کد خبر: 3899193
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
سعید سعدی:

کنداکتور رمضان سیما با برنامه‌های آماده بسته شد

تهیه‌کننده سریال «بچه مهندس» تصریح کرد: این مجموعه قرار بود آبان‌ماه روی آنتن رود، اما به دلیل شیوع بیماری کرونا تولید آثاری که برای پخش در ماه مبارک در نظر گرفته شده بود متوقف شد. به همین جهت کنداکتور سیما با مجموعه‌های آماده بسته شد.

سعید سعدی، تهیه‌کننده سریال «بچه مهندس»، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره این مجموعه اظهار کرد: در ساخت فصل سوم این مجموعه یک نکته بسیار مهم را در نظر داشتیم و می‌خواستیم مخاطبانمان را حفظ کنیم، زیرا با همان رویکرد گذشته دیگر نمی‌توانستیم در جذب تماشاگر موفق باشیم. به همین جهت به حوزه‌هایی ورود کردیم که برای تماشاگر تازگی داشت. انتخاب فرم جدید در مجموعه به معنی نادیده انگاشتن شاخصه‌های احساسی سریال نیست. این ویژگی در روابط جواد جوادی با دوستان و نزدیکانش به خوبی قابل لمس است.
 
وی افزود: پرداختن به موضوعاتی چون هوا فضا یا مضامین جاسوسی به مفهوم سفارشی‌سازی نیست و مباحث مطروحه در این فصل از الزامات قصه است. این به معنای سفارشی‌سازی نیست. در این مجموعه تلاش کردیم از کلیشه‌ پردازی پرهیز کنیم، اما برخی این انتقاد را مطرح می‌کنند که شخصیت‌ها، تیپ هستند. برای مثال ثروتمندان در این اثر انسان‌های بی‌بندوباری هستند و البته این نقد به این دلیل است که منتقدان تمام سریال را ندیده‌اند، زیرا در انتها شرایط تغییر می‌کند، مثلاً ذهنیتی که درباره زندگی مسعود وجود دارد، عوض خواهد شد.
 

تمایل سیما برای ادامه بچه مهندس

 
این تهیه‌کننده در پاسخ به اینکه آیا فصل سوم بچه مهندس، قسمت پایانی این مجموعه است؟ تصریح کرد: از نگاه ما این فصل بخش پایانی سریال است، زیرا کودکی، نوجوانی و بزرگسالی جواد جوادی را نشان داده‌ایم، اما نظر مدیران سیما متفاوت است. آن‌ها دوست دارند این سریال ادامه یابد، اما اگر قرار بر تداوم باشد باید چارچوب جدیدی برای آن طراحی شود و روابط شخصیت‌ها گسترده‌تر شود و نیاز است تحقیقات هم شکلی وزین‌تر به خود گیرد به هر حال اگر نظر گروه تولید ملاک باشد، آن‌ها ترجیح می‌دهند داستان در همین فصل تمام شود.

این تهیه‌کننده با بیان اینکه سریال «بچه مهندس» برای پخش در ماه مبارک تولید نشده، تأکید کرد: هیچ یک از مجموعه‌های امسال تلویزیون برای ماه رمضان تولید نشده‌اند، ولی شرایط کشور به سمتی رفت که فیلم‌برداری بسیاری آثار متوقف شد، برای همین آثاری که قرار بود برای این ایام تولید شود نیمه‌کاره رها شدند. اگرچه در ماه رمضان بهتر است سریال‌های تلویزیونی ترسیم‌گر مضامین این ماه باشند. بچه مهندس قرار بود در آبان‌ماه پخش شود، چون دو فصل قبلی نیز در همین مقطع زمانی پخش شد، اما وقتی رسانه ملی برای پر کردن آنتن با کمبود رو‌به‌رو شد و ناچار شدیم این مجموعه را به کنداکتور برسانیم.
 

پرداخت‌ شکلی به مضامین دینی

 
سعدی تأکید کرد: وقتی می‌گویم بچه مهندس برای ماه رمضان تولید نشده بدین معنا نیست که این اثر از آموزه‌های دینی بی‌بهره است. در بسیاری از بخش‌های مجموعه اخلاقیاتی را مشاهده می‌کنیم که پیوند نزدیکی با احکام دینی دارند و به صورت مستقیم به فرائض دینی هم پرداخته‌ایم. مثلاً به تقید‌های مذهبی که شخصیت‌ها به فرایض دینی دارند اشاره می‌کنم و البته پرداخت‌های غیرمستقیم هم در این اثر فراوان است. 
 
تهیه‌کننده «خشم و هیاهو» یادآور شد: این‌که تصور کنیم نگاه مستقیم بالذات بد است، با اصالت سیما در تعارضیم و اگر با نگاهی اجمالی به تولیدات تاریخ سینما نظر کنیم، بسیاری از بهترین‌های سینما نگاهی مستقیم به مباحث مطروحه دارند، هرچند مستقیم‌گویی آن‌ها به بهترین نحو صورت گرفته است. در بچه مهندس هم سعی کرده‌ایم این‌گونه عمل کنیم.
 

نقد مخاطبان به روایت‌های موازی

 
سعدی درباره برخورد مخاطبان با فصل سوم بچه مهندس گفت: خوشبختانه استقبال از این سریال رضایت بخش بوده است، ولی در کنار رضایت عمومی، نقد‌هایی هم به آن وارد شده است. مهم‌ترین نقدی مخاطبان روایت‌های موازی است که در این اثر وجود دارد، چون تماشاگر به داستان خطی عادت دارد. به همین جهت، وقتی با قصه‌های این‌چنینی رو‌به‌رو می‌شود، پذیرش آن برایش کمی دشوار است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا برخی شخصیت‌های جذاب فصل قبلی در سری جدید حضور ندارد؟ بیان کرد: برخی شخصیت‌ها دیگر در زمان بزرگسالی جواد جوادی، کارایی نداشتند، اما نقش‌هایی هم بودند که دوست داشتیم در فصل جدید حاضر باشند، اما به دلیل مشغله بازیگران این امکان برایمان فراهم نشد. البته سریال هنوز به پایان نرسیده است و پس از اتمام درمی‌یابیم که کاراکتر‌های قدیمی هم تا حدی در قصه حضور دارند.

این تهیه‌کننده در پایان تأکید کرد: قطعاً بچه مهندس عاری از اشکال نیست، اما نکته مهم اینجاست که در یک اثر نمایشی نقاط مثبت بر نقاط منفی غلبه کند. کیفیت آثار نمایشی تا حد زیادی در گرو حمایت‌هایی مدیران است. پس اگر در تولید یک مجموعه کم‌فروشی نشود، کیفیت آثار بالاتر می‌رود.
 
گفت‌و‌گو از داوود کنشلو
انتهای پیام
captcha