هادوی تهرانی تصریح کرد: ما هم از این روش فرعونی برای حذف رقبا زیاد استفاده می‌کنیم، یعنی عمدتاً کارها و روش‌های شخصیت‌های بد را بهتر فرامی‌گیریم. مثلاً در یک اداره که ردیف بودجه دارد، مدیر اداره بودجه یک بخش را به نفع بخش دیگر به کار گرفته است، انتقال بودجه از یک بخش به دیگری، مجوز می‌خواسته، ولی این فرد بدون مجوز این انتقال را انجام داده است و اگر نمی‌کرده، آن اداره با مشکل مواجه می‌شد. حال اگر مدیر آن اداره هم‌خط و هم‌جناح و دوست ما باشد، این مسئله را به پای مدیریت قوی او می‌نویسیم، ولی اگر هم جناح و دوست ما نباشد و بخواهیم او را از میدان بیرون کنیم، می‌گوییم فلانی با اموال بیت‌المال چه کرده است.

وی افزود: طوری برخورد می‌کنیم که در اذهان عمومی این تلقی ایجاد می‌شود که  فلان مدیر بودجه یک اداره را خورده و برده است؛ متأسفانه تابلوهای فرعونی را خیلی بزرگ می‌کنیم و استفاده می‌کنیم، ولی وقتی سخن از رفتار نرم با دشمن و مخاطب است، بهانه می‌آوریم.

انتهای پیام
captcha