کد خبر: 3904050
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸

لباس‌های مدارس ایران علمی‌تر طراحی می‌شود

داور بخش عفاف و حجاب نخستین مسابقه سراسری طراحی پوشاک مدارس با اشاره به استفاده از مباحث علمی از جمله ارگونومی و میزان تحرک‌پذیری کودکان در طراحی لباس مدارس، گفت: در حال برداشتن گام‌های حرفه‌ای شدن در طراحی لباس مدارس هستیم.

فاطمه بهرامی، عضو هیئت‌ علمی جهاددانشگاهی و داور بخش عفاف و حجاب نخستین مسابقه سراسری طراحی پوشاک مدارس، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اینکه قبلاً در جشنواره مد و لباس فجر نیز بخشی به طراحی پوشاک مدارس اختصاص یافته بود، گفت: با مطرح شدن موضوع طراحی لباس برای مدارس، بسیاری از طراحان به ارائه طرح‌های مختلف اقدام کردند و انواع طرح‌ها ارائه و دوخته شد.

وی ادامه داد: در مسابقه سراسری طراحی پوشاک مدارس ارگونومی کودکان و نوجوانان، کاربردی بودن طرح‌ها و طراحی علمی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. همچنین، محدوده‌ سنی و ویژگی‌های تحرکی که در هر سنی متفاوت است از مباحثی بود که داوران به بررسی آنها پرداختند.

بهرامی با اشاره به اینکه در گذشته چنین دقت نظرهایی برای طراحی لباس مدارس صورت نگرفته بود و طرح‌ها تا این درجه از کیفیت طراحی و اجرا برخوردار نبود، گفت: لباس باید براساس شرایط خاصِ فرد و موقعیت استفاده، طبق اصول صحیح طراحی شود. در مدارس باید لباس فرم وجود داشته باشد و در دنیا اگر مدارس قانونمند باشند، پوشش فرم یکی از قوانین آن مدرسه است، چراکه تلاش می‌شود پایبندی به مقررات و قوانین در ذهن کودکان نهادینه شود.

وی با بیان اینکه تعدادی از بچه‌ها مدرسه را دوست ندارند و یکی از دلایل آن لباس مخصوص‌ مدرسه است، گفت: باید نیازها و تمایلات روانی بچه‌ها در طراحی لباس مدارس لحاظ شود. لباس دانش‌آموزان یکدست است و این مشاهده بصری در ذهن بچه‌ها تأثیر می‌گذارد، زیرا می‌تواند دافعه یا جاذبه بصری ایجاد کند و داوران نیز به این مورد توجه کردند. همچنین به این موضوع پرداختیم که ترکیب رنگ‌ در لباس کودکان چه تأثیری بر مسئولان و معلمان مدرسه دارد؟ آیا این یکنواختی آنها را خسته می‌کند؟ بر همین اساس بهترین طرح‌ها انتخاب شد و بدین ترتیب در حال حرکت به سمت طراحی حرفه‌ای‌تر لباس مدارس و بهتر شدن نوع پوشش کودکان و نوجوانان هستیم. حدود 10 درصد طرح‌های ارائه شده معمولی بودند، ولی بیشتر آنها براساس اصول علمی طراحی شده بودند.

بهرامی تصریح کرد: اجرای طرح‌ها نیز بسیار قوی بود و علی‌رغم محدودیت در تهیه پارچه‌، طرح‌ها به خوبی بر روی پارچه‌ها اجرا شده بود. البته به دلیل مشکلات موجود، تنوع پارچه کم شده و با محدودیت پارچه مواجه هستیم. البته در داوری آثار به کیفیت پارچه نیز توجه شد.

وی در پایان گفت: این رویدادها هر ساله برگزار و طرح‌های برتر در مدارس سراسر کشور اجرا می‌شود. بدین منظور اگر به طراحی صحیح لباس برای مدارس فکر شود، طرح‌ها و مباحث علمی جدید نیز مطرح می‌شود تا بهترین لباس‌ها برای دانش‌آموزان طراحی شود.

انتهای پیام
captcha