دیوار بی‌اعتمادی‌ در سیستان‌وبلوچستان مانع توسعه است
کد خبر: 3900894
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶

دیوار بی‌اعتمادی‌ در سیستان‌وبلوچستان مانع توسعه است

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: روزهای نخستی که برای خدمت به این استان آمدم، تاکید کردم که در استان یک دیوار بی‌اعتمادی متقابل وجود دارد که مانع توسعه است؛ برای ایجاد اعتماد متقابل باید دیوار بی‌اعتمادی‌ها در استان خراب شود.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، حجت‌الاسلام مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در استان صبح امروز، سوم خردادماه در دیدار با جمعی از نخبگان اهل سنت استان گفت: روزهای نخستی که برای خدمت به این استان آمدم، تاکید کردم که در استان یک دیوار بی‌اعتمادی متقابل وجود دارد که مانع توسعه است؛ برای ایجاد اعتماد متقابل باید دیوار بی‌اعتمادی‌ها در استان خراب شود.

وی ادامه داد: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، نظام باید به همه اقوام و مذاهب کشور نگاه یکسانی داشته باشد و حقوق شهروندی و عمومی باید فارغ از دین و قومیت حتی برای آن‌هایی که به نظام و انقلاب هم معتقد نباشند، تامین شود.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: مشکل کشور این است که در مقام اجرا، به مبانی و فرمایشات مقام معظم رهبری توجه نمی‌شود، در حالی که حتی با عمل به 50 درصد از فرمایشات ایشان، کشور گلستان می‌شود.

وی افزود: مسأله نگاه یکسان حاکمیت به اقوام و مذاهب از روز اول فعالیت در استان مدنظر بنده بوده و آن را دنبال می‌کنم و حتی قبل از تصدی این مسئولیت، خدمت مقام معظم رهبری نامه نوشته و این موضوع را به عنوان یک دغدغه مطرح کردم و امیدوارم که به تدریج شاهد تغییرات مثبت در این زمینه باشیم.

محامی اظهار کرد: ما تمایل داشتیم که نمایندگان حوزه انتخابیه زاهدان در مجلس شورای اسلامی یکی از شیعه و یکی هم از برادران اهل سنت باشند. بنده مدتی بعد از انتخابات با مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی در همین رابطه صحبتی داشته و گلایه‌ها را مطرح کردیم و ایشان هم مقداری توضیح، توجیه و درد دل داشته و اظهار کردند که تصمیمات در مورد انتخابات بر اساس نظر جمع بود، ولی من عنوان کردم که حیف شد؛ این تصمیم درست نبود؛ هم‌اکنون مشکل را به حساب شما می‌گذارند و این اقدام با شعارهای قبلی شما سازگاری نداشت.

وی ادامه داد: بنده به منتخبین راه یافته به مجلس تاکید کردم که خود را نماینده همه مردم شیعه و سنی حوزه انتخابیه‌شان بدانند.

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به پیگیری‌های مکرر در زمینه استخدامی‌های اهل سنت، بیان کرد: یکی از موارد، استخدام برادران اهل سنت در نیروی انتظامی بود که مکرر پیگیری کردیم و براساس آخرین مطلبی که گزارش دادند عده‌ای هم اکنون در حال گذراندن دوره‌های آموزشی برای شروع به خدمت در نیروی انتظامی هستند؛ البته این اقدام شروع خوبی است ولی تعدادش اندک بوده و متناسب با جمعیت اهل سنت استان نیست.

وی در مورد رد صلاحیت‌ها، عنوان کرد: رد صلاحیت کسی که جرم و تخلف انجام داده، قابل قبول است اما وابستگی و ارتباط با یک مکان مذهبی نمی‌تواند دلیل رد صلاحیت باشد. پیروان یک مذهب به طور طبیعی با مجموعه‌های مذهبی مرتبط هستند و در آن‌ها رفت و آمد دارند که این مشکلی ندارد.

محامی گفت: این نکته را به مولوی عبدالحمید هم عنوان کردم که اگر شما افراد همراه و همسو با نظام تربیت کنید، لازم به پیگیری جهت استخدام آن‌ها نیست چرا که خود نظام به دنبال چنین افرادی می‌آید، ولی اگر بنا باشد کسی چشمش به جای دیگری باشد، دلش در گرو جای دیگری باشد و حتی دستش هم در جیب جای دیگری باشد، هیچ نظامی وی را به عنوان کارگزار خودش قبول نمی‌کند. بحث شیعه و سنی هم مطرح نیست؛ در شیعیان هم گروه‌هایی به عنوان خط قرمز شناخته می‌شوند که اعضای آن‌ها هم مورد قبول واقع نمی‌شوند و این امر طبیعی است و جنبه عقلایی دارد.

وی اظهار کرد: در روزهای نخستی که به سیستان و بلوچستان برای خدمت آمدم، به مولوی اسماعیل‌زهی عنوان کردم که در استان یک دیوار بی‌اعتمادی متقابل وجود دارد که مطلوب نیست و باید تلاش کنیم این دیوار خراب شود و تاکید کردم این کار به تنهایی امکان‌پذیر نیست و شما نیز باید در میدان عمل پای کار باشید و باید حالت اپوزیسیون را از چهره مجموعه خود زدوده و چهره خود را در حمایت از نظام و همراهی با انقلاب در داخل و بیرون و به صورت عملی نشان دهید تا این فضا شکسته شود.

امام جمعه زاهدان در مورد رقابت‌ها و کشمکش‌های قومی و مذهبی در استان گفت: متاسفانه این رقابت‌ها از چند طرف وجود دارد و از فرهنگ و مدل تربیت نشأت می‌گیرد، در نتیجه وقتی یک فرد، جایگاهی می‌گیرد، تلاش می‌کند اطرافیان خود را بر سر کار بیاورد و متاسفانه فساد اداری و مالی هم در هر دو طرف در استان وجود دارد.

وی با تاکید بر احساس مسئولیت نخبگان و حضور در صحنه و تلاش برای پیگیری امور، اظهار کرد: شما نباید یک قشر در سایه با تاثیرگذاری محدود باشید و باید با همین مبانی فارغ از قومیت و مذهب، تلاش کنید.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با هشدار نسبت به خطرات اختلافات قومی و مذهبی در سطح کشور بالاخص در سیستان و بلوچستان، بیان کرد: هرچه اختلافات در استان بیشتر باشد باعث عقب ماندگی عمیق‌تر می‌شود.

وی ضمن تاکید بر رعایت شایسته‌سالاری در انتصابات، گفت: متخصصان و سرمایه‌گذارانی که می‌توانند در جهت رشد و آبادانی استان گام بردارند باید فارغ از قومیت، مذهب و محل زندگی به کارگیری شوند. من مسئول اجرایی نیستم ولی اگر اشراف مناسبی در مورد مصادیق وجود داشته باشد می‌توان بر اساس سیاست‌های رهبر معظم انقلاب پیگیری‌های لازم را انجام داد.

نماینده ولی فقیه در استان ضمن تایید صحبت حاضران مبنی بر این که وضعیت فعلی با گذشته قابل قیاس نیست و خدمات فراوانی در استان انجام شده، اظهار کرد: هم اکنون در بخش‌های مختلف فاصله معناداری با سایر نقاط کشور داریم و همه باید برای رشد استان تلاش کنیم تا جهشی حاصل شده و فاصله با استان‌های دیگر از بین برود.

انتهای پیام
captcha